Новият световен ред | webcafe.bg
Webcafe

Новият световен ред

Webcafe.bg
12.12.2011, 13:32 (обновена 12.12.2011, 16:12)

Това е съобщение от института за промиване на мозъци и пропаганда

В Лондон тези млади хора се опитаха смислено да обяснят тяхната позиция за новия световен ред, подчинен все повече на не-свободата и страха на хората. През 2011 г. това звучи твърде Оруелски, като отпреди 60 години. Публикуваме го, за да се замислим - поне за миг.

Дами и господа,

това е съобщение от института за промиване на мозъци и пропаганда. Продължавайте да сте уплашени, колкото се може повече. Моля погледнете към най-близката камера, за да могат да се запишат лицата ви.

Всички трябва да сме подозрителни, страхувайки се от терористичен акт. Човекът редом до теб може да е терорист на Ал Кайда. Ако забележите съмнително поведение на хора като заснемане или говорене по мегафон, незабавно го съобщете на властите.

Добре дошли в новооткрития затвор. Носете личните си карти постоянно със себе си. Не се разхождайте спокойно. Бъдете бдителни и подозрителни един към друг. Бъдете разединени.

Помнете, вие не сте красиви и уникални снежинки по пътя на духовното просвещение. Не. Който ви каже това, е опасно хипи и е възможно да е терорист. Вие сте консуматор от плът и кръв. Работата ви е да гледате телевизия, да ходите на работа, да плащате данъци и да умрете.

Всяко друго нещо не е полезна дейност. Добре дошли в новия световен ред. Всеки трябва да е уплашен, послушен и да не клати лодката. Дами и господа, ние сме управляващият съвет на планетата Земя.

Моля, запазете спокойствие. Ако нямате какво да криете, няма от какво да се страхувате. Моля, приемете намесата на правителството във всеки аспект на живота си.

Носете костюми и работете на бюрата си. Водете безсмислени разговори с приятелите си. Вие не сте специални човешки същества. Вие сте икономически елемент и работата ви е да плащате данъци и да помагате на управляващите да спасят икономиката.

Работете здраво, не губете времето си. Спестявайте за ипотеката си. Вземете ипотечен кредит. Уверяваме ви, че парите ви не са хвърлени на вятъра. Кредитите са прекрасни инструменти, защото те държат заключен в клетка.

Не пушете марихуана, само пийте алкохол. Марихуаната те прави спокоен и щастлив, наблягаш повече на музиката и секса. Това не е позволено. Единствените наркотици, разрешени от правителството, са узаконените наркотици: никотинът и алкохолът. Ако забележите някой да употребява наркотици за развлечение, докладвайте го незабавно на човека с мегафона, и мога да ви уверя, че наркотиците ще бъдат взети под внимание.

Не задавайте въпроси на управляващите.

Не задавайте въпроси на религията.

Не се задълбочавайте между връзката на източника и безкрайната вселена с вас.

Вместо това помолете свещеник, имам, равин или гуру да го направят за вас.

Подкрепяйте войските. Както знаете, интернационалните войски убиват много терористи, за да ви държат в безопасност.

Уверяваме ви, че всичко е напълно легално.

Убиването на хора за предотвратяването на тероризма не е оксиморон. Тук няма никаква ирония. Повтаряйте след мен:

Аз съм свободен. Аз съм независимо човешко същество.

Да, дами и господа, започнете да повтаряте фалшивите и безсмислени послания от институциите, които ви контролират.

Най-добрият начин за разпространение на демокрацията в Близкия изток е с убийствата. Уверяваме ви, дами и господа, ние сме много близо до мир в целия свят.

Много скоро терористите ще спрат да носят бради, ще избягат от пещерите си и всички те ще приемат музиката, телевизията, Бритни Спиърс, Хана Монтана, Барак Обама като техни истински господари и спасители.

Добре дошли в контролиращата корпоративна мрежа. Всички вие сте заподозрени в новия световен ред.

Продължавайте да вярвате в леви и десни политически образци. Обещаваме ви, че няма международни банкери и интереси за огромни суми, контролиращи и двете страни на политическия спектър.

Набавяйте си информация единствено от известните медии - корпоративно контролирани големи медии. Това е източникът на всичката информация, от която се нуждаете, за да бъдете полезен, радостен и здраво работещ член на тази планета.

Дами и господа, не ръкопляскайте. Губите ценното си време за пазаруване. Пригответе кредитните си карти и тръгвайте към най-близкия магазин. Купете си парцали, от които нямате нужда. Помнете, че живеем в капитализъм. Икономиката трябва непрестанно да расте, за да върви всичко гладко.

Трябва да използваме милиони пари, за да ги харчим по магазините, и да се убеждавате, че не сте перфектни. Моля, повярвайте, че не сте съвършени. Не сте достатъчно богати, не сте достатъчно слаби, не сте достатъчно красиви.

Но не се тревожете. Ние, контролиращият света съвет, имаме всички решения за вас. Дами, не сте красиви и миришете - затова се нуждаете от много грим и парфюм. За мъжете: вие не изглеждате като Брад Пит, жените няма да ви харесат. Моля, платете на пластичен хирург хиляди, за да промени външния ви вид в отчаян опит да ги впечатлите.

Колкото повече се мъчите да сте перфектни, красиви, слаби и богати, толкова повече ще работите като луди. Ще седите на бюро и ще работите с компютър и това ще ви носи щастие. Колкото повече расте капитализмът, мирът е толкова по-близо.

Винаги правете, каквото ви се казва. Винаги се подчинявайте на полицията. Винаги се подчинявайте на правителството - то представлява всичките ви интереси. Уверяваме ви, че правителствата ги е грижа повече за вас, отколкото за иракските и афганистанските деца.

Дами и господа, моля, призовете политиците за повече надзор. Нуждаем се от повече полицейски контрол. Нуждаем се от повече контрол, страх, недоверие и алчност един към друг.

Не се разхождайте спокойно, губите ценно време за пазаруване. Насочете се към близкия магазин и похарчете колкото се може повече пари, надграждайки себе си в капиталистическата система.

Дами и господа, това беше съобщение до вас от института по промиване на мозъци и контролиране на съзнанието. Бяхте много послушни. Благодарим ви, че позволихте да въведем наблюдателни полицейски управления. Заради уплахата от атаките на 9/11. Повече параноя, повече войски, повече похарчени пари в сигурността. Уверяваме ви, че това ще осигури радостта и мира по Земята.

Не вярвайте на това, което казвам. Аз съм просто луд човек с мегафон, стоящ на улицата. Но моля ви, преди да разгърнете следващия вестник, преди да гледате новините, преди да позволите да бъдете блъскани като говеда, помнете: вие сте човешки същества, животът ви принадлежи.

 

Oще: войски  демокрация  живот  корпорации  кредити  кръв  мозъци  пазаруване  плът  правителство  пропаганда  терористи  хора 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.03.2011, 14:45

26 amaro | 14.12.201118:01

Ако хората не искат всевъзможни "центрове на власт" да ги манипулират по всевъзможни начини - да се свържат пряко на всички равнища за бързо договаряне на общи действия при общи искания. Това е все по-възможно.
В събота - открит за всички разговор за това http://www.facebook.com/events/306757072688106/?notif_t=event_invite
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 14.04.2011, 10:50

25 abductor | 14.12.201110:10

Само не ми стана ясно - къде в статията точно иде реч за конспирации? Прави ми впечатление, че думата "конспирация" напоследък се ползва, за да се отхвърлят разни тези без особени доводи - наричаш я "конспиративна теория" и не даваш повече обяснения. Та, кое точно от статията не е вярно? Или май някои от вас припознават себе си в описания модел, а от истината боли. И вместо да се замислите малко върху това, вие изсипвате една шепа клишета ("левичарски", "социализъм", "конспирация" и прочее безмислици), седнали удобно на офисните си столове, и продължавате по "единственият правилен път" в живота - "работи-консумирай-умри", оставайки верни роби и стожери на статуквото. Както е казал видният комунист Брус Дикинсън:
The serpent is crawling inside of your ear,
He says you must vote for what you want to hear!
Don't matter what's wrong as long as you're alright!
So pull yourself stupid, rob yourself blind!! Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.11.2011, 16:30

24 Michelle | 13.12.201120:02

Когато прочетох „Не пипай тази книга” на Хелсинг ми прозвуча безкрайно убедително.
Когато преди това четох двете части на „Ужасната измама” изпитах същото.
Когато слушам, че подобни призиви като горе са подклаждали световна война, ми звучи съвсем убедително.
Когато чета думите горе и отдясно на тях, ми звучат вдъхновяващо.

Има просто недобросъвестност. Нечии интереси срещу други интереси. Но почти винаги има и друго. Убедила съм се, че каквото и да поискаш да видиш, бързо ще го откриеш някъде. Всичко на този свят е рисунки в хаоса. Ако в мисълта ти е някакво сребристо ауди, естествено че прелитащите сребристи аудита по улицата „изведнъж” ще вземат да станат много повече.
... Така теориите за световна конспирация и за края на света са най-благодатните. Вярно е, че оглупяването е повсеместно. Но трябва ли то непременно да си намери опрадвание? Накак да се подсигури?
Не искам никой да ми казва, че не съм специално човешко същество. Но също така не искам който и да било да ми казва, че съм едно от най-невероятните и прекрасни същества, които... пише го горе. Еднакво долнопробно и манипулативно ми звучи. Едното е наистина подривен апел да си давам глупаво парите за живване на пазарите, другото пък е в стила на Новата епоха, която продаде толкова повърхностни внушения, че в крайна сметка с какво е по-различна?

http://www.youtube.com/watch?v=yNKhIJfB510
Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

23 deowin | 13.12.201119:38

Аз съм с Last Sword по въпроса.
Писнало ми е от недоволни некадърници, на които все някой друг им е виновен - комунистите, капиталистите и анархистите; евреите, циганите, американците, българите и гърците; хомосексуалните, хетеросексуалните и метросексуалните; докторите, банкерите, учителите, ЖП работниците и учените; мъжете, жените и децата; и прочие и прочие.
Всички са им виновни, всеки все за нещо.
Само не те самите.
Всички са в конспирация срещу тях и им завиждат, защото единствено те са умни, способни, красиви и талантливи.

Аман бе.. АМАН!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.10.2011, 09:30

22 open your Mind | 13.12.201119:24

John Smith ДА! ДА! ДА! Пляскане Пляскане на бира
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.12.2011, 15:09

21 Awaken-taepsilon Peaceful Ekstrame-enlighted | 13.12.201115:12

Привет, малко светлина Усмивка

Така работим НИЕ: ЛЮБОВ > МИР > ИСТИНА Стрелка

https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.2575401035375.136405.1564812198&type=1

Така работят Те : ПРОБЛЕМ > РЕАКЦИЯ > РЕШЕНИЕ Стрелка

https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.1953974260094.114243.1564812198&type=3
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 19:21

20 Alice | 13.12.201113:39

ми разбира се, че е така, младежът с мегафона не открива топлата вода, просто е от малкото, които говорят в прав текст, купуваме дрехи, храна, от които нямаме нужда, после сетюхкаме, че сме опразнили кредитните карти и сме задлъжнели, така че аре да се спрем!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.12.2011, 17:53

19 Kipra Danailova | 13.12.201113:21

Наистина западните ляво настроени младежи звучат наивно, пред вид че социализма вече е изпробван и се е провалил, но пък много неща в хипарската им реч са напълно верни. Превърнали сме се в едни консуматори, не ни интересуват последствията от нашето непрекъснато ненаситно консумиране (не само върху природата, експлоатацията на работна ръка в Азия и тн, ами и вурху нас самите - взимаме кредит след кредит, харчим харчим, ставаме прекалено зависими от работодателя си - ами как нали има ипотеки и кредити за плащане. Медиите ни промиват мозъците - глупави предавания и депресиращи новини, продуктово позициониране навсякъде и какво ни остава да ядем и пием и да дебелеем, после да тичаме към мола да купим съвсем ненужни неща и после да си разходим сланините в маркови дрехи, да се обадим по смартфона, да прочетем същите депресиращи новини на новия си таблет и да се напием - за да не мислим за кредита, за шефа, въобще за това какъв е смисъла на ежедневието ни (хайде да не кажа на съществуването ни). И си мисля не е световна конспирация факта, че от този модел се правят много пари!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

18 Manuela Gerenova | 13.12.201111:50

Много вА молА - това е Гай Фокс и после е V...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

17 Оня Дето Го Трият | 13.12.201110:58

Право на отговор:
Бе верно е, че права лопата съм виждал само на снимка, но май повече проповедници с мегафони шетат наоколо, отколкото хора с лопати.А от тия с мегафоните нищо добро не е произлязло.
Откакто взе да наближава 2012-та вече е неустоимо изкушение и фул-тайм джоб за много хора да рисуват конспираци и черни краски за всичко.
И нека не се хващаме за думата .
   

оценка

+0 -0