Трайков на дъното, Дянков - над, Ц.Ц. на лов за IP-та | webcafe.bg
Webcafe

Един за всички, всички заД един

Емилия Милчева
25.04.2010, 13:32 (обновена 25.04.2010, 18:25)
Трайчо Трайков

Снимка: © БГНЕС

Трайков на дъното, Дянков - над, Ц.Ц. на лов за IP-та

Рибарите знаят, че по дъното се навъртат всякакви попчета, калкани, сомове, удавници...Е, там сме. Спадът вече е овладян, вървим по равно, но по дъното, каза икономическият министър Трайчо Трайков. Само да не е по дъното на Черно море, че там освен руски газови тръби, друго не вирее - заради сероводорода, да не си помислите друго.

Тъкмо да повярвам на Трайков, се сетих, че тази седмица колегата му от финансовото министерство Симеон Дянков каза как „последното тримесечие на 2009 и първото на 2010 са дъното на кризата".

Това ме кара да мисля, че кризата е с двойно дъно - като партийните каси, и затова Трайков ходи по него, а Дянков - над. Очевидно премиерът е разпоредил да се отворят фронтове на кризата по вода, въздух и суша.

По-всичко личи, че на своя си фронт Дянков се справя най-добре. Неговата си криза той я е загърбил. Иска да е най-добрият в класа, пардон - в правителството. Ама любимият вицепремиер на Борисов е Цветанов, сам си го призна вече не помня в коя телевизия. Няма как другояче да е - Цветанов се бие на всички фронтове, дори МВР-то вече е почнало и IP-та да лови - заради коментари от форумите.

Не, не е шашкащо, за наше добро е, пълнят базата данни хората. После, като трябва премиерът да назначава някой, пускат го в тез „информационни масиви" и не дай, боже, да полепне нещо на името му. Сигурно затова и Цветанов не поддава за съкращения в МВР - въпреки че България е на 4-о място по брой на полицаите на 100 000 души население в целия ЕС. (Макар че щеше да е по-добре, ако беше четвърта  по брой на софтуер инженерите например...)

Защото  трябва да ловят IP адреси на коментатори във форумите - току-виж имиджът на властта се пропукал откъм съмнение и неодобрение, избуяли в нета, от разни скорострелни волнодумци, многознайковци и присмехулници. Кой смее да се смее в тия времена, когато пада такава яка тупалка - с кризата, с организираната престъпност, с корумпираните магистрати, с адвокатското лобиране, с бюджетния дефицит...

Като им шибнат по един и на тия подигравчии и неверници с IP-ата, ще има да си търсят кътниците из форумите!

Времената са такива - времена на проверка и изпитания, драги сънародници. Който не е с ГЕРБ, е срещу Държавата - и това е безпощадно ясно. Правете му сметката и не търсете сметка от управляващите.

А те, на всичко отгоре, го правят безвъзмездно, искат да си върнат държавата - не да им е бащиния, а за да ни я дадат после на нас, гражданите. Който не вярва, да си каже доброволно IP-то, моля, да не насаждам респект.

За останалите - стихче за наизустяване в свободното време, да помнят и славославят де се намират - в Държавата на Небесната Лъчезария:

"О, достолепни генерале, поведи ни!
Ний вярваме във твоя свят обет!
От враговете - Де Пе Се пази ни!
Проправяй бъдния ни път напред.

(Венета Бакалова, „Премиер, избран от народа")

Oще: ip  мвр  симеон дянков  трайчо трайков  цветан цветанов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.03.2010, 10:06

3 vanko1 | 26.04.201016:36

Бойко е най-големият пич, оставете го да изрие всички, след като видим кво ше направи и дали няма да насади други лайна после - малко на стенд бай да седим, стига да се не се олее
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.01.2010, 13:43

2 SeoKungFu | 26.04.201011:24

Не, тя не плюе, а назовава нещата пряко.
Това със Станишевото правителството вече е "спамът Станишев", вземете се в ръце, и се осъзнайте, че мина твърде много време да я разигравате тази карти.
Не плюеме, а извеждаме на показ факта, че освен недалновидни и неадекватни неща, отвъд набедяването ( подчертавам - с основание, но стига ! ) на предходното правителство, няма адекватна, осъзната, целенасочена и правилна дейност.
ДДС- иди ми дойди ми.
Хиляди човешки съдби - усмивчици...
Криза няма, криза има, кризата свърши, опс, още не е, ще я борим, няма да я борим..

Искаме адекватност. И докато ги оставяме да работят искаме да работят както подобава на адекватни, цивилизовани, европейски държавници.


Затова.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.04.2010, 00:28

1 tania | 26.04.201001:03

защо само плюете по правителството и по Боико Борисов,проблемите в тая даржава да не са от миналата година?Предишни премиери и правителства няма,нали, а оставете ги да работят хората,щото страната ни е като кенеф и докато не се из4исти основно ще си мирише. Идея Тъжен
   

оценка

+0 -0