Всички погледи в нея | webcafe.bg
Webcafe

Всички погледи в нея

Никола Димитров
18.06.2017, 20:24 (обновена 19.06.2017, 20:27)
Десислава Радева и Румер Радев на 80г юбилей на Симеон Сакскобурготски

Снимка: © Лиляна Клисурова, 24 часа

От цялата ситуация има един печеливш и това е президентът Радев

Не минава и ден без съпругата на президента Десислава Радева да намери място в най-коментираните теми в социалните мрежи. Дали скандалите около нея са търсен ефект или са причинени от неразбирането, че PR-ът не може сам да си е PR, е въпрос, по който още дълго ще спорим. Да си жена на президента точно в България и точно в този момент, е нетърсена и предварително загубена битка.

Без да имаш определена функция, се оказваш център на внимание. Каквото и да направиш, винаги ще има недоволни.

На Радева й предстои на свой гръб да разбере мъдростта на поговорката "мълчанието е злато".

В страната, където до преди 25 години шеф на ТКЗС беше една от най-престижните длъжности, днес всички разбират от дипломация и протокол. Две трети от населението на държавата може и да не е посещавало друга страна в ЕС, но знае "как го правят по света" и дори е готово да дава съвети на Тереза Мей, Бриджит Макрон и Мелания Тръмп.

Отчасти затова е виновен и Facebook. Всички сме звезди и събираме лайкове, а Деси Радева е добра дъвка за масите.

Не че и преди не разкъсвахме Зорка Първанова за тоалетите, Антонина Стоянова за шапките, а на Мария Желева всеки жест беше следен и коментиран с пренебрежение.

Едната беше селянка, другата гражданка, а третата комунистка.

Но нали нямаше Facebook и коментарите ни бяха предимно на маса, рийчът им беше малък, а шеровете - най-много само с най-близкия приятелски кръг.

В това отношение волно или неволно Юлияна Плевнелиева се оказа изключително предвидлива жена, отказвайки да се превърне без причина в мишена на народната любов. Това разбира се насочи всички погледи и критики директно към президента Плевнелиев, на когото нищи не му беше спестено, а като общество ще успеем да го оценим политически поне няколко години след края на мандата му.

Разбира се, Десислава Радева е далеч от перфектното поведение, макар че представите на всеки от нас за такова са безкрайно различни.

От цялата ситуация има един печеливш и това е президентът Радев.

Докато всички погледи са насочени към сутиена на съпругата му, той трябва да направи чутовен гаф, за да бъде забелязан.

Дали пък Радева няма да се окаже добър PR, събирайки цялото внимание към себе си?

Така или иначе обществото няма шанс да се пребори с жълтите и фалшивите новини, защото самото то е жълта и фалшива новина. В мътенето на водата в блатото участваме всички.

Затова всеки път, когато тръгне фалшивата новина, че "Facebook става платен", си казвам само "Дано".

Oще: facebook  pr  генерал деси  дейсбук  деси радева  десислава радева  коментари  мълчанието е злато  пиар  при царя  първа дама  рокля  румен радев  снимка  юбилей на симеон  юбилей на царя 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

2 Dox | 18.06.201722:34

Пенелоповна,
Доста се затрудних да отгатна коя е думата с многоточието, но мисля, че накрая успях. Липсващите букви за всяка от точките са "е", "щ", "н" и "а". А думата е "срещнала". Нали? Нали така? Кажи ми, моля те, нали съм познал думата! Нали? А? Нали това е думата, а, кажи, много ти се моля!!! Горя от нетърпение да разбера дали съм познал.... !
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

1 Виктория Пенелопова 07 | 18.06.201721:53

Групости на търкалета. Фейсбук прави хората зомбита. Живеят в друга реалност. Паралелна. Очевидно, авторът се среща там с Радева.
От него и от други като него разбираме какво е яла, какво е ср....ла, тя и спинозният котарак и пр. бълвочи.
Иначе, макс-мара не е за пренебрегване. Обувчиците куцат.
   

оценка

+0 -0