Go back to Ямбол и Бургас | webcafe.bg
Webcafe

Go back to Ямбол и Бургас

Никола ЦветановНикола Цветанов
11.04.2016, 16:58 (обновена 12.04.2016, 21:56)
Go back to Ямбол и Бургас

Гражданските патрули ги няма в нито един закон

„Имаме ножове, имаме и газов пистолет". „Един го хванахме, шамари - мамари, издаде всичко". „Вие ни спирате работата". „Това не е проверка, това е тормоз".

Eто какви реплики подмятат т.нар. доброволци за защита на границата при близките им срещи с вида „гранични полицаи". Униформите ги подценяват. Униформите нарочно им пречат в най-новата спортна дисциплина с препятствия „Go back to Турция". Но пък какво желание имат само, а?

Едно уточнение - хората, търсещи убежище, не подлежат на санкции по Наказателния кодекс за нелегално пресичане на границата. За Динко от Ямбол и Перата от Бургас това няма никакво значение, както и за обезпокоително увеличаващата им се фен маса.

С любезното бездействие на всичко онова, което имаме като правоохранителни органи обаче, за няколко седмици Динко и Перата поведоха отряди и станаха „лидери", вместо да бъдат върнати там, където им е мястото.

Така яки момчета от ямболските кафенета и бургаските фитнес зали вече редовно гастролират из Странджа с военни раници, хладни оръжия и видеокамера. В държавата, в която хората не си изхвърлят доброволно боклука в кошчето и не си метат собствения двор, всички доброволни активности в името на Отечеството звучат като замазване на други нечисти подбуди.

Тези индивиди имат картбланш да си развяват криминалния манталитет по държавната граница.

Те казват: Не съобщавайте на полицията, не позволявайте на бежанците да се регистрират, не се обаждайте на 112. В най-изобилните години за мутрокрацията подобни указания идваха от други батки, наричани мутри. Те имаха същото „право на силата" да решават кой от кого пази и кой кого застрашава.

Като са толкова храбри, защо не залавят трафикантите на наркотици? Или да връщат back to Турция трафикантите на оръжие, още по-добре, та да няма в Сирия с какво да воюват. А щом са толкова загрижени за българските жени, нека бъдат така добри да си паркират АТВ-тата на границата със Сърбия или на изхода на Сливен.

По същата логика утре някой от тези момчета може да се обяви за премиер, президент или министър на отбраната. По същата логика утре те могат да решат, че трябва да „пазят" нещо друго от самите нас или да започнат да издават присъди. Те могат да решат, че са държавата. Затова, go back to Ямбол и Бургас.

Oще: бежанци  гранична полиция  динко вълен  доброволни патрули  защита на границата  патрули по границата  перата  сирийски бежанци 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.03.2014, 11:14

19 prqkor | 14.04.201611:23

Ти що си мислиш , че Стефан Караджа не е бил батка ? Има ли нещо по различно в живота, освен дрехите , джаджите и прическите. Всичко си е същото. Ако се стигне до война или некви размирици кой ще се бие , някоя "батка" или некой слаботелесник дето работи в кол център ?
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 30.12.2013, 19:18

18 Marin | 12.04.201617:21

Не искам нелегални мигранти да наводнят страната. Ама батките да не се правят на Стефан Караджа. Сигурно си търсят място под слънцето за каналите на мигранти. Т.е. да искат такса "спокойствие" от каналджиите. МВР да вземе да ги организира в народна милиция и да им възложи отговорности. Хубаво нещо е патриотизма, ама не им вярвам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.05.2014, 22:28

17 iwan_petrow7 | 12.04.201612:51

Какъв по- ясен сигнал за НАПЪЛНО разпаднала се държавност трябва да види човек, от този, че държавните граници се пресичат от НАШЕСТВЕНИЦИТЕ на талази, което заплашва да се превърне в потоп с трагични последствия ?! Какво трябва да дочака човек , та да позволи на рефлексите си за самосъхранение да се задействат ?
От каква позиция се осъжда Динко и Динковщината, а за ценностен и цивилизационен компас, постоянно ни се сочи една държава, издигаща стени по границите си, държава, където се стреля без предупреждение , ако престъпиш браздата на не-регламентирано място или пък си дори с единия си крак в чужд имот ?
Ако тази помия, която ни е изсипана по-горе под формата на „джурнализЪм”, не беше най-чиста проба национално предателство, извършено от презрени еничари, обслужващи сили, които целят заличаването ни (нашето и европейското) като етническа, културна и цивилизационна същност, то смисъла и твърденията във въпросния пасквил щяха напълно да покриват дефиницията за когнитивен дисонанс или шизофрения.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 12.04.2016, 11:55

16 Stefan Bratanov.10205723400756499 | 12.04.201611:56

Баси смешната поръчкова статийка, Браво на момчетата!!
   

оценка

+6 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

15 KingoftheROAD | 12.04.201611:09

Искам да питам автора - кой според него е гост и кой домакин? Тия гаджали знаят много добре какво правят, не са малоумни или невменяеми. Много държа специално авторът да си отбележи, че това са предимно първосигнални хора. Които тълкуват всичко само и единство в личната им изгода. Впечатляват се основно от демонстрация на сила, мощ и влияние.

Ще трябва да им се наложи ТЕ да се съобразявят с НАС на НАША територия, а не обратното. Първото което трябва да разберат още ведната, че господ тук е ДЪРВЕН и веднага им прави дупка в канчетата. След това може и да имат респект и уважение към нашите закони, правила, нрави и порядки. ТЪПАТА ни държава ще трябва да им го наложи това, ако не го направи, ще има още хиляди динковци и перовци. Независимо от тона БББ и Брюксел. Не може да минававт през БЪлгария, като през разграден двор и това да се толерира, че и поощтрява. Те така си ги разбират нещата.


Вижте в Русия как ги водят като военнопленници. От добро отношение не разбират, но от лошото на секундата ще втасат.
   

оценка

+10 -1

Регистриран на: 03.09.2011, 22:51

14 Veselina Jecheva | 12.04.201610:29

Мима е права, целият проблем е в липсата на правила. Държавата е тази, която трябва да наложи законите и щом е абдикирала от задълженията си, все ще се намери някой, който да реши да прилага закона според разбиранията си.
не Динковците са виновни, а тези, които им позволяват и не са си на местата. ако границата се охраняваше добре, бежанците изобщо нямаше да стигнат до Динко и хората му.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

13 mima | 12.04.201608:24

Полицията, войската, прокуратурата, съдът, държавата са абдикирали от задълженията си. Единственото, което правят е протести за по-големи заплати. На този фон не Динковци, а същински изчадия ще се появят...Даже Динковците започват да ми се струват нормални при положение, че искат да узаконят рекета на дебелаците с фуражки - да получават % от всяка глоба на пътя... луд!?!?!
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 11.01.2011, 14:50

12 Шахта Процесор | 12.04.201607:22

Хората щяха да си минават през митническият пункт ако не бяха заложници на международното право. Никой не плаща на каналджии и не тича като дивак по баирите по собствен избор.
Заложиш ли на злото, рано или късно всички губят. Същото е когато поощряваш престъпниците. Да не говорим че действията им са подли, мотивирани от омраза и са в разрез със собствените им идеи.
   

оценка

+4 -4

Регистриран на: 08.09.2010, 14:12

11 Белка Стрелка | 12.04.201606:23

Бежанци могат да бъдат само ако поискат статус на КПП-то а не като се крият по горите. Така ще е, след като Ушев пази само депутатите и банките.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

10 dedo adji | 12.04.201602:08

ОК. Динко и компания go back към Ямбол и Бургас. По следите им следват Хасан и Мустафа. И акостират в Ямбол, Бургас, Варна и София. И току виж набарали дъщерята на Никола Цветанов. Или му разкрасили толерастката муцуна. Ами сега? Какво чака Цветанов, да спретнат на площад независимост екшън като на площада в Кьолн? Тогава ще бъде късно, както е късно вече за Германия и половината Европа. Двадесет души да върнат Динковци и да ги наплашат, така, че да не смеят да се върнат, все е файда. Защото друг няма кой. Бойко засега поне не им пречи. За всяко по-рязко движение ще му дърпат ушите от Брюксел. А въпросът остава да виси със страшна сила. КОЙ КОГО?
   

оценка

+3 -2