Държавата на скунксовете | webcafe.bg
Webcafe

Държавата на скунксовете

Webcafe.bg
12.01.2011, 17:50 (обновена 13.01.2011, 18:48)
съд

Няма присъди, няма издържани обвинения, само гадна миризма на скункс...

С какво е прочут скунксът? Защото пръска толкова гадна миризма от аналните си жлези, че държи всички на разстояние. Представете си тогава как ще мирише държавата на скунксовете.

Със сигурност съдебната система в нея мирише ужасно зле. Миризмата по едни мегадела, наречени "Октопод" и "Маргините", ще държи България далеч от нормалността на европейските демокрации.

Днес и последният от "Октоподите" беше пуснат от ареста - не под домашен арест, а срещу гаранция от 10 000 лева. Марчело Джотолов, сочен за дясната ръка на Алексей Петров, ще напусне ареста с решение на Софийския градски съд. Мотивите: навършва се година от разследването, а след този момент арестът му би бил незаконен.

Докато се произнесе и Софийският апелативен съд, Джотолов ще остане в ареста, след което се прибира всъщи.

Мегаделото "Октопод" ще се свие до минижуп. Както се разбра пак днес от изявлението на градския прокурор Николай Кокинов, новинката, която можем да очакваме, е Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров да бъдат изправени по обвинение, че са организирана престъпна група за рекет и изнудване. Толкоз.

Какво ли ще каже утре по телевизията Цветан Цветанов? "Това решение на съда по никакъв начин няма да ни обезкуражи. И ви уверявам, че продължаваме да работим в същия стил и със същия ентусиазъм." Такъв беше коментарът му по повод оправдателната присъда на братята Маргини по обвинението за създаване на организирана престъпна група, която да подготви убийствата на Иван Тодоров-Доктора, финансиста Никола Дамянов и ген. Любен Гоцев... Кураж, г-н министър, а нещо за прокуратурата да кажете?

В държавата на скунксовете нямаш нужда и от адвокати - достатъчно е да си имаш прокурори. Защото те ще свалят от теб обвинение, че си наркобос, и няма да кажат на колегата.

Прокурорът от Софийска градска прокуратура Чавдар Ангелов е прекратил разследването срещу Красимир Маринов - Големия Маргин, че е създател и ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Наказват го, като го понижават с командировка в Софийската районна прокуратура - със заповед на шефа на Апелативната прокуратура в София Вичо Вичев.

Причината? Ангелов прекратил разследването тайно. "Забравил" да уведоми колегата си Емил Галипонов, с когото разследвали случая "Маргините", че срещу Големия Маргин не са събрани достатъчно доказателства, че той е нарколидер. Написал постановлението за прекратяване на делото, но не казал на колегата... И така Красимир Маринов е бил изваден от групата с още двайсетина души, сред които и Стефан Бонев-Цако.

Големия Маргин и брат му Николай остават с обвинение за поръчителство на убийството на Боби Цанков. Там обаче разследването е във фризера, тъй като прокуратурата си чака МВР да открие килъра на Боби, разстрелян през януари м.г. в центъра на столицата. По признанията на градския прокурор Николай Кокинов няма никакво развитие по това дело. Явно е въпрос на време да бъде прекратено.

Очевидно МВР няма време да търси убийците на Цанков - от работа по толкова кръстени и некръстени акции и при толкоз регламентирани и нерегламентирани подслушвания...

А у нас скунксове по географско местоположение верно няма. Само братовчедите им - язовците. Но миризмата е все същата...

Oще: алексей петров  арест  боби цанков  маргините  марчело джотолов  мегадело  октопод  прокуратура  прокурор  скунксове 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

7 Thea Atanasova | 13.01.201115:42

Добре, че поне някой разбра защо винаги съм опозиция Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

6 MacAllister | 13.01.201113:49

Имам размножение на личността, което е странно, уж нямам трудности с половото си самоопределение обаче личностите ми се размножават - като зайци се плодят! Та затуй така ту от страни, ту отвътре гледам и като едун бугарин се чувствам в собствената си компания като в елитно общество на разнородни и надвикващи се личности, но нали са си мои - елитни са.

Страната на шега, кой и за какво да е виновен? Ето ти си ми "виновна", но поне знам за какво - четеш през пръсти и фащаш значението дето мига като рекламен надпис в главата ти, а не това на екрана или листа. Ако се вгледаш какво пиша ще забележиш, че не обвинявам директно никого, а посочвам самозаблуди и желания да водят другите по пътя на собствената си свещена правота. Това че българския език, за да е разбираем за баба Пена, изисква форми на изразяване, които звучат като лично обвинение не е проблем създаден от мене, пък да използвам други езици е малко кофти и току виж утре станало незаконно. Така, че вързан съм в положение, каквото и да кажа да прозвучи като обвинение и дали в него има рационално зърно няма значение - има значение да пазиш накърнената си чест и достойнство от посегателства на другите мнения. Не си ли се замисляла, че именно езика ни затяга културната клопка, в която сме попаднали (не че всичко е само от езика, разбира се)? Сега се опитай да приемеш, че различното мнение (във връзка с друг твой коментар) винаги изисква противопоставяне и най-интересно е как човек реагира на това - на противопоставянето. Има езици, на които самата идея за обидена и въобще емопционална реакция е почти неосъществима, но българския и съпровождащата го култура не са такива - винаги е по-лесно да отречеш с истинко богатство на неопределени негативни форми отколкото да влезеш в спор базиран на съпоставка на логика и данни.

В тоя смисъл бих предпочел разговор уличаващ политическите и държавнически средства прилагани у нас и в Европа като безпочвени, необмислени и базирани преди всичко на преходно обществено одобрение вместо на сериозен поглед към света като сложна система от взаимовръзки, чието директно ръководене не е по силите на никоя институция. Само, че всеки опит среща догматични аргументи от рода на "Бойко се опитва да направи нещо", в които просто личи дълбока мисъл и рабиране за нещото, но още по-лошо срещам догматични аргументи от по-горен ред, които карат редица хора да считат за табу преосмислянето на ролята на процеси, събития и организации нарочени за "зло" по "дефиниция". Аз продължавам да твърдя, че да си умен е най-вече въпрос на избор и само в малко и доста крайни случаи природно ограничение. Бих искал да потърсим, както причините така и възможните изходи от порочния кръг на тъпотата и религията на вонята, но имам проблем - изпозването на хипотези, разсъждаването без оглед на предефинираните понятия за "зло" и "добро" се приема прекалено често за лична нападка. Логично е човек да се запита тогава - не е ли това проблем на култура, която поставя личния избор направен някога, без значение добър или лош, в ролята на заместител на собственото "аз". Същата култура не допуска човек направил грешка да изрази различно мнение или дори да я поправи, изразите веднъж X - завинаги X са едва ли не есенцията на българския език и култура. Сега, ако погледнеш на това сериозно, не сме ли ти и аз в еднакво положение - и твоите думи звучат като обвинение към мен, но аз бих се борил със зъби и нокти само срещу една част от твоите мнения - онези, които постулират неотменни принципи и възглед неподлежащи на разглеждане и преразглеждане - всичко друго е просто разговор, дори нападките са по-скоро логорея, отколкото сериозно мнение.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.10.2010, 15:30

5 Krasimir Kovachev | 13.01.201113:16

pueblo, докладите на ЕК за съдебната ни система не са ли достатъчно доказателство?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

4 Thea Atanasova | 13.01.201113:11

МакАлистър в коментарите ти по другите статии виждам, че и ти си от тези, които обвиняват другите. Така че ми е малко странно, че сега се сложи като страничен наблюдател??
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 13.01.201112:48

По миризмата се водим - верно си е - едно сетиво води българина откакто византийците са ослепили войската му и то е носа. Един път за носа го водят, друг път носа води, но в крайна сметка само вонята има значение. Изпаднали сме в странното положение да седим заедно на пейката и да се обвиняваме кой от кого повече вони, но никой не смее да не стане и отиде на баня, че в промеждутъка някой от останалите може да го изкара най-миризливия и като няма кой да отговори - значи е истина. И Европата като един парфюм я приехме - напръскахме се с намерения с красиви етикети, но пак сме си същите - като аристокрацията едно време във Versailles. Oпа! Грешка - вече се пише Versai! И те като нас - къпането не го били внесли още, но виж миризмата превънали в част от етикета. Турихме теляците на власт та белким ни вкарат във ваната и ни насапунисат здраво, ама то се оказа, че и те като нас - само за баня говорят, но от сапуна се страхуват или го ползват но не по предназначение - седят и се залисват в разговори и никой не смее да се наведе да го вземе, че току виж му излязъл късмета ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 15:16

2 emo13 | 13.01.201112:47

Какви филми бе, момче??? Тези са си отявлени престъпници. Това че Цецо няма достатъчно акъл да ги вкара в затвора е друг въпрос. Успяваш да се изкажеш неподготвен по всяка тема, която коментираш! Вземи се стегни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

1 pueblo | 12.01.201119:11

Смее се е кой ви е крив,че се хващате на всяка партенка на тиквеника и милиционера,разнасящ папки по кородорите на мвр??????? кой бе,кой?????
вие си влизате в некви филми и после някой ви е виновен...
прости сте! ама много прости......
доказателства? айде нема нужда Смее се
   

оценка

+0 -0