Свинският тигров комар | webcafe.bg
Webcafe

Свинският тигров комар

Петър Николов
11.08.2010, 16:05 (обновена 12.08.2010, 13:10)
Бурка

Снимка: © БГНЕС

Както съветват солунски епидемиолози, един от начините да се предпазите е като носите дълги дрехи - бурката е някакъв вариант...

Тигровият комар е същата свинщина като свинския грип. Първо се пуска "слух-информация", която подгрява страховете на хората за опасността, после се нагнетява от новината за болна и У НАС, която се опакова в съмнения за ТОЧНО ТАЗИ болест - и ето ти истерията е създадена. Преди дори да си отчел рационално ситуацията и доводите "за" и "против", вече си в аптеката да купуваш...в случая репеленти. Защото други препарати или ваксини няма.

Или отказват почивката в Гърция - от страх.

Горе-долу по същата схема действат и телефонните измамници. Производството на слухове е бизнес и страховете на едни хора са добри пари за други.

Не ме гледай тъпо, българино (по Жорж Ганчев)! Мисли рационално, по дяволите!

Мистификациите, наречени летни вируси, поредни модификации на грипове и прочие глупотевини изскачат периодично, подгрявани с охота - а защо не и с някой "хонорар".

Първоначалната дивотия за болните от въпросната нилска треска се появи във в. "Република" преди три дни.

Ден първи: подгряване. "Трима души, заразени от комари със западнонилска треска в Гърция, са починали. Десетки пациенти, настанени в болници в северната част на страната, чакат диагноза..."

Ти да видиш! Страшно, малийййййй, страшно.

Мозъкът ти не отчита факта, че в България не са установени популации на тигрови комари - преносители на болестта западнонилски енцефалит, няма и регистрирани случаи на това заболяване, а и самите болни не са преносители на болестта.

Ситото не пресява също, че двама от тримата починали в Гърция са били носители на вируса, но смъртта е настъпила от други здравословни проблеми. Че, както пишат гръцките издания, че вирусът е рисков при възръстните хора и хоспитализираните са на възраст над 70 години 

Мозъкът ти отчита само: "Тия от властта пак нещо ни мотат, пак нещо крият...Така беше и с Чернобил!...Като знам какво е дереджето на здравеопазването...А може и да крият, че умрелите от менингит са всъщност убити от тоя комар - на всичко са способни..." И т.н., и т.н... 

Всуе д-р Ангел Кунчев, началник на отдел "Надзор над заразните болести" в Министерството на здравеопазването, убеждава, че "информацията е доста оскъдна", че "се говори за доказване само със серумни проби, което не е много надеждно, не винаги 100 % може да се приеме за единствената диагноза", че "у нас досега не са регистрирани случаи на заразяване с вируса" и опасността е "по-скоро теоретична".

Напразно ни повтарят и потретват, че в последните две години са направени интензивни проучвания на комарите. Изследвани са райони на страната - Благоевградско, Хасковско, по Черноморието, НО ЗАСЕГА НЯМА УСТАНОВЕНИ СЛУЧАИ НА ПОЯВА НА ТИГРОВ КОМАР, причинител на вируса, от който се ТВЪРДИ, че са починали трима в Гърция.

Знаете ли, че в глобален план и въпреки кризата продажбата на медикаменти е скочила. Поне по тримесечните отчети на гигантските фармацевтични концерни се вижда ръст на продажбите - и съответно на приходите. За разлика от продажбите на коли например.

Ден пореден: ужас, разпространена е информацията, че има опасност за живота на 55-годишна жена от Благоевград с все още неустановено инфекциозно заболяване. "Лекарите не изключват възможността жената да е заразена с нилска треска (??!!)". Е кои са тия лекари или някои журналя са го измислили за пълнеж и възвиране на паниката, изразяваща се в купуване на лекарства?

Жената е била приета на 6 ЮЛИ!!!, какво е това рефрешване сега, месец и кусур след като е влязла в болница? Още повече, че са били направени допълнителни изследвания със скенер и консултация със специалист от София и вариантът за нилска треска бил отхвърлен.

Знаете ли, че в глобален план и въпреки кризата продажбата на медикаменти е скочила. Поне по тримесечните отчети на гигантските фармацевтични концерни се вижда ръст на продажбите - и съответно на приходите. За разлика от продажбите на коли например.

Не се шашкайте от тигровия комар. Той бръмчи само в главата ви. Ако пък толкова искате да се опазите, купете си бурка - или джелаба.

Oще: ангел кунчев  болни  власти  западнонилска треска  менингит  тигров комар 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.08.2010, 10:24

1 strawsPulledAtRandom | 12.08.201012:51

На видно място в офиса ни още стои ламинирано листче с инструкции как да намалим вероятността от заразяване с птичи грип и т.н. глупости. Още когато го сложиха, мислех да го махна, но после си казах, че от него след време ще излезе чудесен паметник на човешката наивност. Все още е там Смее се
   

оценка

+0 -0