Каузата на Джъстин от Ирландия | webcafe.bg
Webcafe

Каузата на Джъстин от Ирландия

Webcafe.bg
17.09.2015, 15:03 (обновена 18.09.2015, 17:43)
Карин дом

Алис успя да получи своя имплант благодарение на неуморните усилия на своите мама и татко и техните приятели

Ирландецът Джъстин Боланд живее и работи във Варна заедно със съпругата си Ани над 10 години. 
Баща на две момчета и собственик на малък бизнес, той се опитва да помага на деца със специални нужди в България.

Всичко започва преди много години, когато започва да се грижи за Спенсър, негов приятел, който страда от синдрома на Даун. Общуването с него убеждава Джъстин, че рано или късно ще посвети живота си на деца в нужда.

Сега той е "идеологът" на първия благотворителен фестивал "Усмихни се. Карин дом" във Варна.
Всичко започва преди около две години, когато Георги и Милена - неговите семейни приятели и колеги -стават родители на малката Алис.

Малко след раждането на дъщерята им се оказва, че детето не реагира на звуци, а медицинските изследвания показват, че има 100% двустранна невросензорна загуба на слуха.

Единственият шанс за възстановяването на слуха на Алис е поставянето на кохлеарен имплант, а семейството на Джъстин решава да направи всичко възможно, за да помогне за събирането на средствата за скъпоструващия апарат и операцията по поставянето му.

Търси подкрепа от десетки организации, приятели и познати - всеки, който смята, че може да помогне за каузата. 

Едно от обажданията е до Карин дом - варненската фондация на дипломата Иван Станчов, която от години се занимава с терапия и обучение на деца със специални нужди.

Джъстин Боланд се надява, че оттам могат да насочат родителите на Алис в следващите им стъпки.

Признава, че е безкрайно изненадан, когато още на следващия ден от "Карин дом" се свързват с тях. 
Не просто им осигуряват полезни контакти, но и се превръщат в постоянни помощници на семейството - оттогава двегодишната Алис посещава всяка седмица дома, където възпитателите й помагат да усвои необходимите умения за пълноценно общуване.

Алис успя да получи своя имплант благодарение на неуморните усилия на своите мама и татко и техните приятели. А заради екипа на Карин дом, застанал плътно до нея, животът и става все по-хубав, споделя Джъстин.

Сега той се опитва да отговори на доброто дело на "Карин дом", като организира благотворително събитие в подкрепа на тяхната кауза. 

Бързо среща подкрепа от приятели и роднини, предприемачи и от местните и националните медии. 
Така "Усмихни се" става факт: с фермерски и занаятчийски пазар, детски работилници, циркови артисти, музиканти, аниматори, кулинари и много други ентусиасти.

Фестивалът ще се проведе на 18, 19 и 20 септември в градината на Карин дом, намираща се в местност Свети Никола в Морската градина на Варна.

Oще: варненска фондация  деца със специални нужди  деца със специални образователни потребности  джъстин боланд  иван станчов  карин дом  фондация  център за работа с деца със специални нужди 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.