Shame, Shame on You! | webcafe.bg
Webcafe

Shame, Shame on You!

Ники Русиновски
02.12.2010, 16:38 (обновена 02.12.2010, 17:04)
Бойко Борисов

Снимка: © wiki

Бойко Борисов: "Срам ме е..."

Навремето имах една позната, с която нещо не се разбирахме добре. Един ден се скарахме окончателно и аз избухнах: „Бе, не те ли е срам, бе..." При което получих наглия отговор: „Срам ме е! Обаче търпя!!!".

„Срам ме е от поведението им", каза днес и премиерът Борисов по повод на депутатите, зарязали работното си място за да получат безплатно като подарък мобилен телефон за 6000 лв.

Премиерът каза, че се срамува и даже поднесе извиненията си и в случая в Кърджали преди няколко месеца, когато полицията влетя и „по погрешка" наби невинно семейство в дома му.

Борисов може и да го е срам... ама търпи. Иначе можеше да поиска оставките на въпросните депутати - поне на тези от групата на ГЕРБ, които най-охотно са откликнали на „благинката", подхвърлена им като въдичка от журналистите от „168 часа" и „бТВ".

Премиерът няма много опции какво друго да направи, освен да иска оставки. Етичен кодекс на депутатите няма. Няма и механизъм за отзоваването им. Освен това и да ги смени, вместо тях ще дойдат следващите от листата на ГЕРБ. Пък като гледаме тези, които са по-напред как се дънят, какви ли ще са тези по-отзад?... Затова Борисов си се срамува, ама (ги) търпи.

Изглежда го е срам и от действията на някои негови министри - като Вежди Рашидов, направил се на мъж пред  Мишел Бонев с пари на данъкоплатците, и Божидар Димитров, който... ъъъ, извинете, ама вече забравих всички простотии, казани и извършени от професора - то една да беше.

Срам го е Борисов, но като един истински народен герой той стиска зъби и търпи! Божидарът се размина с „последно предупрежедение", а Веждите „повече няма да правят така". Обяснение като от 5-годишно лошо дете, а не от висш държавен служител... Но някои се срамуват, а други просто срам нямат. Въпрос на морал. Или на липсата му.

На този фон някак странно прозвуча новината, че шефът на столичната пожарна - който по една случайност е баща на Калина Илиева с дипломата-менте - е подал оставка. Дали пожарникарите имат някакъв кодекс или механизъм за отзоваване, не знам. Но изглежда някои хора все пак имат срам и чест, дори когато не става дума лично за тях.

Но да се върнем на нашите овце, тоест депутатите. Не се обиждайте, господа депутати, това е само крилата фраза от зората на парламентаризма във Франция - казвам ви го, понеже съм сигурен, че ако го знаехте, щяхте да знаете и кой е Клаус Барби...

Та ми се искаше от името на избирателите да ви кажем, г-да депутати, че ни е срам от вас! И да си зададем въпроса: Защо още ви търпим?!

Oще: божидар димитров  бойко бориосв  вежди рашидов  депутати  нс  оставки  срам 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.12.2010, 14:54

8 Калоянчо | 06.12.201010:08

Страхувам се, че тези които са ги избирали са не по-добра "стока". Иначе нямаше да ги изберат! А иначе съм убеден, че тия селските тарикатчета, пардон депутатчета, щяха да отидат, дори и ако им бяха обещали телефони за 400 лв, не за 6000. г.

Те за тия пари са готови и майка си да продадат...

Жалко, че не бяха поканили всички, за да се види цялата пасмина що за стока е.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 14:54

7 Васил Раденков | 04.12.201016:12

Щом толкова се срамува следва най-елементарното - да ги махне !
Да де, а после ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.02.2010, 18:39

6 Almudena | 03.12.201016:44

Абе госпожо Дани Банкова, толкова грешки имате в писането си, а си взела да търсиш у другите хора грешки. Защо не си направи проверка на написаното си ??? Оправи твоите грешки и помагай и на другите да не грешат !!! Ясно ли ти е ???? Когато има хора с такива правописни грешки, без никаква интелигентност, лошо да ти стане.....Че и критикували.....Боже, Божеееее......
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.07.2010, 16:36

5 Kanzler | 03.12.201014:46

Сещам се за един библейски лаф : " Когато нечестивите пристигнат, срамът ги следва..." Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.12.2010, 10:36

4 Dani Bankova | 03.12.201010:50

Чета напоследък изявления на министър председателя по повод културата: Не се надигайте на пръсти моля! Никой не може да надскочи собствените си възможности. Изказванията са в тона на обикнове човек - хамалин от транспорта на София. Зваем ги добре подчинените на Фандъкова - пиене и ядене на корем. Точно такъв електорат на ГЕРБ застава зад подобни изказавания. Ама и МАУМ,УНАТА в ПРИРОДАТА ИМА ПРАВО ДА СИ ОБЕРЕ БАНАНИТЕ ОТ НЯКОЯ ПАЛМА БЕЗ ДА ПИТА СОБСТВЕНИКА. Докато навсякъде по света 10% от населението се ДЪРЖИ БЕЗ РАБОТА И НА ГЛАД. Ако отиде да си обере бананите от някоя чужда палма - в затвора. В политиката не виждам рпазлика и в България със сегашното правителство. ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ИНТЕЛЕКТА , ПРИНУЖДАВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИТЕ ДА РАБОТЯТ ВСИЧКО ДРУГО, НЕ И ПО СПЕЦИАЛНОСТТА, МИСЛЕНЕ КАТО ХАМАЛИ И ТОЛЕРИРАНЕ НА ХАМАЛИТЕ.
Такова нарушаване на ЕСТЕСТВЕНИТЕ ПРАВА НА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ на образованите хора, имаше САМО ПРЕДИ 10.01.1997 Г. при Жан Виденов. МИНИСТЪР РАШИДОВ НЯМА НУЖДА ОТ ОПРАВДАНИЯ - ВСЕКИ МИНИСТЪР НА КУРТУРАТА ТРЯБВА ДА ДАВА ХЛЯБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА - НЕ НА ХАМАЛИТЕ, а на хамалите в КИНОТО и ТЕАТЪРА. Вижте колко души само са работили в производството на филма "СБОГОМ МАМО" - тези хора НЯМАТ ЛИ ПРАВО НА ТРУД, ПРАВО НА ЖИВОТ и НА ДОСТОЕН ЖИВОТ. Тези ппофесионалисти струват 2 млн.Евра, не хамалския електорат на ГЕРБ.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

3 Anton Andonov | 03.12.201001:27

В пресата се коментират само неща, които като цяло превръщат обществото в слушалка, карат го да наднича, а вече и да се надига зад дувара на съседа си. Общество, което не би се поколебало, да погледне, дори да опита от чуждата паничка, което е готово да продаде родителите си, да набие жена си, да мрази роднините си, да убие брат си за подялбата на къщата. Един психолог е казал - съдете за морала на обществото по отношението му към децата. Какви са нашите деца - аналог на възрастните, които им удрят шамари, викат им пред блока, да се прибират, бият ги за слаба оценка, крещят вкъщи. А за онези деца без родители - смърт! Около 300 умрели в България за последните години! От недоглеждане по домовете, сеещи смърт! Срам за всички нас!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2010, 19:10

2 GohoBG | 02.12.201019:05

търпим ги, защото те са гьонсюрати, а ние тъпигьози... и с кравешки душици. Е войводата Яне иска да правим ВНС и нова конституция... вервайте Реве или много тъжен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 10:18

1 Mariana Antova | 02.12.201017:14

Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0