Искрено и лично от прокуратурата | webcafe.bg
Webcafe

Искрено и лично от прокуратурата

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
05.04.2015, 18:51 (обновена 07.05.2015, 16:17)
Борислав Сарафов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Ако идентифицираме Борислав Сарафов със съдебната система, то тогава тя е арогантна и самоуверена, неспособна да поема вина за грешките си, нито да ги осъзнава и въпреки че отлично работи с просташкия език на народното творчество, не е способна да приложи изводите към себе си

Докато между Цветан Цветанов и правителството прехвърчат неясни послания относно Закона за съдебната власт и правомощията на главния прокурор (които след гласуване в петък бяха разширени), зам.-главният прокурор показа нагледно в интервю как разсъждава системата.

Борислав Сарафов е пример за много от сбърканите неща в съдебната власт. Той няма проблем да отговори смело на въпроса за цената на часовника си, но има проблем да отговори реалните въпроси, които засягат съдебната система. За него проблемите с правосъдието могат да бъдат разрешени чрез глобализацията или може би божественото провидение, но без намек за инициативност.

Докато в една малко по-уредена държава отговорите на журналистически въпроси от страна на зам.-главния прокурор биха задали тон за работата на прокуратурата или биха начертали някакъв хоризонт, то изказванията на Борислав Сарафов по-скоро говорят за това, че липсва дори краткосрочна представа как да се разрешават кризи.

Докато в един цивилизован свят, когато се говори за обвиняеми, се изхожда от презумпцията за невинност, то зам.-главният прокурор няма проблем да принизи изказванията на обвиняем до вулгарна реплика, която да значи „сам си е виновен" - "кой ми сра в гащите".

Ако идентифицираме Борислав Сарафов с прокуратурата, то тогава тя е арогантна и самоуверена, неспособна да поема вина за грешките си, нито да ги осъзнава и въпреки че отлично работи с просташкия език на народното творчество, не е способна да приложи изводите към себе си.

Сарафов е пример и за това, че каквито и реформи да се правят в съдебната система, ако в нея са ангажирани хора без способност да водят адекватен разговор по поверените им теми, то няма как да се случи някаква промяна в системата.

Oще: борислав сарафов  братя галеви  зам.-главен прокурор  заместник-главен прокурор  присъда  прокуратура  сарафов  съд  съдебна власт  съдебна система  цветан василев 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.03.2012, 15:57

2 Шебек Хасан | 06.04.201510:12

Че той ако не притежаваше подобни "качества" нямаше да бъде назначен на този пост. Същото се отнася и за затлъстелия му началник. Чуди се
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 06.04.2014, 22:35

1 тъп | 05.04.201519:48

"Ако идентифицираме Борислав Сарафов със съдебната система" - ой Боже, Боже, кой туй нещо, дето мяза, на онуй нещо??? Бесен
   

оценка

+1 -0