Тънка червена линия за Калин Терзийски | webcafe.bg
Webcafe

Тънка червена линия

Цветана ГеоргиеваЦветана Георгиева
07.02.2016, 20:20 (обновена 08.02.2016, 19:48)
Калин Терзийски

20 книги и 500 есета, а в замяна - нищо

Алкохолът не прощава, медиите също.

В последните дни голямото забавление в жанра "Падение" се казва Калин Терзийски.

Ако не сте разбрали, макар че силно се съмняваме, писателят се е завърнал към пиенето. Лична драма + нотка известност и резултатът е, че Терзийски измества традиционно анонимните персонажи на Аутсайдери в съботно-неделните рубрики за състрадание.

И то наистина успешно.

Гледаме или четем как падналият духом (и тялом на дивана) опълченец на перото размахва бутилка вино, фъфли снизходително и сипе клетви по адрес на неблагодарния народ, алчните политици, даже и по адрес на комунистическите слуги Радичков и Хайтов, а след това заспива под звуците на пианото, където кротко седи любимата му Елен Колева.

Болка в болката, трагедия в трагедията, сън в съня. Терзийски е по телевизията и се чудите защо. Един човек е паднал, но е на показ като панаирджийска мечка, а медиите и териториалното поделение на Facebook си правят гаргара с демоните му. Едното има оправдание, другото няма.

Публичността в случая на алкохолната зависимост е много лоша услуга. И за онзи, който е тръгнал да се саморазрушава, и за онези, които му помагат.

Калин Терзийски, както се случва на всички хора по света, е изпаднал в дупка. Новината ще я търсим, когато той тръгне да излиза от мрака - дали и тогава ще е толкова интересен?

Oще: алкохол калин терзийски  алкохолна зависимост  елен колева  злоупотреба  калин терзийски  лудост калин терзийски  медии  падение  писател калин терзийски  роман калин терзийски  слабост  уважение  четвърта власт 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.12.2014, 14:17

5 Sarky Bubbles | 08.02.201618:02

Айде пак с проблемите на Кайо! Бил пиян. Че на кого му пука, подяволите!? Човека е все по-изчерпан със всяка следваща книга, но пак го рекламират. А доста по-добри писатели остават в сянка.

Въобще няма да коментирам дали пие или не пие Калин. Щом за него не е проблем, защо да е такъв за нас? Иронята тук е, че все се говори как хората го обсъждат в социялките, а той самия не спира да циври в медийното пространство, включително с публикации в FB. Зарива ни с проповеди за морала и подобни щуротии, а когато някой се опита да каже нещо за него и става баси проблема.

На никой не му пука за опитите на застаряващия Калин да се прави на сбъркал епохата си битник. Сорй, но не е нито Буковски, нито Керуак. Нито пък е единственият българин печелил онази прословута награда, дето все ни я навира в лицата.

Написа два добри романа и няколко сносни стиха и това е. От "Лудост' насам не е писал нищо хубаво. Творчеството е важното. Много творци пият. На кого му пука! Вместо да ни занимават с търкалящия се по диванчето Кайо, да отделят малко ефирно време и за обещаващите писатели. Ама заеби ги тях! Важно е, че Терзийски пак започнал да пие. на мен това вече не ми е интересно.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 23.05.2014, 08:51

4 Ivan Bardarov | 08.02.201617:00

Pixie, не ми се спори и анализира точно по тази статия. Дано да го обича.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

3 pixie | 08.02.201608:34

Иване,
ако Елен го обичаше наистина, нямаше кротко да седи зад пианото и да му позволява да се излага пред цяла България. Ако наистина поне държеше на него, щеше бясно да разкара всички журналя, които се възползват от него в този явно тежък момент. А защо е тежък, не е ясно, нали любовта щяла да спаси света. Явно пияниците не може. Така че най-непонятното в случая е какво точно прави Елен и защо изобщо е с него.
Не съм му фен, не го харесвам нито как изглежда, нито как пише, но човек с проблем като алкохолизма, не заслужава да го третират като мечка на панаир. Много ми се иска Елен да го обича и дано, ама надали.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 23.05.2014, 08:51

2 Ivan Bardarov | 07.02.201622:50

Не съм му фен, но ето това негово стихотворени ми харесва:

http://www.litclub.bg/library/nbpr/terzijsky/3.html

А представяте ли си ако Елен Колева наистина го обича? И защо не? Трябва да се обича и в трудните моменти, иначе каква обич е това.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 04.07.2013, 19:34

1 DogWoman | 07.02.201621:51

Нова" ме загубиха за доста време напред. Омерзително е. Тъжен
   

оценка

+0 -0