Най-добре премиерът да уволни Кушлев - цапа... | webcafe.bg
Webcafe

Най-добре премиерът да уволни Кушлев - цапа...

Webcafe.bg
04.02.2011, 15:48 (обновена 04.02.2011, 17:12)
Стоян Кушлев

Снимка: © БГНЕС

Стоян Кушлев - втори мандат на държавен пост с минимална заплата от 7000 лева...

Премиерът Бойко Борисов наистина трябва да уволни Стоян Кушлев. Въпреки че остави бившия депутат от НДСВ и председател на Съюза на ловците и риболовците за още 5 години като шеф на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

(Тя пък стана известна като комисията "Кушлев". С основание - в нея се оказа, че работят осем негови роднини и близки.)

Той е в толкова дълги болнични, че вече ни се струва невъзможно да изпълнява професионалните задължения, за които за 66 месеца е получил 484 000 лв. От тях 429 000 са били заплати, а 55 000 - допълнително материално стимулиране. 

Личният му шофьор Деян е вземал средно по 1200 лева месечно. (Повече отколкото учител, млад лекар...)

Началник на отдел, който участвал, съвместно с Кушлев в Царския ловен клуб, получавал 5000 лева месечно възнаграждение.

За същото време комисията МУ е свършила ефективна работа за 1 милион лева. Обаче е изхарчила 30 милиона... Разбира се, Кушлев има не просто пръст, а шепа за тая работа и тоя принос. В първия мандат вземаше по 7 бона, сега човекът гледа пак да не пада под екзистенц минимума. (А на премиера Борисов преди време му се видяха много хилядите, които вземаха някои хирурзи...)

Кушлев не е хирург. Ако и да се опитва да ни убеди в противното с вечно нахилената си лъскава физиономия и прессъобщения какво се кани да отнема и кой му пречи. Всъщност - освен няколко запора, комисията не е свършила друга читава работа.  

Но председателят й седмици наред се оправдава с изгубен глас и други заболявания, които препятстват явяването му пред депутатите от комисията за борба с корупцията.  

Очевидно за всичко в тая държава трябва да се разпореди само и единствено Бойко Борисов.

Най-напред да нареди гласът на Кушлев да се върне незабавно. И да обясни, наред с всичко, за какво му е политически кабинет?!

После, да каже защо е подал декларация с невярно съдържание в парламента, че не извършва дейност, несъвместима със заемания пост. По закон членовете на комисията "не могат да упражняват търговска дейност или да са неограничено отговорни съдружници, управители или да участват в надзорни, управителни или контролни органи на търговски дружества, кооперации, държавни предприятия или юридически лица с нестопанска цел". А се оказва в Националната развъдна асоциация по овцевъдство и в сдружение "Царски ловен клуб"... Една такава декларация, не дотам вярна, беше подала и Румяна Желева, помним - но пред Европарламента.

После, да нареди да отчете колко престъпно имущество реално е прибрала и осребрила комисията - в смисъл след съдебни решения и продажбата му. Казано иначе - какво е придобил фискът, т.е. ние, след като Кушлев и сие са похарчили за издръжката си 30 милиона лева от бюджета за няколко години.

После, да нареди да се провери комисията и на какво основание е гласувано материалното стимулиране.

После, да нареди проверка дали имотното състояние на Кушлев - и членовете на комисията, съответства на придобитото от тях. (Това да го свършат данъчните...)

Накрая, ако остане време - да се провери и колко е истинска професурата му. Да не е като тази на Божидар Димитров. Щото ако го уволни от комисията, да не ходи да си търси работа в Пернишкия и други измислени ВУЗ-чета...

И най-накрая, ако обича, да не казва, че атаката срещу Кушлев, когото лично той предложи за втори мандат, е атака срещу него.

Oще: бойко борисов  декларация  депутати  комисия  премиер  стоян кушлев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.04.2010, 19:25

10 darcas | 06.02.201113:22

След информацията колко роднини на Кушлев работят в тази комисия е редно тя да се нарича "комисия Кушлеви", защото си е един добре смазан малък семеен бизнес.
(както се казва в една песен - лека полека и нещата си отиват към бой)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

9 pueblo | 06.02.201105:56

ПИчОВЕ,ИЗБОРИТЕ НЕ ПРОМЕНЯТ НЕщАТА,
АКО ГО ПРАВЕХА,щЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ!!!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

8 pueblo | 06.02.201105:54

Смее се какво е това замунда бе? и от кого ще я защитаваш? Смее се
леко си сбъркал адреса,да го уеба....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.02.2011, 00:41

7 volodia | 06.02.201101:06

Приятели да се обединим всички, да защитим торентите Замунда и Арена, от посегателствата на свободата в Интернет пространството. Ако трябва, да се откажем в тяхна защита от Интернет-абонамента...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.12.2010, 21:00

6 Mariana Murtazova | 05.02.201122:27

3MacAllister | 05.02.2011 11:31

Бате, кой ще те чете толкоз дълго, бе!? "Война и мир" вече сме я чели...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

5 Pavur Pezev | 05.02.201120:54

Така е-случайни 'ора,там горе нема-всеки е на някого някакъв.После ша ми плещят за народовластие и 'демокрация'-свободен избор на хора,който някой е 'посочил' да бъдат избрани.От няколко хиляди години нищо не се е променило.Обществената структура винаги е била-ГОСПОДАРИ,СТРАЖАРИ и ПЛЕБС,който блее.Сега блее по евро-атлантически.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2010, 20:02

4 азът | 05.02.201114:43

Искам и аз 3-4 години да прибирам по 7000 на месец, после нека ме съдят тия недоправените
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 05.02.201111:31

Какво ще стане, когато подкрепата за всички .. хм партии вкупом стане под 50%? И ГЕРБ дойде на власт с легитимацията на четвърт от хората, при това сигурно поне половината от тях някак си се прехласнаха и забравиха кои и какви са тия лица дето се захвалиха по медиите колко са печени, но прехласването минава. Лицата от екрана си пеят песента "ако не нас ония преди нас", но реалността е малко по-различна - капацитета за доверие на кредит и страха от по-лошия са на свършване. Никаква "класическа" формация не може вече да грабне народното одобрение, трябва поне някаква философия, ако не много дълбока, поне философия, която вижда "оправянето" като нещо малко повече от "гонене на престъпници". Съмнявам се, че хората ще узреят до следващия парламент за разбирането, че загниването е много по-дълбоко и не става въпрос за отърване от шепа хора, които ни задържат, какъвто е рефрена на последните спасители. И все пак зрели или не при тая ситуация ако хората все пак гласуват по масово е много вероятно да го направят като на рулетка, внимавайки да не заложат на никой от предишните и известните или просто следващия път ще се окаже, че 240 души определят закона от името на 40-45% от гражданите на страната и дори от тях доста ще са дали вота си просто за всеки случай. Кушлев, макар и не най-видната фигура, се превърна в публичен пример на това защо никой не вярва на тая пасмина, която не стига, че се занимава само със собственото си благо ами и това не прави мъдро с мисъл за утре, а се изтърва да бере плодовете на попадането си във властта още зелени и после се вайка защо има диария. Същия този човек нагло иска права, с които да прескача правото на гражданите да доказват невинността си, опитва се да прокара като презумция за виновност липсата на доказателства за невинност. В тоя смисъл поне половината от ония посочени и непосочени престъпници са по-невинни от средностатистическия гражданин - те са получавали комисионни, спечелвали проекти, получавали награди - всичко е с доказан произход, за тях никога не е стоял въпроса ще мина ли без документ, за да има какво да ям утре или ще искам всичко по закон и сделката ще пропадне и не защото става реч за злодеи, а защото просто никой няма излични пари и още по-мако време да се разправя с администрация, която мисли, че след като тя не разбира как да третира работата ти ти трпбва да не работиш.

Цялата концепция на властта у нас е пазене, спиране на инициативата и внушенията за виновност по подразбиране обслужват прекрасно тая цел. Поддръжниците на тая политика рядко се замислят, че те не се движат от стремеж за справедливост, а от страх да не бъдат изоставени и подминати. Някак си се създаде внушението, че хем сме силно корумпирани хем държавата е винаги права и корупцията вирее в ... какво? но оставете корупцията, ако беше просто корупция, човек можеше поне да знае какво да бутне, проблема е възгледа на администрацията, на професиите близки до нея и т.н. Срещали ли сте се с проблема да не можете да намерите счетоводител, защото след 10-15 опита всеки ви казва, че твойта работа е много неясна и само ще си създаде проблеми с данъчните? Да става въпрос за технологии, за работа с чужбина и абсолютната неспособност на нито един данъчен или счетоводител да отговори къде и какви данъци трябва да се плащат. Кой трябва да носи вината тук? Онзи, който като мен се отказа от начинанието си след като загуби времето отделено за работа в безплодно търсене на законен начин или държавата? Познавам още много хора срещнали се със същото и не само в технологични сфери, дори традиционни неща се посрещат с "незнам", "ама трябва да видим" с мнение, че всичко е наред и удар в гърба след няколко месеца или години. Хайде моят случай беше години напред за техническата подготовка на хората, но другите? Защо си мислите производителите и търговците у нас се оплитат в корупционни мрежи - нима мислите, че те така за кеф искат да плащат някому? Може би просто пред тях седи въпроса кое е по-сигурно - да разчитам на "приятели" (платени) в администрацията или на закона?

Разликата между едните и другите е, че едните справедливи или не, плащащи редовно или не на работниците си все пак се захващат с нещо, копат така да се каже, докато другите само ограничават, разпределят и контролират, но така, че никой не смее да се наведе да копа, заради онова, което чака незащитените му задни части. Не става въпрос за малък проблем, става реч за политика провеждана от хора дошли от най-колебливата и комплексирана част от населението. Политика, която пропагандира законността от името на хора, които не вършат нищо освен да разделят с крини произведеното от други и най-важното хора, които нямат увереност, че биха оцелели при равни условия с онези, които го произвеждат. Това е нашия проблем - царството на посредствеността и възпроизвеждането й чрез постоянни призиви към онези характеристики на психиката ни, които я създават - страха, колебливостта, липсата на увереност. Казвал съм едно нещо и продължавам да държа на него - няма гаранции за честност, а в такова общество и не може да има хем честни, хем живи, но има признаци, по които можете да различите комплексаря от работаря - вторият обича да мечтае, да философства, да измисля начини да обмисля как и какво би работило, докато първия повтаря прости и познати решения надявайки се дълбоко в себе си, че това ще спре прогреса, за да го изчака, докато той спечели достатъчно, получи достатъчно под призива "и вие сте ощетени и вие чакайте". Така, че сами си правете изводите - дали искате да живеете в страна, където вината е лисата на невинност и точно заради това невинни не може да има между живите или в страна, където попадналия на власт няма право да ви обвинява и притиска, докато не докаже чинно, че имате вина, а не липса на доказаталства за невинност.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.12.2010, 14:54

2 Калоянчо | 04.02.201121:49

Макар че Кушлев е напълно некадърен за заеманата длъжност, проблемът не е в него. Проблемът е, че не се създава истински работещ орган за справедливост. Наместо това правителството използва институциите за шантаж, следене и сплашване на тези престъпници които не му плащат.
Останалите престъпници, са угодни на правителството.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

1 scorpio | 04.02.201121:30

Гарван, гарвану...
"...и прессъобщения какво се кани да отнема и кой му пречи. Всъщност - освен няколко запора, комисията не е свършила друга читава работа. "
Ако за това се освобождаваше от длъжност то бат'Говорителя отдавна да е вече пъдар (така, че от него да си зависи дали ще е обран бостана)...
Ама нищо чудно и да го освободи - то дебелокожието на Премиера само със тапирското може се мери!
   

оценка

+0 -0