Shame, Shame on You! | webcafe.bg
Webcafe

Shame, Shame on You!

Ники Русиновски
02.12.2010, 16:38 (обновена 02.12.2010, 17:04)
Бойко Борисов

Снимка: © wiki

Бойко Борисов: "Срам ме е..."

Навремето имах една позната, с която нещо не се разбирахме добре. Един ден се скарахме окончателно и аз избухнах: „Бе, не те ли е срам, бе..." При което получих наглия отговор: „Срам ме е! Обаче търпя!!!".

„Срам ме е от поведението им", каза днес и премиерът Борисов по повод на депутатите, зарязали работното си място за да получат безплатно като подарък мобилен телефон за 6000 лв.

Премиерът каза, че се срамува и даже поднесе извиненията си и в случая в Кърджали преди няколко месеца, когато полицията влетя и „по погрешка" наби невинно семейство в дома му.

Борисов може и да го е срам... ама търпи. Иначе можеше да поиска оставките на въпросните депутати - поне на тези от групата на ГЕРБ, които най-охотно са откликнали на „благинката", подхвърлена им като въдичка от журналистите от „168 часа" и „бТВ".

Премиерът няма много опции какво друго да направи, освен да иска оставки. Етичен кодекс на депутатите няма. Няма и механизъм за отзоваването им. Освен това и да ги смени, вместо тях ще дойдат следващите от листата на ГЕРБ. Пък като гледаме тези, които са по-напред как се дънят, какви ли ще са тези по-отзад?... Затова Борисов си се срамува, ама (ги) търпи.

Изглежда го е срам и от действията на някои негови министри - като Вежди Рашидов, направил се на мъж пред  Мишел Бонев с пари на данъкоплатците, и Божидар Димитров, който... ъъъ, извинете, ама вече забравих всички простотии, казани и извършени от професора - то една да беше.

Срам го е Борисов, но като един истински народен герой той стиска зъби и търпи! Божидарът се размина с „последно предупрежедение", а Веждите „повече няма да правят така". Обяснение като от 5-годишно лошо дете, а не от висш държавен служител... Но някои се срамуват, а други просто срам нямат. Въпрос на морал. Или на липсата му.

На този фон някак странно прозвуча новината, че шефът на столичната пожарна - който по една случайност е баща на Калина Илиева с дипломата-менте - е подал оставка. Дали пожарникарите имат някакъв кодекс или механизъм за отзоваване, не знам. Но изглежда някои хора все пак имат срам и чест, дори когато не става дума лично за тях.

Но да се върнем на нашите овце, тоест депутатите. Не се обиждайте, господа депутати, това е само крилата фраза от зората на парламентаризма във Франция - казвам ви го, понеже съм сигурен, че ако го знаехте, щяхте да знаете и кой е Клаус Барби...

Та ми се искаше от името на избирателите да ви кажем, г-да депутати, че ни е срам от вас! И да си зададем въпроса: Защо още ви търпим?!

Oще: божидар димитров  бойко бориосв  вежди рашидов  депутати  нс  оставки  срам 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.12.2010, 14:54

8 Калоянчо | 06.12.201010:08

Страхувам се, че тези които са ги избирали са не по-добра "стока". Иначе нямаше да ги изберат! А иначе съм убеден, че тия селските тарикатчета, пардон депутатчета, щяха да отидат, дори и ако им бяха обещали телефони за 400 лв, не за 6000. г.

Те за тия пари са готови и майка си да продадат...

Жалко, че не бяха поканили всички, за да се види цялата пасмина що за стока е.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 14:54

7 Васил Раденков | 04.12.201016:12

Щом толкова се срамува следва най-елементарното - да ги махне !
Да де, а после ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.02.2010, 18:39

6 Almudena | 03.12.201016:44

Абе госпожо Дани Банкова, толкова грешки имате в писането си, а си взела да търсиш у другите хора грешки. Защо не си направи проверка на написаното си ??? Оправи твоите грешки и помагай и на другите да не грешат !!! Ясно ли ти е ???? Когато има хора с такива правописни грешки, без никаква интелигентност, лошо да ти стане.....Че и критикували.....Боже, Божеееее......
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.07.2010, 16:36

5 Kanzler | 03.12.201014:46

Сещам се за един библейски лаф : " Когато нечестивите пристигнат, срамът ги следва..." Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.12.2010, 10:36

4 Dani Bankova | 03.12.201010:50

Чета напоследък изявления на министър председателя по повод културата: Не се надигайте на пръсти моля! Никой не може да надскочи собствените си възможности. Изказванията са в тона на обикнове човек - хамалин от транспорта на София. Зваем ги добре подчинените на Фандъкова - пиене и ядене на корем. Точно такъв електорат на ГЕРБ застава зад подобни изказавания. Ама и МАУМ,УНАТА в ПРИРОДАТА ИМА ПРАВО ДА СИ ОБЕРЕ БАНАНИТЕ ОТ НЯКОЯ ПАЛМА БЕЗ ДА ПИТА СОБСТВЕНИКА. Докато навсякъде по света 10% от населението се ДЪРЖИ БЕЗ РАБОТА И НА ГЛАД. Ако отиде да си обере бананите от някоя чужда палма - в затвора. В политиката не виждам рпазлика и в България със сегашното правителство. ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ИНТЕЛЕКТА , ПРИНУЖДАВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИТЕ ДА РАБОТЯТ ВСИЧКО ДРУГО, НЕ И ПО СПЕЦИАЛНОСТТА, МИСЛЕНЕ КАТО ХАМАЛИ И ТОЛЕРИРАНЕ НА ХАМАЛИТЕ.
Такова нарушаване на ЕСТЕСТВЕНИТЕ ПРАВА НА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ на образованите хора, имаше САМО ПРЕДИ 10.01.1997 Г. при Жан Виденов. МИНИСТЪР РАШИДОВ НЯМА НУЖДА ОТ ОПРАВДАНИЯ - ВСЕКИ МИНИСТЪР НА КУРТУРАТА ТРЯБВА ДА ДАВА ХЛЯБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА - НЕ НА ХАМАЛИТЕ, а на хамалите в КИНОТО и ТЕАТЪРА. Вижте колко души само са работили в производството на филма "СБОГОМ МАМО" - тези хора НЯМАТ ЛИ ПРАВО НА ТРУД, ПРАВО НА ЖИВОТ и НА ДОСТОЕН ЖИВОТ. Тези ппофесионалисти струват 2 млн.Евра, не хамалския електорат на ГЕРБ.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

3 Anton Andonov | 03.12.201001:27

В пресата се коментират само неща, които като цяло превръщат обществото в слушалка, карат го да наднича, а вече и да се надига зад дувара на съседа си. Общество, което не би се поколебало, да погледне, дори да опита от чуждата паничка, което е готово да продаде родителите си, да набие жена си, да мрази роднините си, да убие брат си за подялбата на къщата. Един психолог е казал - съдете за морала на обществото по отношението му към децата. Какви са нашите деца - аналог на възрастните, които им удрят шамари, викат им пред блока, да се прибират, бият ги за слаба оценка, крещят вкъщи. А за онези деца без родители - смърт! Около 300 умрели в България за последните години! От недоглеждане по домовете, сеещи смърт! Срам за всички нас!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2010, 19:10

2 GohoBG | 02.12.201019:05

търпим ги, защото те са гьонсюрати, а ние тъпигьози... и с кравешки душици. Е войводата Яне иска да правим ВНС и нова конституция... вервайте Реве или много тъжен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 10:18

1 Mariana Antova | 02.12.201017:14

Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0