Webcafe

Различна, значи красива

Мила Янева
03.04.2018, 10:09 (обновена 04.04.2018, 14:26)

Посетете специалната инсталация, марката изгради в мол Сердика, ет.1. Застанете на корицата на списание DOVE Real Beauty и вземете вашето персонализирано списание за истинска красота.

Кои жени са красиви?

Всъщност идеалът за женска красота е една от най-променящите се естетически категории във времето. В древността красавицата е трябвало да има тяло, което обещава продовитост. В Средновековието аксетичният, дори леко болнав женски външен вид е бил приеман като божествена намеса в дяволската природа на жените.

Тържеството на плътта по време на Ренесанса реабилитира човешката позиция спрямо бога, затова и от платната на художниците от онова време ни гледат красавици, които според днешните модни критерии с лека ръка биха били определяни просто като дебелани.

Както и да се променят вкусовете по отношение на женската красота обаче, няма съмнение в едно - че тя винаги е била много по-важна за обществото, отколкото мъжката такава.

Според едно проучване на световната козметична компания DOVE- пет от десет жени смятат, че повечето хора определят техните качества, съдейки по външния им вид.

Това на практика означава, че половината от анкетираните жени се чувстват длъжни да следват зададен от обществото модел, по който да изглеждат, за да могат изобщо да предизвикат интерес към личностните си качества.

Че женската красота е матрица, която трябва да запълниш, ако искаш изобщо да бъдеш забелязана като човек, се подкрепя и от друго допитване на DOVE.

От него става ясно, че седем от десет жени получават повече комплименти за начина, по който изглеждат, отколкото за усилията, постиженията и заслугите си.

Оказва се, че съвременният идеал за женска красота е не просто значим фактор в определянето и възприемането на позицията на жената в обществото, но и той е толкова стегнат откъм изисквания, че е почти невъзможен.

Само си помислете колко природно “съвършени” жени познавате и защо пък техните дълги и слаби крака, стегнати задни части, гладки кореми, закръглени гърди и перфектно структурирани лица да са единствена мярка за красиво?! И как така тези пропорции могат да гарантират наличието на далеч по-непреходни неща като интелекта, чувствителността, одухотвореността или дори професионализма?

Козметичната компанията DOVE още преди години, първа започна разговора по тази тема-табу реабилитирайки естествената женска красота- без грим, без фотошоп, без преструвки.

В момента на сайта на компанията всяка от вас може да подкрепи послание като се включи в калейдоскопа от снимки. Да докаже, че красотата е в разнообразието… в широката усмивка, в красивите къдрици, в здравия тен и в топлия поглед на очите.

А ако искате да получите, цялостно усещане за фотосесия и да вземете в ръцете си истинско списание, с вашата снимка на корица, то може да го направите в МОЛ Сердика, етаж 1.  Там от DOVE са подготвили специална инсталация с форма на списание (вижте видеото горе), която ще бъде на разположение за снимки.  Единственото изискване, за да се включите е да бъдете такава, каквато сте - естествена, различна, неподправена и неповторима.

 

Защото зад всяка успяла жена, стои самата тя.

#Моята красота. Това съм Аз.

Oще: dove  dove real beauty  грижа  дав  дов  естествена  инсталация  инфографика  истинска  козметика  красота  нежна  проучване за женската красота  списание  списание dove