Упорити петна | webcafe.bg
Webcafe

Упорити петна

webcafeДияна Костова
10.02.2016, 21:37 (обновена 11.02.2016, 18:32)
цветан василев

Снимка: © В.Е.

"Да даде Господ всичко в къщата ти да изсъхне, освен прането", казва гневният сърбин, когато изчерпи всички интимни тостове по адрес на женските роднини на врага си. Ако "прането" ти се състои от банкови трансфери за милиони - и тази клетва не помага.

Докато някои будали се чудеха как е възможно да се проспи фалитът на 4-тата по големина банка в страната, БНБ извади списъка на "най-скъпите" клиенти на КТБ. Отговорите сами дойдоха по местата си.

Общински съветник от ГЕРБ, женен за съдия от провинциален районен съд (с 1900 лв. щатна заплата), изплува по върховете на списъка с над 1 млн. лева на влог.

И старите фараони, и младите милионери от "Позитано" 20 присъстват вътре с шестцифрени суми.

Мъжът на висша прокурорка, който притежава фирма за продажба на авточасти, работеща на загуба, се радва на влогове в КТБ в размер на около 569 000 лева и 140 000 евро.

Главният секретар на МОСВ спестил от закуски над 318 000 лева. Жена му също ходи гладна, но държи на влог над 263 000 лева.

Прословутата Венета Марковска изглежда като социално-слаба клетница на фона на китка "редови" магистрати от Габрово - родния вилает на Цветан Василев.

Съпругата на несменяемия подуправител на БНБ Димитър Костов, който постави специалния надзор над КТБ, се оказа главен експерт в дирекция "Продуктово развитие" в банката на Мистър Икономика.

Конфликт на интереси у семейство Костови няма. Гарантирано от КПУКИ - онова недоразумение, чийто титуляр Филип Златанов имаше полезния навик да си записва в тефтерчета кого трябва да "удря" и кого да "оправя".

Сега НАП обещават, че щели тепърва да сверяват имотните декларации на висшите държавни ръководители със списъците на синдиците.

Няма смисъл да хабят ток и тоалетна хартия.

В родословното дърво на скъпата клиентела на КТБ излизат имената на дузина началници на дирекции в Централното управление и териториалните звена на НАП.

Същото се случва при поименна проверка на висшето ръководство на ДАНС (включително настоящия директор Димитър Георгиев). Същото е и в МВР, същото е в Комисията за финансов надзор. И в КЗК. И в Комисията по хазарта. И в ДКЕВР.

Майтап, но и трима другари от Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество са си пазили личните спестявания в КТБ.

За 2 години прокуратурата не успя да събере доказателства срещу Христо Бисеров, та едва ли ще се трогне да се занимава с необяснимото богатство на непълнолетните деца на повече от 400 магистрати.

"Да даде Господ всичко в къщата ти да изсъхне, освен прането", казва гневният сърбин, когато изчерпи всички интимни тостове по адрес на женските роднини на врага си.

Ако "прането" ти се състои от банкови трансфери за милиони - и тази клетва не помага.

Oще: бисеров  бсп  венета марковска  гарантирани влогове  герб  данс  димитър костов  досиетата ктб  кой колко пари спаси от ктб  конфликт на интереси  кпкуки  ктб  мвр  разследването за ктб  софийски градски съд  фалитът на ктб  христо бисеров  цветан василев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.01.2012, 13:47

1 sizif | 11.02.201608:03

Мдаа, много интересно. Държавните предприятия (особено тези от оръжейния бизнес) и общините имаха влогове в КТБ, а партия ГЕРБ не. Дребни риби от ГЕРБ имат, но големите акули не. Всъщност е разбираемо, нали ББ декларира спестявания за 30 000лв. Ами ако гледаме интереса, то тогава виновниците ще са на по друго място. А и адвоката на Василев каза много двузначно "отвън"
   

оценка

+0 -0