Въртим едни пари | webcafe.bg
Webcafe

Въртим едни пари

Webcafe.bg
08.09.2014, 18:51 (обновена 10.09.2014, 20:42)
служебно правителство

Едни пари се въртят между институциите. Най-висшата цел на политиката. Рязане на баница с много тънък скалпел

Поредно потвърждение, че до голяма степен политиката следва великата цел на бизнеса в България - служебното правителство даде 900 000 лева отгоре на президентската администрация, основната част от тях са за „международната програма" на Росен Плевнелиев.

Да, държавният глава е висш представител на България в международните дела, но сумата на практика е 20 на сто от бюджета на институцията, който за тази година е 5.5 млн. лв. Ако върнем лентата година назад, ходът не изглежда толкова странен.

В Бюджет 2013 издръжката на президента е 6.3 млн. лв., така че подготвяната от кабинета „Близнашки" свежа финансова инжекция донякъде компенсира „икономията", която направи правителството на Пламен Орешарски.

В държава с толкова нереформирани сектори, с несъбрани приходи, с поне две черни дупки - енергетика и здравеопазване, финансовите инжекции обикновено са за сметка на някой друг. Явно трябваше да падат ледени яйца от небето, за да се отпуснат пари на Агенцията за борба с градушките.

Правителството на Пламен Орешарски раздаде купчина пари за спортни площадки в малките населени места, сред които село Гулийка, построи стена по границата с Турция за 7 млн. лв., купи нови коли на ДАНС за 3 млн. лв., а в последните си дни отпусна 3 млн. лв. за временна заетост, 4 млв. лв. - на БАН, за 191-те милиона от БЕХ за капитала на „Южен поток-България" дори няма нужда да споменаваме.

Няма лошо да се отпускат пари, но проблемът е, че това се прави без всякаква публична обосновка, без обяснение и обикновено на принципа „който реве най-много" или за "нашите хора"

Едни пари се въртят между институциите. Най-висшата цел на политиката. Рязане на баница с много тънък скалпел.

Oще: георги близнашки  миет  пари  президент  росен плевнелиев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.