Момиче от желязо | webcafe.bg
Webcafe

Момиче от желязо

webcafeСтанислав Касчийски
18.03.2017, 10:01 (обновена 27.12.2017, 21:26)

1 от 6 снимки Назад Напред

Алиса Белоусова, Nike Run Club, Nike Air Max

Снимка: © Мирослава Дерменджиева, Webcafe

Алиса Белоусова e зумба нинджа с музика в душата. Спортните дрехи и обувки са от серията на Nike (вижте още снимки в галерията).

Пролетта се крие зад ъгъла като срамежливо дете, но надяваме се скоро ще нахлуе при нас с дръзкото си слънце и миризмата на цъфнали дървета. Ще захвърлим пуловери и якета и ще се сетим: “Не е ли време за спорт?”.

Има хора обаче, които не чакат пролетта да дойде, за да спортуват. Алиса Белоусова е една от тях. Вече сме ви срещали с нея - Алиса е състезател по рождение, и атлет по професия, както и модел на новите серии на Nike - Nike Training и Nike Lifestyle.

Камерата харесва Алиса, но и Алиса харесва обектива. Позира уверено и ни предизвиква да я следваме. Това, повярвайте, не е лесно. Знаят го тези, които са били на откритите и закритите й тренировки с Nike Training Club, където Алиса е официален и безмилостен инструктор, или в часовете й по Зумба.

Кратката спортна визитка на нашия красив модел с широка усмивка е: професионален танцьор и хореограф (България търси талант, Детската Евровизия 2015, редица български поп звезди), част от Макоса Ностра Фемили и Зумба нинджа. Алиса е и една от най-добрите жени в България в дисциплината уейкборд. Освен това кара ски, сноуборд, кайт, плува, язди, играла е тенис, бокс, кикбокс...

Като добавим и безбройните часове, прекарани в танцовата зала със занимания по балет, латино и спортни танци, получаваме желязно алиби за привличащите погледа ни плочки на корема й.

Дотук ви запознахме само с половин Алиса. Другата й половина е на професионален музикант с две дипломи от Музикалната академия „Панчо Владигеров".

Ако досега не сте си изградили представата, че Алиса е не просто жена, а желязно момиче, с музиката трябва да сме ви обезоръжили.

Алиса Белоусова

„В годините на следването си в Музикалната академия тренирах кикбокс, нерядко от силните удари получавах малки кръвоизливи между кокалчетата на ръцете и се притеснявах да на ме „хванат“, споделя Алиса.  „Спомням си и как вследствие на голямата си любов към сноуборда се готвих за годишния концерт-изпит по пиано със спукан, син и подут палец на ръката“

Ако познавате дори и един професионален музикант, ще разберете, че говорим за танц по ръба на бръснача. Ръцете за музикантите са тяхната светая светих и последното, което е разрешено на един пианист, е да практикува боен спорт.

Алиса обаче не разделя нещата, а обратното:

“Спортът и музиката в комбинация учат на ред и дисциплина: и двете изискват амбиция, отдаденост, постоянство - качества, които се оказват много полезни в дългосрочен план.“

Елате да тренирате с Алиса събота от 17:00 и неделя от 18 във Фитнес център Атама или Вторник и Четвъртък от 19:30 Dance Station в мол Парадайз

Какво е за теб спорта?

Движението е живот. Движението е здраве. Не си представям ден без него - да се усещам силна и във форма е много важно за мен.

Защо в спорта постоянно има толкова нови модерни неща?

Истината е, че тялото и мускулите свикват с определени движения и дадено натоварване и ако тези неща не се променят константно, след време спира да има ефект, а и омръзват, независимо дали човек е професионален спортист или тренировките са му хоби.

Затова последните години се пораждат непрестанно и нови методи: Insanity, Tabata, Зумба, Tapout т.н.

Какви хора идват на твоите тренировки?

Както хора, които водят заседнал начин на живот, работят на бюро и имат нужда за един час да раздвижат цялото си тяло и да получат равномерно натоварване, така и тези, които имат сериозна спортна подготовка. Признавам, че моите тренировки са доста интензивни и натоварващи.

Колко важни са дрехите?

Лично аз от години нося различните линии спортни дрехи на Nike и съм доволна от качеството, издръжливостта, технологиите, които имат във всичките си продукти и вниманието към детайлите. Днес е лесно да си набавиш всичко необходимо, изборът е голям, но е много важно човек да тренира с предназначени за дадената тренировка дрехи и обувки - не просто спортни, а специфични според натоварването, настилката, целите и т.н.

Алиса Белоусова

Кои са по-мотивирани: тези , които спортуват, за да бъдат стегнати/слаби/по-хубави или тези, които спортуват заради ползите от спорта, здравето и силата, която придобиват?

Едното не изключва другото... Често има хора, които идват при мен, защото искат да свалят някой и друг излишен килограм, но после така се запалват, че продължават да спортуват систематично години наред. Важното е инструкторите да умеят да мотивират всеки и да дават адекватни и полезни съвети, защото понякога хората имат нужда от една добра дума, от насока, а се притесняват да попитат.

Имаш ли прегрешения с храната?

Обикновено нямам време за готвене, защото се прибирам много късно след репетиции или тренировки и изяждам на крак салатата направо от пликчето й (смее се). Обичам да се храня разнообразно, защото знам колко е важно това за организма ми. Когато имаш здравна и хранителна култура, разбираш защо трябва да се храниш редовно и качествено – и това съм научила от спорта, както и колко е важно да почиваш и да спиш добре. Е, обожавам шоколад - това е най-силното ми изкушение!

За колко време можем да направим като твоите плочки на корема?

Един живот :) хахаха , шегувам се. Съветът ми е всеки път, когато включите телевизора, да не отваряте хладилника, а да отделите 5-10 минути за коремни упражнения на шалтето.

Алиса ще бъде част от Nike Air Max Day в неделя - 26 март, в магазина на Nike в The Mall. Купонът започва точно в 13 ч.

Oще: air max day  nike  nike air max  nike + run club  the mall  алиса белоусова  бягане  зумба  спорт  тичане  фотосесия  хореограф 


Още от Nike+ Run club

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.