Как ще гласуват гърците на референдума? | webcafe.bg
Webcafe

Как ще гласуват гърците на референдума?

Webcafe.bg 05.07.2015, 13:38 (обновена 05.07.2015, 14:07)
алексис ципрас

Снимка: © GettyImages.com

Алексис Ципрас призова за "Не" в реч след гласуването на днешния референдум. Смятате ли, че гърците ще го послушат? Какъв ще бъде изходът от референдума, според вас?

Какъв мислите, че ще е резултатът от референдума в Гърция?

Отговор Гласували  
Гърците ще отхвърлят плана за споразумение с кредиторите и ще гласуват с "Не се приема/ Не" 47
Гърците ще приемат плана за споразумение с кредиторите и ще гласуват с "Приема се/ Да" 21
Независимо от резултатите от референдума, споразумение ще има 21
Няма значение какво ще решат гърците, кризата ще се задълбочи 27
Не ме интересува, да се оправят 9
Изобщо не съм запознат/а с гръцките проблеми 1
Общо гласували: 126  

За пъри път от 40 години, днес в Гърция се провежда референдум. Премиерът Алексис Ципрас и неговото правителство решиха миналата седмица да оставят отговорността за сделката с кредиторите в ръцете на народа, като по този начин изостриха безпрецедентно вътрешно и външнополитическата ситуация на страната.

Беше наложена банкова ваканция, а управляващите от СИРИЗА се заканиха, че ако гърците отхвърлят споразумението с кредиторите, те ще имат по-сериозен агрумент в Европа да настояват за още по-добри условия за гръцкия дълг.

Ако народът обаче приеме споразумението с кредиторите, е възможно това да е "лебедовата" песен на СИРИЗА, която може и да напусне управлението. Което отново ще означава хаос и несигурност за страната.

Във връзка с гръцкото "шоу", което със сигурност се отразява и на ситуацията у нас, решихме да ви попитаме какъв смятате, че ще е резултатът от рефередума в южната ни съседка.

Въпросът, на който отговарят гърците, е достатъчно сложно формулиран, за да го повтаряме целия. Но накратко той гласи:

"Трябва ли да бъде приет планът за споразумение, който беше предаден от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд на Еврогрупата на 25.06.2015".

Възможните отговори пред гърците са "Не се приема/ Не" и "Приема се/ Да".

Как мислите, че ще гласуват гърците?

Oще: алексис ципрас  анкета  анкети  вътрешнополитическа обстановка  гласуване  гърци  гърция  избори  обществено мнение  парламент  политика  правителство  референдум  сириза 


Още от Да го web@...

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.07.2015, 16:23

1 Iva Petrova | 06.07.201516:25

Ще гласуват против
   

оценка

+0 -0