Пол Джиамати и National Geographic Channel изследват киборгите | webcafe.bg
Webcafe

Пол Джиамати и National Geographic Channel изследват киборгите

Webcafe.bg
12.11.2015, 19:30 (обновена 13.11.2015, 15:51)

1 от 2 снимки Назад Напред

Холивудският актьор Пол Джиамати е главно действащо лице във втория епизод от поредицата „Пробив" на National Geographic Channel.

Джиамати е режисьор на серията „Повече от човек", която тази неделя от 20.55 ще покаже най-новото в технологиите за подобряване на човешкото тяло.

Така „Пробив" на National Geographic Channel и General Electric продължава да изследва изумителните научни иновации, които се случват постоянно в наши дни, и да представя учените, стоящи зад тях.

Миналата седмица зрителите видяха откриващия епизод, в който режисьорът Питър Бърг разказа за непрестанната борба на човечеството с вирусите и за овладяването на епидемията от ебола.

Втората серия е разгърната от Пол Джиамати в по-различен стил - той пътува из няколко точки от света, където водещи учени правят открития, свързани със сливането на машината и човека. С чувство за хумор и естествено любопитство към откриващите се възможности, Джиамати си задава въпроса способна ли е машината да убие човешкото в нас и доколко са верни създадените представи от фантастичните книги и филми.

Оказва се, че съществува голяма вероятност вече да познавате някой киборг или дори самият вие да сте киборг.

Защото според официалното определение това е „биологически организъм, съдържащ механични компоненти". Тоест, спокойно може да бъде човек с изкуствени крайници, или дори с пейсмейкър.

Джиамати обаче открива, че подмяната на части от телата ни е само един аспект от революцията, която предстои. Бързият напредък на биологията и технологиите ще разшири сетивата ни и ще промени същността на нашето тяло и съзнание. Пробивите в науката ще ни направят по-силни, по-бързи, по-умни. Но дали когато създаденото от природата и сътвореното от човека се обединят ще останем хора, или ще се превърнем в нещо различно?

Специално участие в епизода записва още един холивудски режисьор - Дейвид Кронънбърг.

Авторът на вълнуващи хорър филми, свързани с телесни мутации и връзката между тяло и душа („Мухата", „Видеодром", „Скенери"), също излага вижданията си по темата и кара Пол Джиамати да погледне по друг начин на показаните научни открития.

Поредицата „Пробив" ще продължи и следващата седмица, а предстоящите епизоди са режисирани от други именити режисьори като Рон Хауърд, Брет Ратнър и Анджела Басет.

Още интересни факти и информация за поредицата можете да намерите тук.

Oще: general electric  national geographic  актьор  биология  документалистика  изследват  канал  киберпънк  киборг  машина  наука  научнопопулярен  открития  повече от човек  пол джиамати  поредица  пробив  режисьор  робот  телевизия  технологии  тяло  холивудски  човек 


Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.