Държавата на скунксовете | webcafe.bg
Webcafe

Държавата на скунксовете

Webcafe.bg
12.01.2011, 17:50 (обновена 13.01.2011, 18:48)
съд

Няма присъди, няма издържани обвинения, само гадна миризма на скункс...

С какво е прочут скунксът? Защото пръска толкова гадна миризма от аналните си жлези, че държи всички на разстояние. Представете си тогава как ще мирише държавата на скунксовете.

Със сигурност съдебната система в нея мирише ужасно зле. Миризмата по едни мегадела, наречени "Октопод" и "Маргините", ще държи България далеч от нормалността на европейските демокрации.

Днес и последният от "Октоподите" беше пуснат от ареста - не под домашен арест, а срещу гаранция от 10 000 лева. Марчело Джотолов, сочен за дясната ръка на Алексей Петров, ще напусне ареста с решение на Софийския градски съд. Мотивите: навършва се година от разследването, а след този момент арестът му би бил незаконен.

Докато се произнесе и Софийският апелативен съд, Джотолов ще остане в ареста, след което се прибира всъщи.

Мегаделото "Октопод" ще се свие до минижуп. Както се разбра пак днес от изявлението на градския прокурор Николай Кокинов, новинката, която можем да очакваме, е Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров да бъдат изправени по обвинение, че са организирана престъпна група за рекет и изнудване. Толкоз.

Какво ли ще каже утре по телевизията Цветан Цветанов? "Това решение на съда по никакъв начин няма да ни обезкуражи. И ви уверявам, че продължаваме да работим в същия стил и със същия ентусиазъм." Такъв беше коментарът му по повод оправдателната присъда на братята Маргини по обвинението за създаване на организирана престъпна група, която да подготви убийствата на Иван Тодоров-Доктора, финансиста Никола Дамянов и ген. Любен Гоцев... Кураж, г-н министър, а нещо за прокуратурата да кажете?

В държавата на скунксовете нямаш нужда и от адвокати - достатъчно е да си имаш прокурори. Защото те ще свалят от теб обвинение, че си наркобос, и няма да кажат на колегата.

Прокурорът от Софийска градска прокуратура Чавдар Ангелов е прекратил разследването срещу Красимир Маринов - Големия Маргин, че е създател и ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Наказват го, като го понижават с командировка в Софийската районна прокуратура - със заповед на шефа на Апелативната прокуратура в София Вичо Вичев.

Причината? Ангелов прекратил разследването тайно. "Забравил" да уведоми колегата си Емил Галипонов, с когото разследвали случая "Маргините", че срещу Големия Маргин не са събрани достатъчно доказателства, че той е нарколидер. Написал постановлението за прекратяване на делото, но не казал на колегата... И така Красимир Маринов е бил изваден от групата с още двайсетина души, сред които и Стефан Бонев-Цако.

Големия Маргин и брат му Николай остават с обвинение за поръчителство на убийството на Боби Цанков. Там обаче разследването е във фризера, тъй като прокуратурата си чака МВР да открие килъра на Боби, разстрелян през януари м.г. в центъра на столицата. По признанията на градския прокурор Николай Кокинов няма никакво развитие по това дело. Явно е въпрос на време да бъде прекратено.

Очевидно МВР няма време да търси убийците на Цанков - от работа по толкова кръстени и некръстени акции и при толкоз регламентирани и нерегламентирани подслушвания...

А у нас скунксове по географско местоположение верно няма. Само братовчедите им - язовците. Но миризмата е все същата...

Oще: алексей петров  арест  боби цанков  маргините  марчело джотолов  мегадело  октопод  прокуратура  прокурор  скунксове 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

7 Thea Atanasova | 13.01.201115:42

Добре, че поне някой разбра защо винаги съм опозиция Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

6 MacAllister | 13.01.201113:49

Имам размножение на личността, което е странно, уж нямам трудности с половото си самоопределение обаче личностите ми се размножават - като зайци се плодят! Та затуй така ту от страни, ту отвътре гледам и като едун бугарин се чувствам в собствената си компания като в елитно общество на разнородни и надвикващи се личности, но нали са си мои - елитни са.

Страната на шега, кой и за какво да е виновен? Ето ти си ми "виновна", но поне знам за какво - четеш през пръсти и фащаш значението дето мига като рекламен надпис в главата ти, а не това на екрана или листа. Ако се вгледаш какво пиша ще забележиш, че не обвинявам директно никого, а посочвам самозаблуди и желания да водят другите по пътя на собствената си свещена правота. Това че българския език, за да е разбираем за баба Пена, изисква форми на изразяване, които звучат като лично обвинение не е проблем създаден от мене, пък да използвам други езици е малко кофти и току виж утре станало незаконно. Така, че вързан съм в положение, каквото и да кажа да прозвучи като обвинение и дали в него има рационално зърно няма значение - има значение да пазиш накърнената си чест и достойнство от посегателства на другите мнения. Не си ли се замисляла, че именно езика ни затяга културната клопка, в която сме попаднали (не че всичко е само от езика, разбира се)? Сега се опитай да приемеш, че различното мнение (във връзка с друг твой коментар) винаги изисква противопоставяне и най-интересно е как човек реагира на това - на противопоставянето. Има езици, на които самата идея за обидена и въобще емопционална реакция е почти неосъществима, но българския и съпровождащата го култура не са такива - винаги е по-лесно да отречеш с истинко богатство на неопределени негативни форми отколкото да влезеш в спор базиран на съпоставка на логика и данни.

В тоя смисъл бих предпочел разговор уличаващ политическите и държавнически средства прилагани у нас и в Европа като безпочвени, необмислени и базирани преди всичко на преходно обществено одобрение вместо на сериозен поглед към света като сложна система от взаимовръзки, чието директно ръководене не е по силите на никоя институция. Само, че всеки опит среща догматични аргументи от рода на "Бойко се опитва да направи нещо", в които просто личи дълбока мисъл и рабиране за нещото, но още по-лошо срещам догматични аргументи от по-горен ред, които карат редица хора да считат за табу преосмислянето на ролята на процеси, събития и организации нарочени за "зло" по "дефиниция". Аз продължавам да твърдя, че да си умен е най-вече въпрос на избор и само в малко и доста крайни случаи природно ограничение. Бих искал да потърсим, както причините така и възможните изходи от порочния кръг на тъпотата и религията на вонята, но имам проблем - изпозването на хипотези, разсъждаването без оглед на предефинираните понятия за "зло" и "добро" се приема прекалено често за лична нападка. Логично е човек да се запита тогава - не е ли това проблем на култура, която поставя личния избор направен някога, без значение добър или лош, в ролята на заместител на собственото "аз". Същата култура не допуска човек направил грешка да изрази различно мнение или дори да я поправи, изразите веднъж X - завинаги X са едва ли не есенцията на българския език и култура. Сега, ако погледнеш на това сериозно, не сме ли ти и аз в еднакво положение - и твоите думи звучат като обвинение към мен, но аз бих се борил със зъби и нокти само срещу една част от твоите мнения - онези, които постулират неотменни принципи и възглед неподлежащи на разглеждане и преразглеждане - всичко друго е просто разговор, дори нападките са по-скоро логорея, отколкото сериозно мнение.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.10.2010, 15:30

5 Krasimir Kovachev | 13.01.201113:16

pueblo, докладите на ЕК за съдебната ни система не са ли достатъчно доказателство?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

4 Thea Atanasova | 13.01.201113:11

МакАлистър в коментарите ти по другите статии виждам, че и ти си от тези, които обвиняват другите. Така че ми е малко странно, че сега се сложи като страничен наблюдател??
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 13.01.201112:48

По миризмата се водим - верно си е - едно сетиво води българина откакто византийците са ослепили войската му и то е носа. Един път за носа го водят, друг път носа води, но в крайна сметка само вонята има значение. Изпаднали сме в странното положение да седим заедно на пейката и да се обвиняваме кой от кого повече вони, но никой не смее да не стане и отиде на баня, че в промеждутъка някой от останалите може да го изкара най-миризливия и като няма кой да отговори - значи е истина. И Европата като един парфюм я приехме - напръскахме се с намерения с красиви етикети, но пак сме си същите - като аристокрацията едно време във Versailles. Oпа! Грешка - вече се пише Versai! И те като нас - къпането не го били внесли още, но виж миризмата превънали в част от етикета. Турихме теляците на власт та белким ни вкарат във ваната и ни насапунисат здраво, ама то се оказа, че и те като нас - само за баня говорят, но от сапуна се страхуват или го ползват но не по предназначение - седят и се залисват в разговори и никой не смее да се наведе да го вземе, че току виж му излязъл късмета ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 15:16

2 emo13 | 13.01.201112:47

Какви филми бе, момче??? Тези са си отявлени престъпници. Това че Цецо няма достатъчно акъл да ги вкара в затвора е друг въпрос. Успяваш да се изкажеш неподготвен по всяка тема, която коментираш! Вземи се стегни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

1 pueblo | 12.01.201119:11

Смее се е кой ви е крив,че се хващате на всяка партенка на тиквеника и милиционера,разнасящ папки по кородорите на мвр??????? кой бе,кой?????
вие си влизате в некви филми и после някой ви е виновен...
прости сте! ама много прости......
доказателства? айде нема нужда Смее се
   

оценка

+0 -0