Не е мъжко | webcafe.bg
Webcafe

Не е мъжко

Тома Захариев
05.10.2011, 15:39 (обновена 05.10.2011, 22:38)
Цецка Цачева

Снимка: © Бгнес

Спроед Цецка Цачева използването на парламентарната трибуна за предизборна агитация нарушава правилата на кампанията...

Каква сила трябва да е накарала депутатите на управляващата партия ГЕРБ да гласуват днес парламентът да не заседава от 12 до 21 октомври включително. За това ваканционно време, естествено, няма да могат да ползват нито служебен транспорт, съответно и да им се заплаща изхарчения от личните им коли бензин, което ще е доста пагубно за портфейлите им.

Както знаем депутатите получават средно около 900 лв. на месец от парламента за бензин (което прави пробег от близо 4000 км!), показвайки декларация, в която сами си вписват километража - а колко ли излиза той, когато обикалят избирателните си райони?

Не че ги мислим... И не че заседанията точно по това време са изпълнени със съдържание. Но депутатите на ГЕРБ - тъй като предложението е прието само от тях и от независими, а опозицията най-вече в лицето сини и червени негодува - се разбягват не само защото са много заети с изборите.

Мотивите на вносителите Цецка Цачева и заместника й Анастас Анастасов са, че "пленарната зала и трибуна нерядко се използват за предизборна агитация, която попада в новинарските емисии на телевизията и радиото извън предизборните хроники". И така се нарушавали правилата на кампанията.

Така по-скоро партията показва колко е уязвима от възможността на опозицията да си служи с трагичния случай в Катуница и събитията, последвали убийството на младото момче, като отправя искания за оставки, съставяне на комисии във връзка със случая - и излизайки света вода ненапита на фона на обърканата власт.

Толкова ли ги е страх от ГЕРБ, че парламентарните репортери ще предават моралистичните подмятания на опонентите им? Така сами разграждат имиджа на мъжкари, с който влязоха във властта през 2009...

Да затвориш устата на опозицията точно в пика на предизборната кампания не само не е мъжко. Депутатите са избрани не да правят избори, а да правят закони. Точно седмица след изборите - до 30 октомври, в парламента трябва да се внесе проектобюджета за 2012 г. и не е като да няма работа по обсъждане на параметрите му. И толкова ли са безсилни от ГЕРБ да измислят нещо, с което да блеснат в парламента, вместо да си заравят главата в пясъка.

Седмица след изборите също така може да има и балотаж - защо не? Какво ще правят от ГЕРБ тогава. Депутатската отпуска свършва. На опозицията ще й се говори от толкова дълго мълчане. А Веско Маринов може да е прегракнал...

Oще: герб  депутати  заседания  опозиция  оставки  парламент 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.10.2011, 18:03

4 Vortep | 16.10.201117:25

Не разабрах защо обиждате госпожата с това "Не е мъжко" - мъжко си е момичето!
Знаете ли през колко кабинета трябваше да мине преди да получиш заветните препоръки за да учиш "рабфак"?
То не бяха секретари от всякъква рангове - партийни и комсомолски, разни заместници на зам. директори и "вся остальная (не)пьющая сволочь" смешник
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.07.2011, 16:52

3 tufto | 06.10.201114:51

Светльо Витков Президент!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

2 Гризли | 05.10.201116:51

Е, за ГРОБ това решение е нормално! Както видяхме в последните седмици съвсем изпуснаха положението, което вече окончателно доказа, че са некадърни и не стават за нищо!
А това решение сега показа и още нещо - че са и страхливци! Освен това явно продължават и прогресивно да оглупяват, щом си мислят, че като няма заседания ще затворят нечия уста!
Ами че нали точно това ще даде още повече теми за приказки на другите партии?! И вместо да се опазят, сами се навряха на предизборния шиш!
На нас само ни остана да запалим огъня, който ще ги изпари от политическата сцена!
Всъщност въглените от последните седмици още не са загаснали... Само малко (само)раздухване трябва. А от ГРОБ току-що започнаха с духането...
Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 05.10.201116:40

"По добре мъртав,но жив за своята класа,отколкото жив,но вонящ политически труп!"
Йордан Лютибродски/19.08.1914-05.10.1943/
   

оценка

+0 -0