Кой опра пешкира | webcafe.bg
Webcafe

Кой опра пешкира

Webcafe.bg
07.01.2013, 16:30 (обновена 15.01.2013, 11:34)
Мирослав Найденов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Оказа се, че след започването на строежа е имало подаден сигнал до горското. Но Мирослав Найденов очевидно не знае

Бисер Дачев, шефът на агенцията по горите. Това е висшият чиновник, който изгоря покрай скандала с несебърските дюни (и на местно ниво началникът на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев).

Онези 29 незастроени декара от защитената зона между Равда и Несебър, полазени от багери. Купени за една идейка по-скъпо от данъчната оценка и препродадени за часове на четири пъти по-висока цена за около 4 милиона лева. Дори и на нея обаче пак са с поне двайсетина милиона лева под пазарната - квадратен метър в района върви по 100 евро.

Мирослав Найденов. Министърът, който съобщи, че теренът е изключен от горския фонд през 2007 г., когато на власт е ...?

Познахте, тройната коалиция, а шеф на горите е социалистът Стефан Юруков. Не ГЕРБ, не Бисер Дачев.

Някой трябваше да бъде наказан, след като премиерът Бойко Борисов се намеси, регионалният министър Лиляна Павлова отмени даденото разрешение за строеж, а Мирослав Найденов още тъне в мъчителен режим на обяснения и оплитания как една сделка започна при тройната коалициа, а приключи при ГЕРБ.

Особено след включването на кумеца на Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев, оказал се съдружник във фирмата-купувач на дюните. Бояджиев е обществено познат като човека, прехвърлил на занижени цени два от шестте апартамента на Цветан Цветанов (впрочем вече 5), а също и спонсор на управляващата партия в Хасковски регион.

Списание "Тема" разкри, че предприемачът от Димитровград е спечелил обществени поръчки за над 25 млн. лева само за първите две години и половина от управлението на ГЕРБ.

Пешкирът обаче опира Дачев. Също неслучаен човек, макар и без пръст в настоящата сделка. Запален ловджия, управител на ловните стопанства на депутата от ГЕРБ Емил Димитров и на Валентин Златев, бивш директор в Държавно горско стопанство "Земен", секретар на асоциация "Български дивеч", началник на отдел "Ловно и рибно стопанство" в правителството на НДСВ и ДПС.

Все пак, за уволнението му се намери повод. Имало пренебрегвани сигнали за злоупотреби със земи със защитен статут, обясни Найденов.

При това, броени дни след като заместничката му Светлана Боянова, приключила цялата процедура, призна, без дори да се усети какво всъщност казва, че подписва всичко, което й се носи, стига да да е снабдено с необходимия реквизит - нужната бройка подписи.

Найденов я защити, че била юрист, а не горски експерт, за да разбира от дюни, горски фонд и защитени територии. Крайно несериозно обяснение.

Защото иначе уволнения трябва да има по-нагоре. Министерски. Само допреди 4 дни Мирослав Найденов твърдеше, че сделката си е наред...

Oще: бисер дачев  дюни  мзх  мирослав найденов  несебър  радва 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.01.2013, 16:12

4 biserz | 09.01.201318:34

Ей, омръзнахте ми с това недоверие към управляващите...Все те лоши, все скандали, все...Писна ми. Не можете ли да намерите нещо положително в тях - я вижте вашите колеги как обективно и балансирано представят нещата. Престанете с тоя песимизъм...
Ето затова чета само "Телеграф" и тук-там "Труд" и "24 часа" - журналистите там се трудят да намерят положителните неща...То е лесно само да плюеш. Писна ми от тая демокрация - едно време беше лесно, каквото в "Работническо дело", това и в останалите...
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 08.08.2012, 17:48

3 Anton Kurtev | 09.01.201310:05

На тоя Цветан Цветанов всичките му приятели и близки са затънали в далавери (преди време някаква жена съдия-негова близка приятелка беше намесена пак в някаква далавера). Не мога да разбера как си ги избира тия близки приятели. Помислете хора!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 08.01.201317:39

Не съм сигурен,че уволняването на Миро е някакво кадрово решение.Той,както и цялата им камарила,е само ибрик-чауш,който винаги може да бъде пожертван.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.05.2010, 09:31

1 Enigma | 08.01.201310:00

Мисля, че е време това недоразумение Миро Найденов да си ходи!

Явно е доста ценен кадър и яко през него са въртят далавери. Той е като една пчеличка усърдно събира медец според заповедите на Баш Шефа и неговта десна ръка. Само ми е интересно дали не прави и други неща ей така за кеф на шефовете, например по изискан френски маниер да доставя изтънчени удоволствия!

Май не съм далеч от истината.....
   

оценка

+1 -0