Бостанът на герБорисов | webcafe.bg
Webcafe

Бостанът на герБорисов

Емилия Милчева
08.03.2010, 21:06 (обновена 10.03.2010, 19:43)
Бойко Борисов

Снимка: © Бгнес

Абе, хора, за какво всъщност ни е правителството? И без друго министър-председателят касира почти всички решения на министрите си

Абе, хора, за какво всъщност ни е правителството?

И без друго министър-председателят касира почти всички решения на министрите си.

Финансовият министър Симеон Дянков спира държавната субсидия за Пловдив от 12.106 млн. лева за февруари, Борисов дава мъжка дума и я пуска след часове.  

Просветният министър Сергей Игнатов се противи на роенето на вузчета, Борисов подарява на Перник университет, обещан от президента на съгражданите.

Военният министър предложи началник на отбраната, Борисов и президентът го отмениха и пак се върна началник на щаба на отбраната - така беше възстановен статутът на Първанов като главнокомандващ.

Симеон Дянков предлагаше един акциз за алкохола, Борисов го намали.

За по-малко от двайсетина минути  - колкото да стигне колата от Министерския съвет до парламента, Борисов промени еднолично ставката на хазарта, като я вдигна от 10 на 12%.

Здравният министър д-р Божидар Нанев и ГЕРБ обявиха закриването на болници, от които няма никаква полза. Борисов стопира, като обяви буфер от една година.

Социалният министър Тотю Младенов реши да вдигне пенсионната възраст - гадно, но наложително. Борисов го спря.

Здравната вноска щеше да се вдига от 1 януари 2011 г., след като се обсъди и реши какъв да е моделът на третия здравноосигурителен стълб. Е, Борисов обяви предсрочно, че 10% здравна вноска ще се плаща след месец-два. Повече пари срещу, вероятно, по-лошо качество на услугите за здраве.

Лекарите се вдигат, защото не им идват навреме парите - Борисов се намесва и пари се намират. Абе кой е тоя лош човек, дето не им ги е давал...

Като се замисля, и парламент не ни трябва.

И без друго депутатите на ГЕРБ действат като един - Бойко Борисов. А Борисов не обсъжда с тях, само свежда за сведение и разпореждане. В луфта между оставката на Желева и избора на бъдещия външен министър на въпрос кой ще е, Искра Фидосова заяви, че премиерът ще съгласува кандидатури с Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Познайте дали се случи...

Само една молба премиерът не изпълни - на полицаите, които отново поискаха да им оправят заплатите, парите за дрехи и обезщетенията.

10 декември 2008 г. Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прогнозира, че е възможен протест на българските полицаи срещу правителството заради социалното им положение и разделението на заплащането между тях и структурите за сигурност.

14 февруари 2010 г.Председателят на Синдиката на българските полицаи Валентин Попов:

Настроенията на много голяма част от нашите членове са точно в посока конкретни протестни действия. Има много голяма вероятност да се случи. Спадащата мотивация на служителите в МВР насочват мисленето им точно в тази посока. Полицейският синдикат продължава да настоява за подобряване на материално-техническата база в МВР, осъвременяване на нормативните уредби и по-високо заплащане на служителите в системата".

Погледнато от премиерски ракурс - и в художествения дискурс на премиерските изявления, Бойко Борисов е пъдар на обран бостан. Тъжно, казва той. Тъжно наистина - кой професионалист-охранител би пазил обран бостан? 

Oще: бойко борисов  герб  премиер 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2010, 12:36

1 Dr B | 09.03.201016:06

Поздравления за статията! Проектът Борисов и подпроектът ГЕРБ /може и обратно, няма значение/ трябва да бъдат спрени.
Кредитът на доверие, който им беше даден от част от българските избиратели и от Европейските институции, свърши. Добре би
било "подвизите" на "Бостанджията" да стигат до съзнанието на всеки българин. Ето от мен още два от тях:
Дянков се закани да ликвидира БАН заедно с "феодалните" й старчета, Борисов с цялата си компетентност и научния си подход
се намеси и спаси Академията.
Дянков и Найденов се клеха, че пари за тютюнопроизводителите няма, но Борисов се срещна с последните на магистралата и
великодушно им обеща 120 милиона от парите на данъкоплатцине, за да бъде спасен никому ненужният им отрасъл. Подобна среща Борисов проведе и с гръцките фермери на българо-гръцката граница.
   

оценка

+0 -0