Новите военни машини на Русия - показност и притеснение за останалите | webcafe.bg
Webcafe

Новите военни машини на Русия - показност и притеснение за останалите

Webcafe
17.08.2017, 10:35 (обновена 21.08.2017, 11:34)

1 от 9 снимки Назад Напред

Су-57

Су-57 е най-новият руски изтребител, на Запад някои вече са притеснени.

Мощното въоръжение винаги е било повод за гордост за руснаците както и за известно притеснение у останалите страни, особено когато става дума за нови военни самолети, около които няма много информация.

На парада по случай 105-годишнината на своята военна авиация Москва представи новия си изтребител пето поколение Су-57. Първите самолети трябва да влязат в експлоатация през 2019 година. Като начало са поръчани 12 машини. На Международния авиокосмически салон МАКС-2017 бе оповестено, че първият етап от изпитанията на изтребителя е завършен, в най-скоро време ще започне втория етап.

На изложението е представено и официалното наименование на изтребителя - Су-57. "Той е като бебе, кръстено след рождението си" - казва генерал-полковник Виктор Бондарев, главнокомандващ на руските военнокосмически сили.

За разлика от своите предшественици, Су-57 притежава редица уникални особености. Той съчетава едновременно възможност за борба с въздушен и наземен противник. Су-57 е трудно забележим за радарите благодарение на използването на специални материали, на иновационните технологии и аеродинамичната компановка на изтребителя.

По време на изложението МАКС-2017 са показани пълните възможности на изтребителя. Два Су-57 демонстрират въздушен бой, единият самолет води атаката, а вторият излиза от нея, показвайки свръхманевреност, която позволява на самолета да "се измъкне" от противника.

Според главнокомандващия Бондарев, Су-57 дава практически неограничени възможности на летеца при пилотиране и при бой. Той подчертава, че при Су-57 са подобрени различни параметри, като мощността на двигателя и дължината на полета.

Още не е изпробван новия двигател "второ поколение" на изтребителя. Това ще стане до края на 2017-та година.

Су-57 развива скорост от 2600 км/час. Като цена британските медии посочват сумата от 120 милиона паунда или 256 милиона лева.


В същото време според руски независими специалисти, не се забелязва голям ентусиазъм за закупуването на базовата версия на Су-57, защото според тях двигателите на изтребителя вече се използват на Су-35С.

Единствената разлика е ниската забележимост на Су-57. По-големите очаквания са свързани с новия двигател, който ще бъде на подобрената версия на Су-57, която ще получи новите мотори и вероятно ще се появи в следващата година.

Новият "Бял лебед" - ПАК ДА

През 2026 година вероятно ще се появи и нов нискозабележим стратегически бомбардировач-ракетоносец - ПАК ДА. Все още не е ясно как ще се казва той.

Дотогава Русия ще възстанови производството на обновения и модернизиран Ту-160М2. Очакват се сериозни промени в радиоелектронното оборудване. Според руския заместник-военен министър Юрий Борисов, пред промишлеността е поставена задачата да използва отново оборудването от Tу-160М2, за да не се плаща два пъти за пускането и разработката на самолетите. Очаква се серийното производство на Ту-160М2 да започне след 2021 година и да бъдат произведени няколко десетки самолета.

Новият комплекс за самозащита ще може да се защитава от всички възможни видове ракети. Той ще достига цели на разстояние няколкостотин километра.

Освен това на Ту-160М2 ще бъде поставена специална навигационна система и още много приложения, както и нова спътниково-навигационна система.

Старият Ту-160

Новият бомбардировач ще използва максимално и технолгията "стелт" - с ниска радарна забележимост. При конструирането ще бъдат използвани радиопоглъщащи материали, а всички оръжия ще се намират вътре в самолета. Наследникът на "Белия лебед" ПАК ДА от своя страна ще работи с най-новите средства на радиоелектронната борба. Руснаците, разбира се, твърдят, че те нямат аналог по ефективност в света.

Ил-214

Проектът се разработва за военно-транспортната авиация на Русия като се предвижда това да е среден транспортен самолет с полезен товар от 20 тона. Засега самолетът е известен под името - Ил-214, но това може да се промени.

"Той прилича на Ил-76. Ние вече работим по този самолет" - казва главният инженер на Ил Николай Таликов.

Става въпрос за двудвигателен самолет за решение на задачи със среден обсег - по-кратки от Ил-76. Но от военния завод предлагат на министерството на отбраната вариант Ил-76МФ. Това е версия на класическия самолет Ил-76, по-дълга с 6,6 метра.

Междувременно се разработват варианти на тежкотоварни самолети Ил-106. Започнала е разработка на двигател с тяга 35 тона. Самолетите трябва да имат облекчена конструкция, за която да се използват специални материали както и да произвеждат ограничени вредни емисии.

"Всички военно-транспортни самолети, които се проектират в момента трябва да не могат да бъдат засичани и да са универсални, да могат да бъдат обслужвани в места, където няма готовност за това" - казва Сергей Велможкин, бивш шеф на военния комплекс Ил.

Ил-112В


Новият лек турбовитлов самолет Ил-112В, който ще замени Ан-24 и Ан-26 трябва да полети през 2018 година. Серийното производство е предвидено за 2019 година.

Самолетът е с максимален полезен товар от пет тона и е предназначен за транспортиране на войници, военна техника, различни видове въоръжение и други товари. Може да се използва на неголеми летища, които не са достатъчно оборудвани, но имат бетонни покрития на летателната площадка. Планирани са два вида: за гражданската авиация - Ил-112Т, и за военно-транспортната авиация - Ил-112В. Военните имат намерение да поръчат 62 самолета.

А-100


Новият самолет за далечно радиолокационно наблюдение и управление А-100 "Премиер" за първи път ще излети в края на тази година. Този "летящ радар" трябва да замени А-50 и да може да открива и съпровожда въздушни цели и кораби и да съобщава на командването чрез автоматизираните системи за управление за въздушната обстановка, както и за ситуацията над водната повърхност. С две думи - целта на А-100 е да решава стратегически задачи.

Очаква се самолетът да влезе в експлоатация през първата четвърт на 2019 година.

ПСВ


Перспективният скоростен хеликоптер се планира в два варианта - за министерството на промишлеността и търговията и министерството на отбраната на Русия. Засега са известни подробности само около гражданската версия на тази машина. Наскоро полетя технологичният демонстратор, който е на базата на хеликоптера Ми-24, като притежава най-добрите аеродинамични характеристики. Работи се за увеличаване на скоростта на летене с 1,5 пъти повече.

При военната версия скоростта ще достига до 500 км/час, първият прототип ще полети през 2018 година, като края на проекта е предвиден за 2021 година а пускането на серия от хеликоптерите за 2022.

Не е сигурно обаче, че желаната скорост ще бъде достигната, въпреки зададените технически параметри. При определени условия Ми-28 и Ми-35 достигат скорост на хоризонталния полет от 360 км/час. За постигане на още по-висока скорост трябва да се използва ново бордово радиоелектронно оборудване, което ще позволи да се намали общото тегло на новия хеликоптер.

Oще: а-100  белия лебед  изтребители  ил-112в  ил-214  ил-76  москва  пак да  псв  руски военни самолети  стелт  су-57  ту-160м2 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

235 TheRock | 15.03.201819:20

Добре!
Като начало 12 самолета!
До 2050 дано произведат още 88, да го докарат до 100.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2012, 22:25

234 Уточнител | 02.10.201721:06

СМЕХ

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-аааааааааааааааааааааааааааааааауууууууууууууууууууууу
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2017, 13:51

233 follow_the_cash_flow | 01.10.201722:50

Уточнител, дебил ще викаш на педераския си баща и на комунистическата шаврантия, майка ти.
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

232 МарКом | 01.10.201719:28

Аз не знам да съм от група, ама на теб явно ти трябва да виждаш такива неща.
От твоите болести там все на групи са нещата....
Това че ти си живееш в някакъв филм и си мислиш че ти си режисьора е доста весело :-) Раздаваш роли, казваш кой какво да прави... така е (за разлика от живота ти).
Все пак поне ни информирай какви роли изпълняваме - да знаем дето се вика.
Значи сега аз съм руски поддръжник и насленик на комунисти???
Весело а - аз в нито една партия не съм бил (едните ме караха, а другите по-късно се опитаха да ме съблазнят с пост в община).
АМА ЩОМ ТИ ОтОчнителя казваш... let it be!

Не ми пука за теб - намесих се просто мразя простотията като цяло а ти пич си неин ярък представител. Въпреки уж витиеватия ти език прозира простотата.
Лепиш етикети и се опитваш да засегнеш някой лично... явно това е точно твоята слабост. :-)
Щял съм аз да обясня тензорно смятане - не съм физик, но ме радваш и си чел гоогле защото там така пише а иначе е тензорен анализ..
Явно си се консултирал с deowin :-)
Колкото до тревогите ти за моя хляб - благодаря, но не се коси... Оправям се - има и за хляб и за луканка са кучето и така нататък. Все пак на аз се забавлявам тука... и си водя интересна статистика кой какъв е :-) не съм като теб на "пост" или както ти плащат.
Платените сте профилирани и лесно се забелязвате. Имате си дежурства, ротации - любими подходи и точки които трябва да споменете. Лесна работа!
От което не знам защо си мисля "че сте от една порода" и работите на едно място с deowin, TheRock и още няколко. (поне сте на една ведомост)
Само не знам как става от Бруней :-) ама дигиталните технологии позволяват чудеса дори на идиотите.
Или и ти си "финансист от Ню Йорк"?
:-)
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 12.09.2012, 22:25

231 Уточнител | 01.10.201717:21

КУХА ЛЕЙКА УМОРА НЕМА

Ха-ха-ха-ха-ха-ха! Познахме! И двамата кухари - Симчо и „follow_the_fools_flow“ явно произлизат от Слугите на АБпФК*, защото много се засегнаха. И пак отвориха торбите с тъпните. В суматохата дебилът „follow_the_fools_flow“ настъпи мотиката…пардон „геополитиката“. Очакваме в следващото издание да обсъди и проблема с тензорното смятане. Междувременно изпълзе още един от ЧервеноРуската сгань на Русофилите – МарКовчо. И от движение влезе в групата на Кухите лейки. Така, че вече са Троица. Не само това, но и успешно подаде заявка за първото място по простотия – същата невнятна мисъл, нелогични умозаключения (по-скоро умоизключения) и мозъчен ступор. Нищо чудно да измести водещия симплизант „follow_the_fools_flow“. Стискаме палци и наблюдаваме състезанието „Кой е най-тъпия русофил“ с голем интерес. Излишно е да споменаваме, че новият играч – МарКовчо със сигурност е от същата кръвна група, като и двамцата други. Бащите и дедовците им* се ползваха от благата на Народната власт, смучеха Народната кръв, а сега синовете и внуците ползват благата на постКомунизЪма (не всички обаче, за техно нещастие). Разликата е, че сега нема кой да ги пази от "народната любов". Сал една Россия им остана**! Та затова е тая безпределна любов към Матушката (Северната сатрапия), затова е тая тъпоумна русофилия. Борба за хляб!

________________
*АБпФК и Слуги на АБпФК(дребна партийна и административна номенклатура, офицери и сержанти от БНА, средни и низши офицери от КДС, доносниците на КДС и разни други утайки), нямат генерична връзка с АБпФК
**а кой е Главният враг на путинска Русия? - САЩ! Затова е и тая дива злоба...Страх за хляба - нема Русия, нема хлеб
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

230 МарКом | 01.10.201716:27

Не ми е работа ... ама простотията пречи на всички.
УтУчнител - пий си хапчетата бе брато...
Не си ти когато си гладен!
И защото ми стана интересно какво всъщност е това АБпФК или каквото е там викам за видя какво толкоз са ти плюли в супата.
Дай да видим профилчето ти и - оппаааааааа - БРУНЕЙ!
Ти да видиш... - 'ма как научи български там бе! Явно учителя ти е бил някакъв връзкар изрод пратен от АБВГДЕ (или каквото и да е) да тормози Брунейските деца!
Прав си - мрази ги!
Ама пий и хапчетата.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 18.08.2017, 13:51

229 follow_the_cash_flow | 01.10.201713:38

Уточнител, ти си един некадърник.
Ясно е, че искаш да си плямпаш по твоите теми:
- русофил-русофоб
- комунист-антикомунист
Ти нямаш капацитет за повече.
Ти си некарърен. Не се интересуваш, нито се опитваш да се интересуваш от геополитика.
Нямаш истински убеждения, произтичащи от твоята съвест и вътрешен глас.
Уж убежденията ти са продиктувани от емоции. Две емоции по-точно.
Омраза и Страхю:
- Омраза и страх от врага.
- Подчинение и преклонение пред господаря, породено от страх
Ти не можеш да живееш по друг начин, нямаш други ценности.
Едно време си хвалил комунизма и СССР, подчинявал си се от страх, и си мразил врага.
Днес хвалиш новия си господар, подчиняваш се от страх, и мразиш врата.
Ти не си в състояние да мислиш. Повреден си и си некадърник.
Пееш си двата репертоара за русофили-русофоби, комунисти-антикомунисти и дори не се опитваш да разбереш какво представлява геополитиката (аз поне се опитвам).
Няма смисъл да се говори с такъв човек като теб. Обяснявам ти какъв си, евентуално нещо да ти просветне, макар че не ми се вярва много ;)
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

228 sim4o | 01.10.201708:37

Уточнителче..

Баш вие-крадливият втори ешелон на номенклатурата-бяхте мразени и от партийните членове..
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 12.09.2012, 22:25

227 Уточнител | 01.10.201702:27

ХИПОТЕЗА ЗА ГЕНЕЗИСА НА КУХИТЕ ЛЕЙКИ

Кухарите „Симчо“ и „follow_the_fools_flow“ неуморно и всекидневно са на барикадата в защита на Матушката. Тази дива енергия и превъзбуда може да се обясни само личен мотив, т. е. със засегнати лични интереси. Единствено логично обяснение по казуса е, че те защитават генеричния си произход: бащите и дедовците им* се ползваха от благата на Народната власт, смучеха Народната кръв, а сега синовете и внуците ползват благата на постКомунизЪма (не всички обаче, за техно нещастие). Разликата е, че сега нема кой да ги пази от "народната любов". Сал една Россия им остана**! Та затова е тая безпределна любов към Матушката(Северната сатрапия), затова е тая тъпоумна русофилия. Борба за хляб!
Веднага възниква справедливия въпрос: а двамата иженарицаеми Кухари, към коя група на ЧервеноРуската гнъс спадат, към АБпФК или към Слугите на АБпФК? Тук бихме предложили хипотезата, че и двамата спадат генерично към Слугите на АБпФК. А на какво основание? На основание нивото на интелигентност. По правило АБпФК осигуряват на децата и внуците си добро образование, а които могат ги изпращат и в чужбина. Докато при слугите не е така. Те нямат тия възможности и в общият случай генеричните потомци са с ниско и некачествено образование, или направо казано - тъпаци. Такъв е случаят и с нашите герои. Ниска, до отчайваща писмена култура: неясен словоред, невнятни съждения, нелогични умозаключения (по-скоро умоизключения), повсеместна тавтология и елементарна Гугъл-папагалщина, без капка разбиране на това, което копират...Ясна е картинката.Между другото потомците на Слугите винаги се репчат най-много, може би за да бъдат забелязани и оценени от Шефовете (потомците на АБпФК)
_____________
*АБпФК и Слуги на АБпФК(дребна партийна и административна номенклатура, офицери и сержанти от БНА, средни и низши офицери от КДС, доносниците на КДС и разни други утайки), нямат генерична връзка с АБпФК
**а кой е Главният враг на путинска Русия? - САЩ! Затова е и тая дива злоба...Страх за хляба - нема Русия, нема хлеб
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

226 МарКом | 30.09.201721:06

Само да дам една идея:
Проверете на картата къде са основните тръбопроводи на газ и нефт към Европа. Терминали пътища за транспорт и така нататък. Да - към европа...
Сега нанесете на същата карта основните конфликти за последните 20 години.
После си направете изводите...
   

оценка

+1 -1

Най-коментирани