Който пръв хвърли камък | webcafe.bg
Webcafe

Който пръв хвърли камък

Цветана ГеоргиеваЦветана Георгиева
11.08.2015, 20:03 (обновена 11.08.2015, 20:24)
Митрополит Николай

Снимка: © БГНЕС

Знаем само, че лицето на християнската добродетел е дядо Добри

Тъмните векове се завърнаха, многострадални православни християни, затова вярвайте на дядо Николай и му позволете да посочи кмет на Пловдив, вместо вас.

Нима в Средновековието западните монарсите не са вземали държавния престол, ако църквата не им даде благословия и не им сложи короната на главата? Така и днес трябва да се става кмет, депутат, „цар на българите" и т.н.

Ето, ереста дебне от партийни централи, депутатски банки, общински управи - вкупом умопобъркани - и руши патриархалния морал на българина и семейството му. Въпрос за йога в матурите? Гей парад? Безбрачни деца? Сватби на Античния театър? Фонтани за 11 милиона лева, които само пръскат?

Виждате, понеже се извършва морално разложение на народа (и външни сили участват, разбрахме със сигурност за американците), нямат значение нито Ролекс, нито джип с охрана, нито златни накити, нито агенти на ДС, нито вътрешни войни за влияние във висшия клир.

Когато Николай каже, че кметът е Дявол и безбожник, когато се моли на друг кандидат да се яви на изборите като независим, това не е политическа пропаганда, а просвещение за слепия народ. Това е отпушване на справедливостта, нищо че по Конституция светската и духовната власт са отделени, съдницата е Темида.

Щом Светият синод поиска да бъде страна в законодателния процес, тоест да получава покани за обсъждания в комисиите на Народното събрание, владиката Николай ли няма да каже кой да управлява града му, където църквите не плащат ни една стотинка данъци на общината, а по стените им лепят тапети от немотия?

Николай се разприказва за политическо съглашение срещу църквата, но защо не каза за разядения морал на тази институция, монополизирала вярата, Доброто и Злото?

Вместо да събере дарения за бездомните в Мизия, които според владиката на Пловдив са един от истинските проблеми, църквата прави доста странни неща.

Един историк вади „свещена" вода от кладенец в Плиска и „кръщава" с нея премиера, подобно на цар. Църквата му приглася. Един кмет ръси пътищата със захар против укори, църквата отвръща с молебен.

Далеч сме от мисълта, че политиците или кметът на Пловдив са светци, но когато висшият клир започне да хвърля камъни срещу тях, това, по собствените им канони, следва да означава, че самите те са безгрешни.

А в това не сме много сигурни.

Oще: висш клир  владика на пловдив  вяра  дарения  ерес  иван тотев  митрополит николай  морал  православна църква  религия  светена вода в плиска  църква 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.04.2015, 22:41

2 Танас | 12.08.201517:16

Този с изцъления поглед си е едно Руско мекере потомък на КГБ както и онова шибано Тройно историческо ДС недоразумение и за да няма такива трябва една Яка Лустрация и Пълно отваряне на всички досиета даже и на починалите и публично публикуване. След 20 години изтича абсолютна давност а тези да не са свещени крави веднага да вадят всички досиета и кой от къде е както в Германия, Полша, Чехия, Румъния.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 26.05.2014, 19:51

1 Виктория Пенелопова | 11.08.201520:52

А, добро утро! А когато това недоразумение прокле Мадона и всички, които ще отидат на концерта й? А когато пускаше фойерверки на връх Великден? А когато 100 Батмана като него нахлуха в Св. Кирик и от прекрасно място го превърнаха в мракобесническа обител на алчни попове? А когато си размахваше Ролекса и си полагаше дядовия на трона Версаче? А когато облепи с тапети прекрасната църква Св. Марина? А когато се изгаври с костите на закланите от турци в Батак и им вапца "ковчега" в златно, извади го на площада в Батак и го оскверни с присъствието си???А когато изнуди Патриарха да назове Симеон "цар на българите".
Колко още......??? Няма църква, която да понесе изрод като този. Българската го понася.
   

оценка

+10 -0