Равнис по "Лукойл" | webcafe.bg
Webcafe

Равнис по "Лукойл"

Webcafe.bg
03.01.2012, 15:13 (обновена 03.01.2012, 16:12)
Симеон Дянков

Снимка: © БГНЕС

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е отново с горещ картоф в ръцете

Собствениците на малки бензиностанции в България поискаха отсрочка за монтирането на датчици за цистерните с гориво. Поне с година и половина, защото не могат да си позволят монтажа на уредите. Те заплашиха и със затваряне на бензиностанции. Крайният срок сега изтича през март.

Представители на малките бензиностанции искат среща с финансовия министър Симеон Дянков, за да обсъдят проблема. Такава се гласи за 5 януари. Иначе ще затворим над 2000 от общо 3000 обекта заради невъзможността да изпълним финансово изискването на НАП, заявиха публично оттам. Според тях шашмите при продажбите на горива се правят по-скоро в големите вериги и ведомствените бензиностанции.

Разбира се, в България всеки се ослушва за спазването на което и да е било законово изискване до последния момент. Примерът с изваждането на нови документи за самоличност, въвеждане на климатици срещу цигарения дим в заведенията, връзване на касовите апарати с НАП и каквото се сетите.

Но как ще действа на правителството в казуса с малките бензиностанции? Ще спази буквата на закона или ще даде "равнис" по "Лукойл-България". В крайна сметка рафинерията си издейства отсрочка за поставяне на други уреди - на нефтения си терминал Росенец, откъдето влиза суровият нефт за преработка и излиза износът по море.

Значи, ако е благосклонен към големите, кабинетът е редно да не бъде дискриминационен към малките.

От друга страна, вярно е, че отсрочката, поискана от представителите на малките бензиностанци  - година и половина, съвпада с редовните избори догодина. Пада се лятото. А по избори никой няма да се занимава с тях, нито след това, така че току виж откарали още половин година.

Най-добре Дянков и екипът му да изберат един разумен срок за отсрочка. Просто защото не може на едни да дават, на други не. Оттам нататък - уреди и толкоз. Ама и за "Лукойл" да не забравят да проверят.

Иначе излиза, че държавата постъпва много кръвожадно с малкия бизнес в условията на криза. Оставя големите да го изядат. Без нож и вилица.

Oще: бензиностанции  датчици  нивомери  отсрочка  симеон дянков  уреди 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

5 newmind | 04.01.201214:34

Кое е законно и кое не е няма значение т.к. това се определя не от законите, а от политиците на власт !!!! А когато и законите са болни това гарантира още повече субективното решение (мой човек ) на този който е на власт !

Отново става на въпрос за едно до кога ще работи лукавата държава така,че да е против гражданите си и против малките изрядни фирми ??? Отговорите търсете в законите които хранят лукавата държава!


ЛУКАВАТА ДЪРЖАВА !!!
---------------------------------
"Тази зима може всички да бъдат спокойни. Обитателите на дома ще продължат да живеят в сградите в Нови хан", каза шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева, пред БНР. "Отец Иван декларира и аз съм убедена, че той ще изпълни своето обещание доброволно да премахне тези сгради, така че всички разходи ще бъдат за НЕГОВА СМЕТКА или за СМЕТКА НА ДАРИТЕЛИТЕ", допълни тя.


Край на сагата с приюта на отец Иван? Дали?

Извинявайте , но много социалистическо надяване! Вервате ли си в МРРБ?! Или важното е да отчетем дейност?

Край ще има тогава когата отец Иван заведе своите деца и хора в нужда в новия дом, а това ще стане....неизвестно кога,защото държавата до сега е показала хиляди пъти,че на нея не може да и се вярва! Всяко нещо на държавата "ЩЕ" означава нататък във времето, да му мислят тези след мен!

Ще видите ,че и след една година ще има нов репортаж,че отново са дошли от ДНСК и отново приюта е пред разрушаване.....защото за построяването на нов приют ше са необходичи минимум 2 500 000 лв. МИНИМУМ ! А ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ!

Сега забележете как държавата си опорочава сама дейността с решаването на едно малоумно решение /да се разрушава приюта/ с друго малоумно незаконно решение /да не се разрушава докато се построи нов/ като МРРБ и ДНСК преминаха през /трето малоумно временно решение/ да се вкарат децата във фургони ЗА ДА СЕ СПАЗИ ЗАКОНЪТ ЗУТ ! СПОРЕД КОЙТО СГРАДИТЕ СА НЕЗАКОННИ, според съда е потвърдено,че са незаконни и последващите действия на малоумните на ДНСК беше издадена заповед за принудително разрушаване !?!!

ЗУТ като един малоумен закон разпорежда всичко незаконно да се разрушава! В живота обаче има стотици примери,които не са за разрушаване вкл. и държавни незаконни обекти!

Сега вече ДНСК е неизрядна и не спазваща правилата т.к. законът ЗУТ не се спазва и сградите няма да се разрушат, това според кои разпоредби на законът е? Къде в ЗУТ е казано,че лиляна Павлова определя устно коя сграда е за разрушаване и коя не? Това показва отново само едно,че има субективно разрешаване , а не законно и ГЛАВНОТО, ЧЕ ЗУТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ И ДА СЕ РАЗРЕШИ ДА СЕ УЗАКОНЯТ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ СГРАДИ!!! Това покзва,че ЗУТ не работи за хиляди случаи от живота! Тези съществуващи /незаконни според ЗУТ/ сгради са толкова опасни, колкото и бъдещите с тази разлика,че бъдещите са едни имагинерни сгради за които се изискват МНОГО ПАРИ!

Държавата за сетен път показа само едно - че няма нормални закони и че няма прагматично мислене!

В същото време Плевнелиев непрекъснато говори,че ще е прагматичния президент! :-)
...но той толкова много говори,че вече няма значение какво говори :-) ... същото прави и Лилито Павлова :-) която обеща,че ще даде земя от онази която е в шубраците и където биха снимали филми на ужасите... дори и теоретично ще минат няколко години само за инфраструктура до това място, а когато няма финансиране и нормални закони? На отец Иван не му трябва дива земя и напразни обещания, а реални сгради и нормални закони,регулации....и милиони левове! А павлова сега ще харчи от народните пари за да изгради специален офис,който ще се оборудва и ще има на щат секретар,който да координира изваждането на документите за построяването на новите сгради....ако се намерят пари от дарители! Що за глупаво решение на Лиляна е това? И от къде на къде ще харчи народни пари за нещо което има много п-просто разрешение- узаконяване на съществуващите сгради! както правителството узакони незаконните писти на ЮЛЕН на Банско така да узакони и приюта на отец Иван!

В същото време се говори,че трябва да се спазват правилата, а е очевадно,че правилата не се спазват,сега държавата в лицето на ДНСК не ги спази! ЗАЩОТО ПРАВИЛАТА СА МАЛОУМНИ !!!!

ВЕРНОТО ЗАГЛАВИЕ Е: Сагата с приюта на отец Иван продължава,без реални гаранции,без срокове и без финансиране от държавата!Сега държавата не спазва ЗУТ т.е. е закононарушител!

Държавата за поредн път приложи един от чиновническите си трикове да отлага едно решение не от загриженост , а вследствие прекалено големия обществен шум! Само това спаси ЗА СЕГА отец Иван !

Ако държавата имаше прагматично мислене щеше да узакони сградите, ако трябва и след петорна експертиза от строителни инженери,че сградите са функционални и безопасни, защото ако са опасни, децата трябва незабавно да освободят приюта! Сигурен съм обаче че сградите са безопасни поне колкото новото строителство! Най-голямото Варварство е да се разрушават функционални сгради във време на драматична финансова криза и да се опорочават даренията на хиляди хора, аз също съм дарявал за този приют и съм силно огорчен от липсата на държава и ново Мислене. Държавата показва за сетен път,че е под действията на Лукавия !!!

Сега предстоят да се приемат поредните 42-поправки в ЗУТ за 10 години и сега е времето да се промени ЗУТ в полза на народа , а да не е срещу народа и срещу случаите от живота в които ясно се показва,че в този вид ЗУТ не работи! Трябва да се даде възможност да се проучи всеки проблемен случай дали може да бъде узаконен.първо държавата има полза от това защото имаме стотици незаконни обекти на държавата и общините. например почивната база на Министерски съвет в чашката на яз.Искр, например Проходът на републиката,например 500 км. пътища в цяла българия ,например стадиона в Пловдив и т.н......Стига лукавост от страна на държавата! Кое е законно и кое не е няма значение т.к. това се определя не от законите, а от политиците на власт !!!!

Дано Новата година ни донесе -
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

4 Borracho | 04.01.201211:40

Ми очакваше се да направят опит да убият малките бизнеси, в свят на глобализъм и монополи то си се знае това. Има и един такъв момент, че БГ-бензинаджиите вече 20 години се радват на пълна свободия, още от дете помня как за някое друго дете казваха "баща му има бензиностанция". Няма и да споменавам пък 20 години какви ли не лайна продават, то не беше бензин с 20% вода, то не беше нафта с добавени мазути и гнусотии или пък LPG от което съвсем ти умира колата... Повечето собственици на бензиностанцийки карат хубави, нови коли а сега реват, че нямало от къде да се бръкнат за 15-20 хиляди да инвестират. Не искат щото като ги следят на входа и на изхода ще им е доста по-трудно да теглят бензин и да вкарват вода да ге ева.....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 14:41

3 sunny_smile | 04.01.201210:47

А най-веселата част от цялата история,че една единствена фирма в България внася и предлага въпросните нивометри .. Да живее липсата на монопол, да живее липсата на лобизъм и корупция!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

2 Thea Atanasova | 03.01.201221:19

Да верно, тия каква новина ни казаха? Ние това си го знаем... не разбирам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

1 Гризли | 03.01.201218:10

"Иначе излиза, че държавата постъпва много кръвожадно с малкия бизнес в условията на криза. Оставя големите да го изядат. Без нож и вилица."

Голям извод, няма що!
Че има ли някой в България, който да не го разбра това?! Нали от големия бизнес се получават комисиони - от една смешна бензиностанция с 1 колонка какво ще получиш?!
То затова има и монополи, има лобита, има Мишо Бирата и лични уговорки на БоБо и Вальо Златев... Много щастлив

Така че малките да го ду*ат! Правителството продължава с мачкането на малкия човек в България, както и с доунищожаването на "средната класа"...
   

оценка

+0 -0