Организираното затъпяване | webcafe.bg
Webcafe

Организираното затъпяване

Marfieta*
30.06.2014, 08:01 (обновена 01.07.2014, 08:11)
теория на конспирацията

Снимка: © В.Е.

Антиваксери, кемтрейлси, Световен Заговор Срещу България, ХААРП... И зад всичко това наднича зловещ закачулен виновник със скрито в мрака лице, който постоянно ни взема мярката.

Аз съм вече стар човек и това, което става напоследък, вече сериозно не ми понася.

Спомням си добре началото на 90-те, когато екстрасенсите вървяха по пет за лев, народът заспиваше с Кашпировски, пиеше заредена от Алан Чумак вода, имаше разни телевизионни студия с всевъзможни контактьори и всичко живо се опитваше да си лепи разнообразни метални предмети по ръцете - от ключове до тигани, - за да докаже, че и то е замесено от свръхестествено тесто.

Но такова като сега не е било.

На първо място Кашпировски се развяваше само в собственото си предаване, контактьорите вирееха само в съответните студия, а лепенето на тенджери по дланите скоро стана демоде. Обаче нямам спомен Гарелов да е канил в „Панорама" маг Ксилоза, която да предаде посланието от Космическия разум до целокупното българско човечество, гарнирайки го с предсказания за последните дни.

Както се казва, лудост имаше много, но успокоителното беше, че човек не я намираше там, където не би очаквал да й се натресе.

От десетина години подобно на някаква вманиачена Касандра, на която или не й обръщат внимание, или не й вярват, повтарям в ступор, че държава, която е загърбила образование, здравеопазване и култура само след едно поколение ще се сдобие с необразован, болен и прост електорат. Щото то това вече няма да е народ.

Не познах само необходимия за трансформацията времеви период. Нямаше нужда да минава чак цяло поколение.

Постепенно все по-превръщащият се в електорат народ започна трайно да се отърсва от всякаква критична мисъл. Прекарва права линия от следствието до някаква първопричина и никой, по никакъв начин, на никаква цена вече не е в състояние да го отърси от заблудата или поне да го подтикне да се позамисли.

Антиваксери, кемтрейлси, Световен Заговор Срещу БългарияTM, ХААРП... И зад всичко това наднича зловещ закачулен виновник със скрито в мрака лице, който постоянно ни взема мярката.

„От самолетите ръсят с кемтрейлси, за да се намали световната популация".

Вече сме седем милиарда!?!?! Очевидно планът не работи особено добре, не е ясно и кои са тези „те", дето ръсят, но видиш ли следа от самолет в небето, нахлупвай веднага шапката от алуминиево фолио и се надявай да не стигне до теб.

Ако обаче не сте си носили предпазните шапки, „те" успяват да ви внушат да задръстите някое дере с незаконни постройки и отпадъци и за всеки случай да обезлесите и склона. След което вече можем спокойно да прибегнем и до ХААРП.

ХААРП.

Там вече всичко е ясно. Ако сте улучили Светослава Рудолф при Кулезич, няма какво толкова да се чудите.

Значи, нещата са приблизително следните. Представете си една голяма машина. Сигурно е много фешън, цялата е в тъч скрийн екрани, може би по нея има и много лампички, които проблясват зловещо в малките часове на нощта. Заставаш пред тъч скрийна и чукваш над Европа. Дърпаш с два пръста, докато Балканите не станат достатъчно големи. После отиваш над България. После - над Аспарухово.

Понеже това е ХААРП, а не пишеща машина „Марица", можеш едновременно да избереш и Добрич, а също и още някое неподозиращо нищо населено място. После натискаш бутона „Средиземноморски антициклон", нагласяш силата му по същия начин, по който усилваш котлона на печката до най-висока степен, пръстът ти потрепва над копчето „Градушка", но най-накрая решаваш в полза на „Силни гръмотевици" и „Потоп".

Разбира се, преди това се уверяваш, че кемтрейлсите са си свършили работа и дерето е порядъчно забентено, щото да не иде на халос целият тоя труд. А после, с чувство на изпълнен дълг, можеш да се изтегнеш на креслото с чаша заслужено уиски в ръка и кубинска пура в устата.

Как точно се стига от натискането на копчето до преместването на гигантски въздушни маси от едно място на друго, е далеч по-маловажно и неинтересно, така че тоя въпрос не следва да бъде разглеждан.

Политическите прогнози се правят от астролози, екстрасенси, магове и магини, контактьори и любимата ми Врачка на Берлускони, която май напоследък нещо не се проявява особено, та се притеснявам да не са я прибрали в подходящото заведение с все извънземното й Унилсън.

Пророчеството ми на Касандра се сбъдна. Сега вече не вярвам, че можем да се спасим със собствени сили.

Съжалявам.

 

* Текстът е публикуван в блога Pеалността е въпрос на гледна точка

 

Oще: haarp  врачка  затъпяване  кашпировски  кемтрейлс  конспирация  медии  наводнения  телевизия 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.05.2013, 17:47

51 Vladimir Pavlov | 07.07.201419:14

Леле, леле, доживяхме да наричат Марфиета неграмотнаУсмивка
Най ми хареса коментар №8 за "хора с алтернативно мислене" и всички коментари на "Реалиста".
Спокойно, не всичко е изгубено. Идиотите винаги са били повече, не се увеличават процентно. Просто имат по-големи възможности да се покажат по телевизора и в интернет. Именно в интернет любителите на наарп, магии, пророчества и креационизъм /степенувам не по значение/ могат истински да се развихрят и да дават своя принос към СВЕТОВНАТА СЪКРОВИЩНИЦА НА ГЛУПОСТА. Затова на пръв поглед нещата са трагични...
С най-добри чувства и пожелания към Марфиета, а на всички останали препоръчвам нейната статия "й" http://marfieta.wordpress.com/2008/04/02/y/.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.02.2011, 18:45

50 Georgi Tashev | 02.07.201417:50

Джони, пак ли си правил селфи?

i49.vbox7.com/o/ea1/ea176e280.jpg

Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+6 -0

Регистриран на: 01.04.2010, 20:40

49 lina | 02.07.201417:35

Великолепно и максимално точно казано. Доста се посмях, а то хич не е за смях. За плач си е направо, докъде могат да стигнат овцете на два крака. И се увеличават, и още, и още....
   

оценка

+7 -2

Регистриран на: 06.06.2014, 11:13

48 Реалиста | 02.07.201413:21

Айде де, покажете ми къде са валидните аргументи в тази статия, нали не сте съгласни с мен?
   

оценка

+1 -6

Регистриран на: 06.06.2014, 11:13

47 Реалиста | 02.07.201411:53

"Банерът с лебедите и предполагаемите възраст и външен вид на автора напълно дискредитират писаното от него. Те на това му се вика аргументация."

Предполагаема? Я прочети първото изречение на статията бе, мила.
А къде е аргументацията на автора? Освен че липсва, няма и капка критична мисъл, авторът единствено усмива себе си, затова че бръщолеви безпочвени и несвързани приказки - едно към едно с най-крайните конспиративни теоритици.

Според мен, който има здрав разум и влезне в блог озаглавен "Реалността е въпрос на гледан точка" и види лебеди на банера би се усъмнил в цялата работа. Може би автора вижда реалността през очите на лебеди? не разбирам
   

оценка

+2 -7

Регистриран на: 10.03.2011, 10:52

46 Цветан Колев | 02.07.201411:42

(към авторчето на статията) Я, се скрий! И не се показвай, преди да си извадиш главата от пясъка (или от задника)! ;) Мммм'кей?!!!
   

оценка

+4 -7

Регистриран на: 14.06.2011, 11:19

45 Vesela Angelova | 02.07.201409:50

Без съмнение "Реалистът" е напълно прав. Банерът с лебедите и предполагаемите възраст и външен вид на автора напълно дискредитират писаното от него. Те на това му се вика аргументация.
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 25.03.2014, 20:07

44 Yovka Dimitrova | 01.07.201422:38

Прав си Годеч,и в лудницата не ме искат,но се уча бързо(от професорите и доцентите в кафето)..........обаче много трябва да ми се обяснява. Смее се Намига Кул
   

оценка

+0 -5

Регистриран на: 06.06.2014, 11:13

43 Реалиста | 01.07.201413:29

"Статията" (или по-скоро rant-а) намесва контактьорство, кемтрейлс, хаарп, исторически пророци и извънземни в едно. Не съм имал такава диария, за да опиша какъв бълвоч е този жалък опит за изразяване на мисъл в писмена форма. Авторът може би е толкова стар, че не доскива по-далеч от шкембето си.
Няма нито една обосновка, просто някакви хапливо-иронични коментари. Какво ви харесва в това?
   

оценка

+5 -11

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

42 gothic | 01.07.201409:53

@ Yovka Dimitrova

Йовче, когато душата е пуста и мозъчните импуси слаби, тогава и това, със сменената буква не помага. Съжалявам много. Ако владееш спиритизъм, можеш да се свържеш с духа на Ерик /Червения/ Торвалдсон и да го попиташ защо е нарекъл откритата от него през 982 г. земя "зелена". Та да ти даде информация за парниковите газове, кемтрейловете и харповете които са унищожавали природата по негово време. А, да.... не пропускай да го попиташ и дали нещо тайнствено и конспиративно не му е повлияло да извърши онова убийство в Исландия, вследствие на което е изгонен на запад. Приятно общуване с духа му, както и с предмета със сменено име и батерийка. бой
   

оценка

+8 -0