Тихо се сипе... галено щипе | webcafe.bg
Webcafe

Тихо се сипе... галено щипе

Андрей Чернев
26.11.2010, 14:57 (обновена 29.11.2010, 09:01)
листовки

Снимка: © Sofia Photo Agency

Аха да помръдна и "хоп" - брoшура!

Аха да помръдна и "хоп" - брoшура! Търся дистанционното по масата или нокторезачката в несесера над хладилника или под закачалката в коридора - ей богу - брошура изниква. Духовното, книгата, видеото - забулени в брошура. Едва ли не, самият живот се оказва брошура. Вселената е в брошура, бе!  Честно казано, най-вече и съвсем: Любовта е една брошура!

Интимна козметика (да не кажа някоя дума в повече), школи за усвояване на езици (без езика на любовта), намаление в бляскав магазин (Ауу, виж за 13 лв. какво хубаво си купих. На гръбчето тайно обърни, етикета да прочетеш, да не правим реклама), пътуване до Гърция (Шампанско; ЧНГ; "Абе я да пробвам и октопода, нали съм си платил?"... малко по- късно... "Колкото и да ми ги фалят тия октоподи...").

Вървя си по улиците и в бързината: Заповядайте - Благодаря. А!? Едно лист'че в ръката мии... Директно се смачква на топка и... коош! А от коша му се смеят хиляди негови братя и сестри (я на топка, я не).

Аз всеки път си ги взимам...  Да помогна на раздавачите да се отърват бързо от задължението си... Но не от съжаление, а защото лесно се поставям на тяхно място. Чист късмет, че не съм раздавал брошури досега. Поне не официално, защото аз го виждам как ходя и те се ръсят от мен като есен.

Промоции, али - бали -  ужким, че е евтино, уж за добро, а то да ти вземе мангизите. Това е брошурата! Цялата работа е за пари! Ей това е истината, абсолютно съм сигурен! Само за пари и никаква човещина! Консуматори - монсуматори! Масони!... Ето един прост пример от брошурната конспирация:

На касата в магазина съм. Имам някъде 5 - 10 лв, ама, в кой джоб ги бях сложил? А сега де? Изваждам GSM -a в едната си ръка и започва едно пребъркване. Магазинерката тропка с лака по амбалажната хартия. Мляко купувам (умерена масленост). Тя чака 1, 97лв. А! Ето ги паритее... Грейвам! Подавам ги и поглеждам към опашката, за да си изпрося одобрение.

Вместо това настъпва оживление: Въздишки, цъкане, шушкане, набиране на смс- и, потропване... Дал съм й брошура вместо пари! Под мишниците ме обзема по-голяма масленост. Ето и едно дупчено билетче, сополива салфетка, ненужна визитка... Изпускам GSM-а! Този катарзис провокира едно дежа вю: Преди минути вървя по улицата и държа някакви 5 лева. Само че ги виждам като брошура и "хоп" в кофата.

Опомням се - крещя и разбутвам опашката на забавен каданс. Стигам до кофата, а от нея стърчат два крака. Нещеш ли отвътре се измъква един оцапан добряк. Целият сияе и стиска моите 5 лева. Викам си на акъла - какъв човек трябва да съм,  да му взема тая нищо и никаква брошура от ръката.

Мляко ми се пие, такъв човек съм! Карам се с оцапания, блъскам го. Грабвам парата и победоносно към магазина. Мляко ще се пие! Точно пред входа - хоп "Школа за усвояване на езици". Казвам му на девойчето, аз в английска гимназия съм учил, така и така, нямам нужда от това (почти на нож гледам).

Тя се плаши, аз се смилявам и си взимам една брошурка. Обръщам се, а отзад куцука оцапаният, искал си бил парите. Другите хора около нас (предимно цветари и араби) ме гледат презрително и подозрително. Давам му брошурата вместо парите и беж в магазина. Кога поглеждам съм му дал парите вместо брушурата. Присмех! Отчаян и ядосан излизам, закачулвам се и изчезвам.

В яда си откривам 5 лева. Хвърлям бърз поглед на събитията от последните 10 минути и заключвам, че си въобразявам. С една дума полудявам! Е, какво пък, притрябвало ми е млякото от брошурата ви. Чувам цигулки! Сещате ли се чичко Скрудж в какво се къпе. В зелени брошури!

А моите са от всякакъв цвят и всякакъв вид. И, знаете ли, те правят "Белитя Свят" доста шарен. Гледам по земята, гледам във въздуха. Коледа иде! Вместо сняг валят брошури. Рудолф сипе отстъпки. Елхите са украсени с листовки, а някои вероятно ги слагат и в чорап до камината.

Какво друго ми остава освен да стана и да се завъртя в кръг с разперени ръце докато не пльосна в губера от брошури. Ще оставя отпечатък в купчина от: нови ресторанти, магазини втора употреба, кампании, бяла и черна техника, йога: за дома, гаража, вилата и душата. Весело ми е, чувствам, че започвам да се рециклирам.

Oще: брошура  промоции  улица 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.06.2010, 15:50

2 The_seeker | 29.11.201012:59

Има и брошури, които са от добрите...раздавал съм брошури за кръводарителска акция и съвсем отговорно мога да кажа, е че имаше смисъл от тях! Всичко в живота носи в себе си добро и лошо...от хората зависи кое ще надделее.... Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 16:47

1 Начко | 28.11.201014:44

Бра-во! Брависимо!! Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0