Как ще гласуват гърците на референдума? | webcafe.bg
Webcafe

Как ще гласуват гърците на референдума?

Webcafe.bg 05.07.2015, 13:38 (обновена 05.07.2015, 14:07)
алексис ципрас

Снимка: © GettyImages.com

Алексис Ципрас призова за "Не" в реч след гласуването на днешния референдум. Смятате ли, че гърците ще го послушат? Какъв ще бъде изходът от референдума, според вас?

Какъв мислите, че ще е резултатът от референдума в Гърция?

Отговор Гласували  
Гърците ще отхвърлят плана за споразумение с кредиторите и ще гласуват с "Не се приема/ Не" 47
Гърците ще приемат плана за споразумение с кредиторите и ще гласуват с "Приема се/ Да" 21
Независимо от резултатите от референдума, споразумение ще има 21
Няма значение какво ще решат гърците, кризата ще се задълбочи 27
Не ме интересува, да се оправят 9
Изобщо не съм запознат/а с гръцките проблеми 1
Общо гласували: 126  

За пъри път от 40 години, днес в Гърция се провежда референдум. Премиерът Алексис Ципрас и неговото правителство решиха миналата седмица да оставят отговорността за сделката с кредиторите в ръцете на народа, като по този начин изостриха безпрецедентно вътрешно и външнополитическата ситуация на страната.

Беше наложена банкова ваканция, а управляващите от СИРИЗА се заканиха, че ако гърците отхвърлят споразумението с кредиторите, те ще имат по-сериозен агрумент в Европа да настояват за още по-добри условия за гръцкия дълг.

Ако народът обаче приеме споразумението с кредиторите, е възможно това да е "лебедовата" песен на СИРИЗА, която може и да напусне управлението. Което отново ще означава хаос и несигурност за страната.

Във връзка с гръцкото "шоу", което със сигурност се отразява и на ситуацията у нас, решихме да ви попитаме какъв смятате, че ще е резултатът от рефередума в южната ни съседка.

Въпросът, на който отговарят гърците, е достатъчно сложно формулиран, за да го повтаряме целия. Но накратко той гласи:

"Трябва ли да бъде приет планът за споразумение, който беше предаден от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд на Еврогрупата на 25.06.2015".

Възможните отговори пред гърците са "Не се приема/ Не" и "Приема се/ Да".

Как мислите, че ще гласуват гърците?

Oще: алексис ципрас  анкета  анкети  вътрешнополитическа обстановка  гласуване  гърци  гърция  избори  обществено мнение  парламент  политика  правителство  референдум  сириза 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.07.2015, 16:23

1 Iva Petrova | 06.07.201516:25

Ще гласуват против
   

оценка

+0 -0