Много хубаво не е на хубаво | webcafe.bg
Webcafe

Много хубаво не е на хубаво

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
08.09.2016, 19:23 (обновена 08.09.2016, 20:18)
Робин ДиМаджио

ДиМаджио отговаряше с реплики сякаш извадени от наръчник за щастие и позитивно мислене на всеки въпрос, изразяващ съмнение в реализацията на концерта.

Мик Джагър, Джъстин Тимбърлейк и Джони Деп ще огласят София след по-малко от месец! Или поне така трябваше да се случи, ако вярвахме на "топ продуцента" Робин ДиМаджио с далечни, тънки като косъм, връзки с Мерилин Монро, но достатъчно здрави, че да хванат вниманието на българските медии - от националните телевизии до всяко кътче на онлайн пространството.

ДиМаджио отговаряше с реплики сякаш извадени от наръчник за щастие и позитивно мислене на всеки въпрос, изразяващ съмнение в реализацията на концерта. За сметка на това организаторите многократно уточниха, че за да се случи, трябва да се намерят още пари, а в сайта им има сметка, на която всеки доброволно да дари. Стотици хора развълнувано споделиха информацията за събитието и чакаха трепетно датата, на която да закупят билети за благотворителния концерт. Не реагираха дори на новината, че компютрите всъщност са компоти. И зачакаха.

По същото време, по което избухна новината за 10-часовия невиждан концерт (който няма и да бъде видян), се появи и друга новина - за фалита на „Дупнишката популярна каса". Стотици хора губят хиляди левове, след като са се подлъгали да инвестират парите си на място, което обещава невъзможно високи лихви - по-високи от невъзможно фалиралата КТБ.

Както те няма да си видят парите, така и феновете няма да си видят концерта. Не става ясно обаче колко хора са се вързали на благотворителното събитие и са дарили някой лев чрез банковата сметка в сайта на организацията „Мир за теб, мир за мен". Само бизнесменът Красимир Дачев се похвали, че е изгорял с 1 милион долара, но не и в чий джоб са влезли. За сметка на това в сайта на организацията липсва каквато и да е информация за лъжата - просто се променят мястото и участниците в събитието, всички записи от участия на фалшивите месии остават и всичко си продължава по старому, без допълнително да се обяви какви пари са дадени покрай псевдосъбитието и къде да отишли.

Очевидно не е трудно да излъжеш обществото - независимо дали целият град ти дава парите си, вярвайки, че ще им ги умножиш на добра воля, или цялата държава тръпне в очакване на невъзможен концерт - и пари, и надежди се инвестират със същата страст, с която се купуват лотарийни билетчета. Особено ако имаш и добро медийно покритие.

И ако все още се чудите какво е общото между Дупнишката каса, концертът на Мик Джагър в София и лотарийните билети - то превъртете календара два месеца напред. Тогава играта ще е същата.

Разликата е, че резултатът няма да е само за отделния човек. Добре е да се помни и старата поговорка - много хубаво не е на хубаво.

Oще: 10-часов концерт  liveaid  джъстин тимбърлейк  дупнишка популярна каса  концерт  концерти  лотарийни билети  марчело джотолов  мерилин монро  мик джагър  мир за теб мир за мен  робин димаджио  снуп дог 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.