Антигей сепаратизъм | webcafe.bg
Webcafe

Антигей сепаратизъм

Webcafe.bg, по Daily Beast
26.10.2014, 18:58 (обновена 28.10.2014, 08:15)
Владимир Путин

Снимка: © Getty Images

Бунтовническият парламент в Луганск не може да избере формата си на управление, но по въпроса с гейовете е единодушен

В района, контролиран от сепаратистите в Украйна, който се самоопределя като Луганска народна република (ЛНР), в бивша украинска правителствена сграда, мястото, където бунтовниците се събират, за да обсъждат най-радикалните си идеи, е пушалнята.

В гъстата атмосфера на тютюнев дим и конспирации, една от горещите теми е смъртното наказание. Съветът на самообявилата се република възстанови най-тежкото наказание по-рано тази година. Но дори толкова основни въпроси като естеството на политическия строй, който да бъде изграден, остават нерешени. Дали Луганск да бъде изградена по западен модел демокрация? Или комунистическа република? Или монархия?

Без да могат да решат подобни критични въпроси, от съвета са се ориентирали към закон, за който всички в пушалнята са на едно мнение: наказания за хомосексуалните.

Те гласуват хората да бъдат осъждани на база хомосексуалната си ориентация на 30 месеца затвор.

И гласуват за смъртното наказание, без колебание - за изнасилване на непълнолетни, независимо от пола. Законът не разпорежда екзекуция на хомосексуалните, както твърдят някои медии. Но въпросът как той ще бъде интерпретиран, точно като много други неща в Луганск, остава без отговор.

Би могло да се очаква, че управниците на ЛНР имат и по-належащи въпроси, с които да се занимават. Част от територията на Луганск все още е окупирана от украински националистически сили, а сраженията продължават, въпреки споразумението за прекратяване на огъня.

Боевете са отнели живота на над 3000 невинни граждани. Войната е разрушила няколко части от града. В продължение на седмици обитателите на града са живели в мазетата си, за да избегнат постоянния обстрел, носейки вода до домовете си на велосипеди в интервалите между експлозиите. Банките са спрели да работят. За да пазаруват в новооткритите т.нар. "народни магазини" или други магазини, които все още продават хранителни стоки, хората често се налага да прекосяват целия град.

Моргите са пълни със стотици мъртви

Но дебатът за гейовете продължава, като мненията се разминават единствено в това какъв тип наказания да се налагат. Александър Клодченко, отговарящ за международните отношения на ЛНР, казва по телефона, че не е съгласен с идеите за екзекуция: "Перверзниците трябва да бъдат лекувани в психиатрични болници," заявява той.

Всъщност извратената логика на законодателите в Луганск е отражение на тесните им връзки с Москва и стремежа им към старовремската религия, старовремската политика и старовремската "здрава ръка".

Клодченко казва, че според него след края на войната Луганск ще стане либерално-демократична република, но лично той би предпочел страната да премине към монархия. "Луганск има нужда от силен цар," казва той, като допълва, че изборите в сепаратисткия регион, които се провеждат на 2 ноември, може да я насочат в тази посока.

Без колебание, Клодченко казва, че е важно Москва да контролира сепаратисткия парламент: "Разберете, повечето от колегите ми в парламента нямат каквото и да е образование, така че без помощта на руската Дума, без техните указания и финансова помощ ние сме нищо," коментира той. Тази седмица депутатите са минали през "консултативен курс" с партиите от руския национален парламент.

Надали за някой е новост, че руският парламент по време на управлението на Владимир Путин е направил всичко по силите си да накара ЛГБТ общността да се чувства неудобна, нежелана и изложена на риск.

Но така нареченият парламент на самообявилата се Луганска република решава, че може да отиде по-далеч. Техният антигей закон е гласуван на 26 септември с явно гласуване (вдигане на ръце), така че всеки, който не го е приел насериозно, го прави на свой собствен риск. Кога точно той ще влезе в сила, остава неясно, но бунтовниците не се колебаят да налагат строгите си закони и да прилагат публично наказания за неспазването им. Командирите на луганските казаци наскоро бичуваха войници от "милицията" на страната за употреба на нецензурни изрази и алкохол, след което качиха онлайн видеозаписи на наказанията.

Антигей законът, обсъждан от луганския парламент, има за цел да "защитава моралните, културни и религиозни ценности," съобщават местни източници.

В пушалнята, депутатите дискутират как да нарекат новия си закон, споделя по телефона Клодченко. "Законът защитава християнските ценности на луганския народ от вредното влияние на вражески държави като Европейския съюз, Канада и САЩ," твърди той. Ами смъртното наказание? "Когато войната свърши, най-вероятно ще отменим смъртното наказание, " твърди той.

Кога обаче наистина ще свърши войната, никой още не може да предскаже.

Oще: антигей  бунтовници  гей  луганск  русия  сепаратисти  украински бунтовници  украйна 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

13 МарКом | 28.10.201418:05

Постулат на Маринов:
Всяка каплава пропаганда води до резултати пропорционални по сила и обратни по ефект на желаните

ПП: Статията го доказва.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

12 deowin | 28.10.201418:05

Виждам Rowan пак е вкарал гениален аргумент.
Rowan, а какво ще кажеш за факта, че всички изчезнали и останали в историята цивилизации са били управлявани от хора, които пият вода?
Корелация!
Причинно-следствена връзка!
#ЗАМИСЛИСЕБЕ #ВОДАТАЕСМЪРТ
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

11 dedo adji | 28.10.201416:09

Как ми убягна вчера, че това е поредното русофобско изстъпление против тези, които не искат да се присъединят ккъм ЕС.
Начало. Статията ни пренася в пушалнята. Само това е достатъчно да отврати всеки искрен и честен евроатлантик. В политически коректната държава на пилитически некоректните пушачи не се полагат пушални. Те трябва да се изринат навън, на сахарски пек или сибирски студ и да благодарят, че изобщо ги търпят. Впрочем, така се правеше и в Украйна при Янукович. При Поросенко не съм ходил.
Къде се намира въпросната пушалня. В бивша правителствена сграда. Какво се намира сега в тази сграда, кои са дебатиращите в гъстия Тютюнев дим, каква власт и правомощия имат, не става ясно, явно не е важно. важно е, че се разисква друг ужас за либерална Европа и половината либерална Америка - смъртното наказание. Може и да греша, но си мисля, че ако се проведе референдум за връщане на смъртното наказание, то ще спечели с голяма разлика. В половината американски щати си остава. Но в Русия и Украйна не бива.
И за капак отношението към нещастните обратни. Е, това вече прелива чашата. Как да подкрепиш такива ретрогради. Я още няколко милиарда за въоръжение на Поросенко, я да му пратим няколко експерти по демокрация от Ирак и Афганистан. Това не се търпи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

10 янаки | 28.10.201412:13

Заглавието на статията в "Tablet", США е „Защо европейските млади момичета се присъединяват към Ислямска държава?

Подзаглавието е: „Затова, защото на тях им е потребно това същото, което и на младежите: СМИСЪЛ И ЦЕЛ В ЖИВОТА”
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

9 янаки | 28.10.201411:58

Както казва Остап Бендер, който не чете вестници, трябва да бъде .... не се сещам какво наказание предлага Великият комбинатор, но не става дума за това, а за една статия от "Tablet", САЩ. Превел съм абзац и половина от нея.

Допитване проведено миналата седмица от вашингтонския Институт за близкоизточна политика, показва, че Ислямската държава се ползва в Европа с по-голяма подкрепа, отколкото в Близкия Изток. По данни на изследването, за Ислямска държава положително се изказват само 3% от египтяните, 5% 0т саудитите, и под 1% от ливанците. От друга страна с одобрение за организацията се изказват 7% от британците и 16% от французите. По специално одобрително за Ислямска държава са се изказли 27% от французите на възраст от 18 до 24 год..

И нещо поразително. Ислямската държава привлича не само европейските юноши, но и европейските млади момичета, стотици от тях отиват в Сирия и Ирак, за да се омъжат за бойци от Ислямската държава.........правят го, защото Западът им се струва СЛАБ И НЕМЪЖЕСТВЕН........

http://tabletmag.com/jewish-news-and-politics/186397/teenage-girls-europe-isis

Както се казва, коментарът е излишен!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

8 Rowan | 28.10.201409:05

Историята познава две велики нации, които не просто са толерирали хомосексуализма, а дори са го смятали за проява на аристократизъм. Същите са изповядвали и теорията, че притежаването на средство за възпроизводство с големи размери е признак за варварство. Интересно защо, и двете велики нации, са останали в историята, а Европа се управлява от тогавашните варвари…, които пък сега насърчават хомосексуализма. Толкова пък да не познават собствената си история?
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 02.12.2013, 05:26

7 Жоро LA | 28.10.201404:51

Spensnяta,явно не си дорасъл за тоя сайт,така,че какво търсиш тук(че и регистрация имаш!).Препоръчвам ти да се изявяваш в Блиц примерно-прекрасно място за такива като теб.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.12.2011, 09:14

6 Viktor Stoichev | 27.10.201416:56

Все едно тука има по-малко гейове от колкото навсякъде другаде.
Има два варианта или си живеят открито и си правят каквото им харесва и каквото не е нечия друга работа или се крият, женят се правят деца.Представям си какви прекрасни семейства се получават. Ако не им давате да се женят по между си ще се женят за дъщерите ви.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.08.2010, 15:10

5 Astarot | 27.10.201415:57

Оф, айде стига пропаганда... Те пък щото неонацистите, дето направиха преврата в Киев много обичат гейове. Ама за тях, ако пресата не може да каже нищо хубаво, не казва нищо Усмивка

И докато в Англия отношението към гейовете вероятно живо ги интересува по обясними причини, у нас едва ли е точно така Усмивка
   

оценка

+4 -1

Регистриран на: 09.09.2011, 08:58

4 янаки | 27.10.201413:58

Каква трагедия - Владимир Путин е направил всичко по силите си да накара ЛГБТ общността да се чувства неудобна, нежелана и изложена на риск!

Горките хора с нестандартна сексуална ориентация, които страдат, защото се чувстват нежелани.....

Интересно е, как мислят нашенците-защитници на правата на гейовете в далечна Русия: как ли се чувстват българите, който загубиха и покрива над главите си и имуществото си в поредните наводнения (и които в голямата си част са пенсионери с нищожни пенсии), чувстват ли се те НЕУДОБНИ, НЕЖЕЛАНИ И ИЗЛОЖЕНИ НА РИСК?

Или според тях членовете на ЛГБТ общността в Русия са по-важни от българите, които няма да преживеят зимата. Защото медиите, след като отразиха бедствието и показаха загрижените ни политици, отдавна не се интересуват от съдбата на тези хора.

Но ЛБГД в Русия е друга опера, е, не всеки ден, но много често, четем как тя се чувства НЕУДОБНА, НЕЖЕЛАНА И ИЗЛОЖЕНА НА РИСК!
   

оценка

+5 -1