Текст за отвличане на внимание | webcafe.bg
Webcafe

Текст за отвличане на внимание

Драгомир СимеоновДраго Симеонов
05.01.2017, 14:16 (обновена 05.01.2017, 17:42)
гърбище

Снимка: © Христо Узунов

Студът и снеговалежът имат за цел само да ни отвлекат вниманието от истински важните неща. Като например на колко години раждат циганките у нас и как държавата гледа на подобен вид традиционна педофилия.

При други обстоятелства бихме казали, че студът и снеговалежът имат за цел само да ни отвлекат вниманието от истински важните неща. Като например на колко години раждат циганките у нас и как държавата гледа на подобен вид традиционна педофилия.

Чакайте, не ни прекъсвайте.

И това, разбира се, не е истински важна тема. Тя цели единствено да ни отвлече вниманието от нещо по-сериозно; а именно: какво се случва с разследването на взрива в Хитрино. А? Какво се случва там? Като споменахме този инцидент, не усещате ли, че с него ни отвличат вниманието от друго: как върви задкулисното преразпределение на властта. Ама и то не е чак толкова ключово предвид масовото опростачване на младежта, така че темата, която изисква да й се посветим, е дупарата на Гери-Никол. Която от своя страна ни отвлича вниманието от наболелия въпрос защо прокуратурата не предприема нищо по отношение на Цветан Василев и неговите изповеди. С които кукловодите искат да ни отклонят от реалните виновници за драмата с КТБ. А тя е само параван за да не забележим как руският интерес диктува събитията у нас. Разбира се, че това също е фишек, та да не обърнем внимание на провала на европейския неолиберализъм. Жалка маневра, за да не се втренчим във все още съществуващите ДС структури, които са в основата на всичко. А те не са нищо друго, освен отвличане на вниманието пред реалната заплаха - бежанската вълна. Която е параван на новото преразпределение на световните сили. Но този трик само прикрива факта, че всички сме следени и наблюдавани постоянно, а това пък ни пречи да анализираме достатъчно внимателно кемтрейлса, който има за цел да ни ангажира мисленето, докато Фики направи крака, с които да ни отвлече вниманието от промяната в климата. Така че пак си опряхме до студа. Защо тогава този текст цели да ви отвлече вниманието от него и от всички останали неща, които ви отвличат вниманието. Стойте за секунда; задръжте...

Всъщност кога за последен път го забелязахте това внимание, преди да бъде нагло похитено от нещо?

Дайте някакво описание, та да знаем как изглежда и да го пазим по-внимателно. Хоп, загубихме ви. Еми крайно време беше, даже доста се постояхте, при условие че би могло вниманието ви да се отвлича от друго.

Има едно клинично състояние - нарича се Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. При него отвличането е системен процес. Бихме препоръчали да го гугълнете, но изисква твърде много внимание.

Засягало било между 3% и 5% от световното население, но тези данни са от хора, които нямат наблюдения над родната среда. Тук е абсолютно невъзможно да се задържи внимание за по-дълго, но заболелият не е в състояние сам да си помогне. Как да се концентрираш, като всичко те разсейва?! Та симптомите на Синдрома са импулсивност, липса на контрол, разсеяност и хиперактивност. Общо взето като зомбитата във филмите, които масово се юрват след нещо, после го дъвчат малко и поемат в друга посока, все така следвайки други зомбита.

Някъде в безвъзвратно увредените мозъчни импулси има една инстинктивна възбуда, че нещо друго е по-важно от предишното по-важно.

Поне си признаваме: този текст има една единствена цел - да ви отвлече вниманието от важните неща. Нарочно не сложихме кавички. Медицински погледнато състоянието ни не е за подценяване, нито за присмех. Но обърнете внимание (знаем, че не е лесно), ако ви отвлечем вниманието за секунда от това, с което други ви го отвличат, нищо чудно да го съхраните. Сложно е, знаем.

Така че бързо натракайте коментар и напред към важните неща, към които останалите са се юрнали. А именно: сняг и студ, които маскират опита на правителството в оставка да покаже колко е загрижено, което пък от своя страна...

Oще: автомобили  влак  времето  дефицит на вниманието  европейски неолиберализъм  задръстване  зима  кемтрейлс  коли  конспирация  ктб  медицина  неолиберализъм  прогноза за времето  световна конспирация  сняг  студ  температури  хитрино  цветан василев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.11.2010, 06:37

4 Николай Дренчев | 07.01.201703:52

Формулата за владеене е РРР - Разсейвай, Разделяй, Развращавай!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 06.01.201718:35

пета

е така се отвлича внимание :

Пак е зима - сух суджук ще има.
Бузи зачервени, кани запотени.
Снегът продължава, печката бумти.
Път се заскрежава, виждат се следи.

Може да са на Вълчан,
може да са на Лисан,
а пък може и на стар глиган.
Тук във механата сипе се курбан
а навънка вее ураган.

Сняг се сипе, сипе,
сипе на парцали,
вино има, нека вали. (х2)

Долу в мазето виното искри.
Песните се леят, дружината гърми.
Значи сме готови за коледни игри.

Снегът продължава, печката бумти.
Път се заскрежава, виждат се следи.
Тук във механата сипе се курбан,
а навънка вее ураган.
Ех ти, Орисийо, всичко мина длан,
но съм слаб в международен план.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

2 peta_wawa | 06.01.201715:53

Те всички текстове са за отвличане на вниманието по принцип. А този е и за губене на времето. Какво трябва да кажем - О! А! Шок, а и ни приспиват с лютеницата, искат да вземем да зимуваме като мечките Изненадан ...
В общия случай прибързаните изказвания и психозата се дължат по-скоро на глупост, отколкото на преднамереност и конспирация.
Но по-забавно е да приемем че стратег в сянка е оркестрирал събитията. Като се има предвид че е в България, мислите ли че щеше да му се получи Смее се ... Не натурална простотия е, импровизация ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

1 gothic | 06.01.201710:07

Дървените философи старателно заобикалят статийката. Странно защо Смее се
   

оценка

+1 -0