Искрено и лично от прокуратурата | webcafe.bg
Webcafe

Искрено и лично от прокуратурата

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
05.04.2015, 18:51 (обновена 07.05.2015, 16:17)
Борислав Сарафов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Ако идентифицираме Борислав Сарафов със съдебната система, то тогава тя е арогантна и самоуверена, неспособна да поема вина за грешките си, нито да ги осъзнава и въпреки че отлично работи с просташкия език на народното творчество, не е способна да приложи изводите към себе си

Докато между Цветан Цветанов и правителството прехвърчат неясни послания относно Закона за съдебната власт и правомощията на главния прокурор (които след гласуване в петък бяха разширени), зам.-главният прокурор показа нагледно в интервю как разсъждава системата.

Борислав Сарафов е пример за много от сбърканите неща в съдебната власт. Той няма проблем да отговори смело на въпроса за цената на часовника си, но има проблем да отговори реалните въпроси, които засягат съдебната система. За него проблемите с правосъдието могат да бъдат разрешени чрез глобализацията или може би божественото провидение, но без намек за инициативност.

Докато в една малко по-уредена държава отговорите на журналистически въпроси от страна на зам.-главния прокурор биха задали тон за работата на прокуратурата или биха начертали някакъв хоризонт, то изказванията на Борислав Сарафов по-скоро говорят за това, че липсва дори краткосрочна представа как да се разрешават кризи.

Докато в един цивилизован свят, когато се говори за обвиняеми, се изхожда от презумпцията за невинност, то зам.-главният прокурор няма проблем да принизи изказванията на обвиняем до вулгарна реплика, която да значи „сам си е виновен" - "кой ми сра в гащите".

Ако идентифицираме Борислав Сарафов с прокуратурата, то тогава тя е арогантна и самоуверена, неспособна да поема вина за грешките си, нито да ги осъзнава и въпреки че отлично работи с просташкия език на народното творчество, не е способна да приложи изводите към себе си.

Сарафов е пример и за това, че каквито и реформи да се правят в съдебната система, ако в нея са ангажирани хора без способност да водят адекватен разговор по поверените им теми, то няма как да се случи някаква промяна в системата.

Oще: борислав сарафов  братя галеви  зам.-главен прокурор  заместник-главен прокурор  присъда  прокуратура  сарафов  съд  съдебна власт  съдебна система  цветан василев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.03.2012, 15:57

2 Шебек Хасан | 06.04.201510:12

Че той ако не притежаваше подобни "качества" нямаше да бъде назначен на този пост. Същото се отнася и за затлъстелия му началник. Чуди се
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 06.04.2014, 22:35

1 тъп | 05.04.201519:48

"Ако идентифицираме Борислав Сарафов със съдебната система" - ой Боже, Боже, кой туй нещо, дето мяза, на онуй нещо??? Бесен
   

оценка

+1 -0