Нов политик или клоун, помислил се за собственик на цирка | webcafe.bg
Webcafe

Нов политик или клоун, мислещ се за собственик на цирка

Надежда Йорданова
20.11.2013, 11:41 (обновена 24.11.2013, 23:32)
Николай Бареков

Снимка: © Bnews.bg

Номерата на цирка

Николай Бареков - бивш изпълнителен директор на ТV7 и настоящ политик. Лидерът на партията "България без цензура" сякаш улови желанието на народа да бъде чут с кампанията и концертите си във всеки град, преди официално да бъде обявен за политик. Но не е ли това представление част от цирка, развиващ се в България?

В него клоунът (журналистът Бареков, настоящ политик) придоби голямо самочувствие, че може да реши проблемите на хора, неудостоени с внимание от собствениците на цирка, реши, че именно той е надеждата на обществото, кулминацията на цирковите номера.

За да присъстваш на толкова голямо цирково представление, естествена процедура е да си купиш билет, който възлиза на цена, не по-ниска от 10 лева. Но този цирк е специален, той е предпоставка за една политическа кариера. На него можеш да присъстваш безплатно и даже да ти бъде помогнато, след посещението му проблемите ти ги няма и животът ти придобива розов цвят.

Това звучи нереално? Именно това е коронният номер на клоуна - г-н Бареков. Или е поредната лъжа, или е политикът, който чака народът... всеки сам за себе си ще прецени на кое от двете твърдения да се довери.

Щом представленията във всички градове са безплатни, то клоунът би трябвало да е много богат. Интересното в случая е, че разходите на Николай Бареков за политическото му шоу - всичките билбордове, охрани, сцена, техника, автобуси, със сигурност надвишават в пъти повече възнаграждението, което получава изпълнителен директор на медийна компания в България.
Благодарение на средствата си, клоунът успява да създаде огромен медиен шум.

Забелязват го и собственици на други циркови представления. Например знамената на цирка ВМРО на почти всеки концерт на Бареков. А уж движението нямало партийна принадлежност. Ето, че хванахме първата лъжа на нашия настоящ политик.

И както уж не искаше на представлението си в Бургас да споменава партии, г-н Бареков точно една секунда след изказването си, назовавайки представителите на сцената, спомена гражданското движение "Днес".

Интересно е и присъствието на ММА-боеца Станислав Недков-Стъки (областен координатор на партията на Слави Бинев ГОРД). На представлението в Бургас даже бяха организирани фенове на свободните боеве в публиката с плакати: "Г-н Бареков, ММА Ви подкрепя. Благодарим Ви!". Жалко беше, че попитани от мен, децата не знаеха защо подкрепят клоуна и защо му благодарят.

Освен присъстващите ММА фенове и развяващите знамената на ВМРО, в публиката, на първите ложи на цирка се намират социално слаби, пенсионери, лица от ромски произход, безработни, инвалиди, готови да вземат микрофона.

На цирковото представление в Бургас участие взе и д-р Петър Бодуров, основател на СДС в Бургас и член на ИК на протестиращите в Бургас. Споменавам точно него, защото беше чут от мен да казва, че г-н Бареков му е звънял вечерта преди шоуто, но Бодуров искал да говори лично с него на четири очи, а не пред всички. Сигурно е размислил, жалко, може би имат лични отношения.

Интересно е също, че Николай Бареков има подготвено решение за всеки един проблем - било то рибарското селище или безработица. Възхищавам се на компетентността му по всяка една тема. Настоящият политик е смел, сигурно за това се е помислил за надеждата на обществото. Толкова смел, че без притеснение е поставил сцената си в центъра на град Бургас и заявява, че на кмета "не му пука за бургаските граждани и затова е изпратил човек да го замества". Каква смелост и какви благи думи! Достойни са за един политик!

Въпреки, че за някои партията на Николай Бареков е поредният цирк, за други това е надежда. Причината е, че за пръв път някой им дава думата в национален ефир. Народът има нужда от това, има нужда гласът му да буде чут, но за жалост пак ще остане разочарован, че номерата в цирка не са магия, а просто една илюзия!


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.08.2013, 11:44

15 COMANCHY | 23.11.201320:58

"Феята на смърта"... Тотално ме изкефи...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.07.2013, 20:47

14 Феята на Смъртта | 22.11.201322:12

Барека, нито е Клоун, нито е собственик на цирка.
Неговото Движение, е... отражение на българската действителност.
А тя е- Клоуни и Цирк 20 и кусур години!
Българина е лесно манипулируем- защото у него остъстват елементарни реакции за честност, справедливост, достойнство, религиозна принадлежност и обществено съзнание!
За да не бъда голословен- моля, отворете си Гугъл, напишете "Политически партии в България" и... започнете да мигате на працали от количеството знайни и световно неизвестни партии, партийки и движенийца- всички с програми, виждания, тезиси, централи, членове, устави, философии... И всички- с Абсолютната Истина За Управлението на Държавата!
На 7.5 милиона население- над 180 партии. Ето това драги ми смехурковци е жалкото и трагично, а не Барека.
Българина, освен лесно манипулируем е и ... плиткоумен и с отвратително къса памет- и родова, и политическа.
А, най- гнусните български качества са- никоганевиновността и плюенето на общи основания.
Всички са против примерно, изстъпленията барекови, ама... си има симпатизанти човека и му ходят на проявите.
Всички са против чалгата по форумите и каква простащина била, а... чалга клубовете пълни.
Всичките са европейци и възвишеновъзпитани, а като излезеш на улицата и... вече си напсуван от шофьори, разни хора на които пречиш, други хора които са кисели, трети хора които бързат и им се пречкаш в краката...
Не плюйте Бареков и това което той прави- първо се вгледайте в себе си и заобикалящата ви действителност: държавата в която живеем е ресторантьоро- таксиметърджийска.
А, манталитетът български е от същия калибър.
И да не си помислите, че съм някакъв защитник и фен бареков?
Не! Яд ме е на овчата българска чертица- сгушенки на топличко, с рикийката и зеието на дядо- и дай да плюеме. Нищо градивно. Нищо като предложения. Нищо като конструктивна мисъл. Нищо европейско. Нищо демократично.
Просто... нищо.
Някаква умствена тишина.
...И само шум от ядно изстреляни словестни храчки плющи из форумите...
Хвала и респект!
Идва Коледа и Нова Година- ще си пожелая, партиите у нас да станат 360!
И в следващия парламент да има 28 партии!
Тогава, Бареков ще ви се стори като Титан на Мисълта!
Амин!
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 24.02.2011, 18:45

13 Georgi Tashev | 22.11.201310:26

Прокопи, нямам в предвид, че Кунева, Бинев, В. Симеонов и Бареков ще са обединени, а това, че функцията им е много близка - както Rowan вече каза - отклоняване на гласове и впоследствие подкрепа за силните на деня, само и само да се създаде управляваща коалиция. Само по тази схема дребосъци като тях могат да усетят мириса на властта и затова драпат със всевъзможни сили.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.06.2012, 07:38

12 Ghosto Spiritus | 22.11.201309:05

Второто е много по-вероятно, защото е смешник, който си е повярвал. А е политик до толкова, до колкото лъже и маже като настоящите политици, които УЖ ще сменя.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

11 Божидар Гюлмезов | 21.11.201318:11

Бюреков е просто новия Яне Янев. Кукловодите набързо пренасочиха финансирането от една кукла към следващата и готово... Бюрекофф беше активиран и ще направи опит да вкара 10-15 депутата за да бъде той "балансьора"....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

10 deowin | 21.11.201300:46

Напълно съгласен с Rowan.
"България без цензура" е точно поредната партия-презерватив на поредния полит-капут Бареков. Ерго и прозвището, с което е известен.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

9 Rowan | 20.11.201321:25

Преди време за подобен род партии написах следното:

"Така като се замисля, страната ни даде нещо ново на теорията на организациите. Към естествените и изкуствените такива, българският политически гений създаде и трети вид, непознат на теорията и може да ги наречем с работно заглавие – хептен изкуствени организации.

Това, да си дообясня мисълта, е организация, създадена за изпълнение на целите на някой извън нея. И двата ярки примера, осветлили пътя на научната мисъл: партиите на Кунева и Янев. Характерни отличителни черти:

- лидерите им не знаят какво говорят, цитират фрази, дето са им предварително написани. Кунева през цялата кампания си приличаше на кукла на конци, дето чак и беше неудобно да се излага така. Изглеждаше просто неадекватна. Бракуваха я веднага след като си изпълни целта – разводняване на вота. За Янев – знаем си кой го командва.

- нямат адекватна членска маса, кандидат депутатите им са от кол и въже, само да има там някакви. При Янев това си пролича в предния парламент – само политически гастрольори, от ония случайно или не толкова добили известност, готови да влязат във всяка партия гарантираща им депутатско място. Който им плати повече, при него отиват."

Барека е от същия подвид – кукла на конци за отклоняване на гласове, за да може партиите с твърд електорат да вземат повече проценти.

P.S. Най-близката аналогия, която ми идва в главата, за нещо дето се използва в момент на нужда, а после го захвърляме и даже се срамуваме да признаем, че сме имали нещо общо с него, е презерватива. От тук и работното название на гореспоменатите партии може да бъде “политически презервативи”. Някак си по-разбираемо, по-народно звучи.
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 17:54

8 Scooby Doo | 20.11.201319:22

По скоро го готвят за новата патерица на бъдещото правителство между БСП, ДПС и Бареков. Е, разбира се неговото движение тепърва ще набира сила и когато е готово да изпълнява ролята на Атака, ще бъдат насрочени предсрочни избори. Очаквам Бареков да се разрасне след бъдещите протести срещу високите сметки през януари и февруари, като обещае същото, което обещаваше и Волен преди изборите.
А и до тогава ще е готов и новият изборен кодекс, който да гарантира оставането на БСП и ДПС на власт и след едни евентуални предсрочни избори.
   

оценка

+6 -0

Регистриран на: 27.11.2012, 16:27

7 Прокопи | 20.11.201318:50

Ааа Ташев, не така!

Меглена си е в Реформаторския блок, дори се явява нещо като ядро там. В последно време само тя говори от името на Блока.

Иначе уебкафето сериозно замириса на лайна, след като се занимава с Бюреков.
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 24.02.2011, 18:45

6 Georgi Tashev | 20.11.201316:59

Дъното. Аз мислех, че Тройната коалиция е дъното, но копахме надолу, после дойде Бойко, продължихме да копаем, дойде странният съюз БСП-ДПС-Атака и сега Цветан Василев докара БАГЕР за да копае още по-дълбоко и да сътвори следната пародия на мястото на Атака: Бареков+ВМРО+ГОРД+Меглена Кунева.
   

оценка

+4 -0