Аларма под полата | webcafe.bg
Webcafe

Аларма под полата

Webcafe.bg
20.07.2012, 16:30 (обновена 20.07.2012, 17:52)
полиция, скинари

Ако полицаите действаха така и с мъже, които бият жените си...

Областната дирекция на МВР в Смолян участва в международен проект за превенция на насилието, основано на пола съвместно със Сдружение "Инициатива Родопа планина 21 век". Проектът е финансиран от Европейската комисия чрез програма "Дафне III".

В какво се състои проектът, по който няколко НПО и още няколко институции ще отчетат похарчените европейски пари - раздават персонални аларми за самозащита на жени, изложени на риск от насилие.

При дърпане на шнура алармите започват да издават силен предупредителен звук. Жените могат да ги носят навсякъде със себе си и когато се почувстват застрашени, да ги използват, за да сигнализират околните, че са в опасност и имат нужда от помощ.

Представете си някоя жена от района, потенциална жертва на насилие. Повечето хора в Смолянския край живеят в къщи. В махалите тия къщи понякога са и доста отдалечени една от друга. Дадена й е на тази потенциална жертва една аларма и тя дърпа ли, дърпа шнура, ако мъжът й я гони, за да я наложи с един здрав бой.

Съседите, и да чуят, никой няма да посмее да влезе в къщата. Ако ще горката жена да я пречукат. Това си е вътрешно-семейна работа, а принципът за ненамеса във вътрешните работи е в пълна сила.

Няма да се обадят и в полицията - това си е работа на "мъжо" й. Мъжът - не само в родопските къщи - се брои за цар и господар.

И да се намери някой, който да се обади в полицията, полицаите ще се позасмеят и ще кажат: "Сигурно си е търсела белята". Може да отидат на адреса, а може и да не отидат.

Туйто.

Иначе "целта е да се помогне на жертвите на насилие, основано на пола, и да се разпространят добрите практики за работа по този проблем в цяла Европа".

Ако на това българското МВР му вика добра практика... По-добре сълзотворен спрей да даде на жените. Така ще имат време да стигнат до вратата и да избягат. Къде ще се приютят - това вече е друг проблем. Превенцията в случая опира до бягството.

 

Oще: аларма  валенсия  ек  испания  мвр  предупреждение  проект  смолян 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.07.2012, 22:35

3 upliftinGKhai | 21.07.201218:24

за бога , вижте http://prikachi.com/images.php?images/22/5038022b.jpg
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.07.2012, 22:35

2 upliftinGKhai | 21.07.201218:22

...също и че сиренето от тоалетна хартия е по опасно от това Стрелка
http://prikachi.com/images.php?images/18/5038018D.jpg
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 21.07.201211:01

Политическото изпростяване няма граници.Разбирам,че жените са повече от мъжете по брой гласоподаватели.В този смисъл тях ги ухажват да гласуват за онези,които нямат лични качества да се издигнат честно до политиката.Също както постъпват и с ромите.Защото още никой не е доказал,че физическото насилие,което е предимство на мъжете,е по-страшно отколкото рафинираният, системен тормоз,който упражняват жените.
   

оценка

+0 -0