Webcafe

На корицата днес: завръщането на дръзката Ванеса Паради

Мила Янева
11.04.2018, 15:37 (обновена 13.04.2018, 07:32)
Ванеса Паради

Снимка: © Getty

Французойката, уловила с усмивка сърцата на Лени Кравиц и Джони Деп

Проучванията показват, че образът на женската красота в списанията най-силно влияе върху самочувствието и увереността за тялото сред жените.

Затова Dove създаде списанието Real Beauty Magazine. За да възвърне баланса, да премахне непосилните очаквания от жените и да им припомни за собствените им постижения и геройства.  Защото всяка жена заслужава да застане на корицата на любимото си списание, с което да отпразнува собствения си успех, заявявайки пред света "Моята красота. Това съм Аз!". Застанете на корицата на вашето списание тук.

Следвайки повелите на Dove Real Beauty Magazine през последните седмици ви срещаме с жени, чиято красота и харизма не се вписва в банални определения и не следва правила. Днес на фокус поставяме една дръзка и талантлива французойка със запомняща се усмивка, спечелила сърцата на двама желани мъже.

Тя е нежна и изключително миловидна. Слаба до крехкост, с бадемови очи и елегантно небрежна. Носи онзи неповторим френски шик, който я кара да изглежда като дама, която някак все още живее в любопитната възторженост на тийнейджърството. Има страхотна кариера на певица, модел и актриса и колекция от впечатляващи мъже, сред които американския актьор Джони Деп, с когото имат дълго партньорство и една дъщеря.

И да, всичко това въпреки един малък, но често натякван й “недостатък” - разстоянието между предните й зъби…

Ако има жени, които с особена категоричност да отхвърлят всеобщите норми, насадени относно красота на женската половина на човечеството, то Ванеса Паради е сред тях. Днес олицетворение на дързостта, през 1987 година, когато едва четиринайсетгодишна става звезда, младата французойка е плаха и кротка. И как да е по друг начин - та тя дори не е парижанка!

Родена е в Сент мюр де Фосе на двайсет и втори декември 1972 година в семейството на двамата интериорни дизайнери Корин и Андре Паради. На сцена се качва едва седемгодишна като участник в местната телевизионна детска програма за талантливи деца “Училище за фенове”. Идеята е на чичо й Дидие, който работи като музикален продуцент и пръв открива вокалните и сценични способности на малката си племенница.

Истинският успех за малката Ванеса обаче идва след още седем години, когато през 1987 година излиза първият й албум M&J. Част от него е и непретенциозната песен "Joe Le Taxi”, която направо разбива класациите, като остава на първо място в класациите на Франция за цели единайсет седмици. Мелодията на тази симпатична история за един шофьор на такси е запомняща се, аранжиментът се харесва на всички, а момичето, което танцува леко смутено, облечено в типичните за един тийнейджър дънки и спортна блуза и има чаровно разстояние между предните си зъби, завинаги е забелязана от публиката.

След този истински размазващ хит пътят й в трънливото поле на шоу бизнеса е подсигурен. Само две години след неочаквания успех госпожица Паради се снима и в киното, а през 1990 година излиза и нейният най-специален албум "Вариации на същата тема", съдържащ единайсет парчета, написани в сътрудничество с легендата на френската поп музика Серж Гинзбург.

Своенравният симпатичен пияница на френската музика е впечатлен от естествеността на младото момиче. Но въпреки специалния си интерес към жените и често невъздържаните публични сексуални коментари по отношение на тях, за Ванеса той остава единствено и само ментор. “Какво говорите?! Та тя е още дете!”, възкликва самият той по време на телевизионно шоу, в което водещият намеква за някакъв нездрав интерес на Гинзбург към младото момиче.

Албумът, разбира се, е приет с овации, а към Ванеса вече има нови предложения за работа. Най-важното от тях е това на козметичния гигант Chanel, за който тя става лице на рекламната им кампания на Coco Chanel през 1991 година. Благодарение на този факт Паради е забелязана и на американския пазар.

Към нея, въпреки онова разстояние между зъбите, проявява интерес и утвърдена звезда като Лени Кравиц, който организира и американския й дебют през 1992 година. От това време е и другия й безспорен хит, сингъла "Be My Baby”. Въпреки големите очаквания, той не успява да разбие американските музикални чартове, но за сметка на това влиза в топ десет на Великобритания и до днес е едно от най-познатите и обичани от публиката нейни парчета.

Освен продуцент и ментор на французойката по това време, Лени Кравиц е и в романтична връзка с нея. Нещата между тях обаче не са дълготрайни - господин Кравиц е известен със силния си интерес към нови любовни предизвикателства, на които младото момиче не може да удържи.

Не след дълго обаче в живота й се появява друга бленувана от жените по света звезда - актьорът Джони Деп. Искрата между него и Ванеса пламва по времето, по което тя се превръща в истинска международна знаменитост, благодарение на ролята си във филма на Партис Льоконт “Момиче на моста”. Връзката им прераства в буен любовен пожар, който с леки избухвания и затихвания продължава до 2012 година, когато двамата се разделят окончателно.

От любовта им през 1999 година се ражда и общата им дъщеря Лили-Роуз Деп, която днес върви по актьорския път на своите известни родители. Като партньор на Деп Ванеса прави няколко истински саможертви в името на неговата кариера и отглеждането на дъщеря им и след излизането на албума й Bliss през 2000 година до средата на декадата кариерата й е в затишие.

Това време обаче се оказва особено полезно за съзряването й и като жена, а и като артист. От 2007-ма година Ванеса Паради се завръща на сцената с поредица от музикални албуми и филми, сред които най-забележителна си остава лентата на канадския режисьор Жан-Марк Вале “Café de Flore” от 2011 година. За изпълнението си в него Ванеса получава наградата Genie - канадския еквивалент на американските "Оскар"-и.

Това е сериозна заявка за раждането на една актриса, която вече не разчита само на крехката си момичешка красота, запазила очарованието си през годините. Критиците за категорични, че малката французойка е пораснала и се е превърнала в творец, който има какво да разкаже и знае как да превръща собствената си душевност в инструмент за създаване на качествено изкуство.

В същото време продължава да се развива и музикалната й кариера. Продуцент на най-романтичния албум на Паради - Love Songs от 2013-а година, е известният и много обичан във Франция певец Бенжамин Биоле. Оттогава насам мадам Паради е известна в средите с това, че внимателно подбира колегите, с които да работи, и в избора й няма компромиси. На това и на пословичната й работоспособност се дължи и стабилната й днес кариера, която, макар и да е концентрирана предимно във Франция, продължава да я държи на върха.

А що се отнася до онова разстояние между зъбите, то се превръща в нещо като нейна запазена марка. Във Франция, както и у нас, се смята, че хората, родени с подобна козметична особеност, са обречени на късмет и богатство.

Въпреки това обаче през годините въпросът “Не Ви ли притеснява дупката между предните Ви зъби?” стотици пъти е бил задаван на Ванеса Паради от журналисти по цял свят. “И защо да ме притеснява?! Аз съм родена с нея!”, отговаря тя на същия въпрос, зададен й преди години в интервю за списанието “Харпърс Базар”. И типично за бунтарския си дух, продължава “ Освен това тя е полезна - мога да плюя вода през нея!”.

Oще: dove  real beauty  актриса  ванеса паради  грижа  дав  джони деп  естествена  инфографика  истинска  козметика  красота  лени кравиц  певица  списание dove  французойка