National Geographic Channel: Премиерите през декември | webcafe.bg
Webcafe

National Geographic Channel: Премиерите през декември

Webcafe.bg
09.11.2015, 15:35 (обновена 10.11.2015, 19:13)
national geographic

В "Глобалното затопляне" актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер влиза в ролята на терапевт. А прочутият учен, инженер и тв водещ Бил Най се превъплъщава в негов клиент

ИЗСЛЕДОВАТЕЛ

всяка първа неделя от месеца, 21:55 ч.

Нов епизод

Със сензационната нова версия на "Изследовател" зрителите ще отпътуват на спешна откривателска мисия до най-отдалечените кътчета на глобуса и ще се докоснат до пределите на човешкия ум. В края на мисията ще разберат къде е било човечеството в миналото, къде се намира днес и накъде се се запътило.


ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ С БИЛ НАЙ - епизод на "Изследовател"

неделя, 6 декември, 21:55 ч.

Нов епизод


Със сигурност това е най-необичайното предаване за промените в климата, излъчвано някога. В него актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер влиза в ролята на терапевт. А прочутият учен, инженер и тв водещ Бил Най се превъплъщава в негов клиент.

Изпънат на кушетката Най споделя, че се чувства ужасно. Оплаква се, че животът му изглежда празен и абсолютно безсмислен. „Специалистът" Шварценегер изслушва проблемите му със съчувствие. След което поставя диагнозата: Бил скърби. Скърби заради промяната в климата.Окуражен от терапевта си, Най преминава през петте фази на скръбта - отричане, гняв, пазарене, депресия и приемане. Междувременно той изследва какво се е объркало с нашата планета и как можем да обърнем хода на промените. Освен с Шварценегер, той се среща с екоактивисти, учени, инженери.

Внимателно изслушва тези, които се чувстват безсилни пред мащаба на проблема и онези, според които промяната на климата е измислица.

Накрая Най успява да се пребори със скръбта си чрез план за действие, ентусиазъм и надежда за бъдещето.

КУЛТЪТ КЪМ МАРИЯ - епизод 4 на "Изследовател"

неделя, 20 декември, 21:55 ч.

Нов епизод


От близо 2000 години милиони се обръщат към нея с различни имена - Пресвета Богородица, Дева Мария, Светата Майка, Мадоната. Култът към светицата е много силен и може да бъде разбран чрез отдадеността на вярващите в нея. А в техния свят ще открием от всичко по малко - силна духовност, обсебване и дори поквара.

Камерата следва майка на три деца с рак в терминален стадий, тръгнала на поклонение в прочутото селце Меджугорие, в Херцеговина. Мястото се е превърнало в център на религиозен туризъм след като през 1981 г. шестима местни младежи свидетелствали, че пред тях се е явила Богородица. Оттогова до днес Ватикана не е признала официално виденията им. А самото Меджугорие не само станало световноизвестно, но и предизвиквало спорове.

Днес свидетелите на чудото твърдят, че продължават да получават послания от Богородица. А след пътуването на един от тях до Алабама, САЩ, там била създадена религиозна общност, разпространяваща думите на Девата и показваща тъмната страна на отдадеността към нея.

Освен че изследва личното мистично преживяване и границите на религията, филмът показва опасността от вярата във фалшиви пророци и първичната човешка нужда от свързаност с божествен майчински образ.

ЗЛАТНА ТРЕСКА - СЕЗОН 3

понеделник, 7 декември, 20:55 ч.

Нов сезон

В предишните епизоди видяхме завръщането на миньорите Кен и Гиьом, Карл и Марти, а също на Биг Ал Макгрегър. Запознахме се с фермера Сам Джонсън и семейството му, което също е обхванато от треска за злато. В трети сезон залозите се увеличават. Което респективно означава още неуспехи и кризи, но също вълнуващи промени, приключения и партньорства. На екрана ще се завърнат някои от старите играчи. И ще се появи ново, неочаквано попълнение.ГОЛЯМАТА РИБА


понеделник, 7 декември, 21:55 ч.

Нови епизоди

Кланът Гиндон държи тържището за прясна риба Katie's Seafood Market на остров Галвестън, щата Тексас. Разположен едновременно в морето и на сушата, семейният бизнес се разраства и процъфтява въпреки ежедневните трудности.Във водата проблеми създават прищевките на природата и умората, натрупана след дългите дни и нощи в очакване на улова. В базата пък дебнат изнедади и неочаквани кризи. В края на деня обаче, независимо от изтощението, това семейство не пропуска възможността да се събере заедно, да се посмее и да хапне домашно приготвена храна.


ПРОБИВ (6X60)

неделя, 20:55 ч.

Нови епизоди

Светът поставя пред нас много предизвикателства. Но съвременната наука и технологии са в състояние да ги посрещнат.

"Пробив" представя революционни открития и неочаквани гледни точки. Групирани по различни, вълнуващи теми, епизодите проследяват работата на изследователи по новаторски проекти. Учените се опитват да решат спешни проблеми - да разработят ваксина срещу ебола, да открият лек за епилепсията, да внедрят ефективен метод за събиране на вода в африканско село. И ни доказват, че когато интелектът и въображението са впрегнати в правилната посока, всичко е възможно.

В поредицата е ангажиран режисьорският потенциал на холивудски величия като Рон Хауърд, Брет Ратнър, Пол Джиамати, Акива

Голдсман, Анджела Басет и Питър Берг. Целта им е да ни покажат, че всеки пробив е уникален, важен и вълнуващ.БЕЗ ЗАКОНИ (10X60)

вторник, 20:55 ч.

Нови епизоди

Отиваме там, където сушата е камениста. Морето е студено. А помощта е далеч. Добре дошли в Аляска.
Поредицата ни среща с хората, избрали трудния, суров живот. Разказва ни уникални истории за оцеляването на отделния човек и на групата.

На пръв поглед нашите герои са заети предимно с препитанието си - ходят на лов и риболов, залагат капани, отглеждат плодове и зеленчуци, секат дърва за огрев. Но те се изправят смело пред опасностите и поемат рискове, не само защото трябва да оцелеят, а защото този живот им харесва. В техния свят няма пътища, нито правителство, нито полиция, нито бюрокрация. Наслаждават се на красотата на природата, на свободата си и на сигурността в общността.

КАК ДА СПЕЧЕЛИМ (14X30)

сряда, 21:00 ч.

Нови епизоди


Едновременно информативна и увлекателна, поредицата ни дава полезни съвети за решаването на всекидневни главоблъсканици. „Как да спечелим" ще ви помогне да станете по-бързи, по-умни, по-успели и дори по-уважавани в очите на околните. Ще се издигнете на върха на класацията на служителите в офиса, ще отбележите решаващия гол и никога повече няма да се затруднявате със заветната маневра за паркиране.

Едва ли някой би предположил, че във всички тези случаи ще разчитате единствено на математика, физика, химия и психология, подплатени с малко късмет и добро планиране. Предаването разчита на един наистина способен водещ и неговия актьорски състав. Във всеки епизод той ще ви запознава с тънкостите, гарантиращи успеха; диктор ще ги обосновава научно; а героите ще вдъхват живот в поредица от забавни демонстрации.

ЛЕТИЩНА СИГУРНОСТ: КОЛУМБИЯ (6X60)

четвъртък, 21:55 ч.

Нови епизоди

"Ел Дорадо" е основният въздушен терминал на Колумбия и едно от най-оживените летища в Латинска Америка. Простира се върху десетки хиляди квадратни метри, обслужва повече от 23 милиона пътници и над 500 000 тона товари годишно.

Поредицата проследява работата на служителите от Летищна сигурност, които бдят денонощно. Висококвалифицирани, те разрешават ситуации при висок риск. Всеки ден е различен, а вероятността да се натъкнат на престъпление - огромна. Опити за наркотрафик, депортиране на престъпници, спешни медицински случаи, кражба на самоличност и трафик на хора - това са само някои от случаите, с които се сблъскват.
СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ

В ЗОРАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО (1X60)

неделя, 13 декември, 21:55

Премиера

Както винаги National Geographic Channel е на линия, за да документира откритията, които пренаписват човешката история. Сега проследяваме намирането на фосила, който ни връща към зората на нашия род и запълва мистериозната „дупка" от милиони години в познанията ни за еволюцията.

Спускаме се в най-дълбоките пещери на Южна Африка, където палеоантрополозите се натъкват на истинско богатство. А именно - на доказателството за съдбоносното преминаване от хоминида Австралопитекус към първите членове на нашия род Хомо. Тяхното откритие ще обясни най-важният и доскоро най-малко разбрания епизод от нашeто развитие.

МОЗЪЧНА ОПЕРАЦИЯ НА ЖИВО (1X120)

неделя, 27 декември, 20:55

Премиера

Двучасовият, специален епизод ще ви отведе там, където никога не сте стъпвали - в операционната, по време на т.нар. будна краниотомия. Пред очите ви ще се проведе интервенция, която трудно може да мине за „рутинна". Защото става дума за мозъчна манипулация, при която пациентът е в съзнание и дори контактува с лекарите. Освен с кадри от операцията, филмът ангажира с любопитни графики и анимации, и дава на зрителите достатъчно "храна за мозъка".

Oще: national geographic  national geographic channel  арнолд шварценегер  без закони  бил най  в зората на човечеството  глобалното затопляне  голямата риба  златна треска  изследовател  как да спечелим  колумбия  култът към мария  летищна сигурност  мозъчна операция  мозъчна операция на живо  премиерите през декември  пробив  програма  телевизия 


Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.