Местан не е това, което е | webcafe.bg
Webcafe

Местан не е това, което е

webcafeДияна Костова
12.04.2016, 21:44 (обновена 13.04.2016, 21:00)
лютви местан при учредяването на партия дост

Снимка: © Webcafe.bg

Дори за най-непредубедения наблюдател, Лютви Местан е бита карта заради непростимия пропуск да излезе на чисто. Падение, но с чест - ето такова падение чакахме.

Лютви Местан не е това, което е. Оставете го на мира. Пуснете го да се пенсионира като заслужил ударник на прехода, трудовак от първа категория.

Той отдавна удари чело в стъкления покрив на личната си компетентност.

Доган го прокле, като му даде повече, отколкото можеше да понесе.

Най-големият проблем на Местан не са делегатките със забрадките, изпратени от Ердоган на учредителното събрание на ДОСТ. Проблемът не е и в 80-те процента делегати с ориенталски фамилии. Нито е в "сянката" от турското посолство, нито е в ехото от клетвите на кресливите "професионални патриоти" с агентурни прякори.

Депесарският шут, с който Местан беше изпратен за "Сбогом", би всички възможни полета на политическата му кариера, но дори и това не е най-големият му проблем.

Дори след 20 години на сцената Лютви Местан не надрасна нивото си на политик с харизмата на заклет експерт-счетоводител.

У собствения му електорат остана киселият спомен за неприкритата му неприязън към "мешането" с народната любов. Остана образът на червения килим, застлан върху прашното поле за кушии в Исперих, срамежливите оградки около "президиума" на ДПС, партийните лимузини и момците от НСО с кевларените куфарчета.

За широката публика Местан ще остане в историята като "откривателят" на политически явления като Бат Сали, Пиже, Сашо Водката и себеподобните им полуграмотни тарикати, които не просто пазаруват гласовете на ромите, а държат в робска зависимост цели поколения в гетата.

Дори за най-непредубедения наблюдател, Лютви Местан е бита карта заради непростимия пропуск да излезе на чисто. Падение, но с чест - ето такова падение чакахме. Уви, не дочакахме.

Всяко уж изречено, а премълчано име, всеки уж подсказан, а недоказан намек за дебелата плетка между политическа власт, служби за сигурност и мръсен бизнес в ДПС не е нищо повече от поредния половинчат катарзис.

Дори той не крие намеренията си да дезертира в кратки срокове - в устава на партията пише, че лидерът (макар и "естествен", по определението на Хюсеин Хафъзов) ще го бъде не повече от два мандата. Сами си направете сметката.

Най-добрият сценарий за Местан е да се превърне в n-тия "независим" крепител, деветото помощно колело на "стабилността", набираща инерция по нанадолнището.

Затова не си губете времето в тревоги. Не разлайвайте кучетата по целия плац между Първо и Шесто управление на ДС.

Истината е, че единственият актив в портфейла на Лютви Местан е депутатската му карта - а нейната валидност изтича след по-малко от 2,5 години.

Точно толкова дълъг ще бъде хоризонтът пред т.нар. "натовска, европейска и решителна антиолигархична партия" ДОСТ.

Oще: ахмед доган  бат сали  депесарски шут  дост  дпс  ердоган  кевлар  лютви местан  местан  нсо  охрана от нсо  посолство на турция в българия  председател на дост  професионални патриоти  сараите  сашо водката  турска партия в българия  турското посолство  хюсеин хафъзов 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

3 Nikkor | 14.04.201621:11

Браво Дияна, браво.
Най ми хареса "делегатките със забрадките, изпратени от Ердоган" .

Между другото в Шпигел има дъъълга статия за тоя, последния. Просто е гениална.

http://www.spiegel.de/international/europe/merkel-ally-erdogan-moves-closer-to-autocracy-in-turkey-a-1085497.html

Що се отнася до Местан, ами тъжна работа. Секи път кат си отвори устата и потича порой от лъжи. По едно време беше рекъл нещо в смисъл че електоратът на ДПС антропологично бил евро-атлантически. Представяте ли си? Айшето и Хасан антропологично са от евро-атлантическия географски регион?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.08.2014, 15:05

2 goni | 13.04.201608:29

До голяма степен съм съгласен с автора, ама не съвсем!Усмивка Вярно няма смисъл " да разлайваме кучетата"! Но, не мисля че партията на Местан ще е "ден до пладне"! Не само няма да свърши с Местан, а и ще стане по-силна без него! Той е "бита карта"! Ама, пусто като резидент, който вече е "осветен" комшулука вече няма друг полезен ход! Или, трябва да го изкара най-проевропейският и натовски български политик, или да си го прибира дома!Усмивка Което вече е хептем резил за службите на комшиите!Усмивка Не подценявайте обаче Ердоган и влиянието му върху изселниците от България в Турция! Май ще се наложи да преразгледаме възможността за притежаване едновременно на Българско и Чуждо гражданство!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.03.2014, 18:38

1 Al Kl | 12.04.201622:51

На вниманието на автора: Аз бих сменил името местан с Мазния. Поздрави за статията! Ама точно в ДЕСЕТКАТА.
   

оценка

+1 -0