Историята, която рани Миа Фароу и децата й | webcafe.bg
Webcafe

Историята, която рани Миа Фароу и децата й

Lifecafe, по Vanity Fair
04.10.2013, 14:16 (обновена 06.10.2013, 09:19)

1 от 2 снимки Назад Напред

 мия фароу, уди алън

Миа Фароу и Уди Алън, който държи къдрокосата Дилън

20 години след като специалният кореспондент на сп. Vanity Fair Морийн Орт съобщи за случая със сексуално насилие по отношение на осиновената дъщеря на Уди Алън и Миа Фароу Дилън, Орт се свърза отново с Фароу, за да говорят за нейната работа в областта на защита на човешките права, нейните отношения с Франк Синатра, домът, който тя създаде за своите 14 - осиновени и биологични деца, както и за скандала, който го разруши преди 20 години.

Орт говори с осем от децата на Фароу, включително с дълго мълчалата Дилън, която проговаря за първи път след случая.

Фароу говори за връзката си с Франк Синатра и че той е бил голямата любов на живота й, добавяйки: "Всъщност ние никога не се разделихме истински". На въпрос дали нейният биологичен син с Уди Алън - Ронън Фароу, е възможно да е син на Франк Синатра, Миа отговаря: "Възможно е". Никакви ДНК-тестове не са правени.

Когато Орт пита Нанси Синатра Дж. дали се отнасят към Ронън като към член на семейството, Синатра отговаря с мейл: "Той е част от нас и ние сме благословени да присъства в живота ни".

Орт говори с няколко от децата на Фароу, включително и с Дилън, която днес вече е с друго име и която разказва какво помни за Уди Алън и как поведение му спрямо нея я е измъчвало. Днес тя отказва да го назове дори по име. Нарича страховете си "осакатяване" и казва: "Страхувам се от него, от изображението му... Никога не са ме карали да свидетелствам срещу него. Ако днес можех да говоря със 7-годишната Дилън, щях да й кажа да бъде смела, да свидетелства".

Според историята, разказана от Vanity Fair преди 20 години, Алън е бил обсебен от 7-годишното къдрокосо момиченце, а в дома на Миа - апартамента й в Манхатън, е имало неписано правило: Уди Алън никога не е трябвало да бъде оставян насаме с Дилън. Както става ясно - заради неприемливото поведение, което е показвал спрямо осиновената си дъщеря.

От разкази на близки до семейството се разбира, че Уди Алън е бил напълно обсебен от Дилън. ".. Той не успяваше да държи ръцете си на разстояние от нея, монополизира я напълно, за разлика от нейните братя и сестри и прекарваше часове, шепнейки й нещо. Тя обичаше баща си, но когато станеше и се опиташе да играе, той я следваше от стая в стая или седеше и я гледаше втренчено". Следват и други случки, които вече привличат вниманието на полиция и психиатри...

Според Дилън: "Има много, което не помня, но това, което се случи на тавана, помня много добре. Помня с какво бях облечена - и с какво не бях облечена... Нещата, които се случиха, ме накараха да си мисля, че съм лошо дете, защото не искам да правя това, което по-възрастният от мен ми каза да направя".

"Случката на тавана ме тласна на ръба. Трябваше да кажа нещо. Бях на седем. Правех го, защото бях изплашена. Исках това да спре". Тя разказва на Орт, че всичко, което знае, е, че бащите се отнасят така към своите дъщери, че това е нормално взаимодействие и не е нормално да се чувстваш неудобно от това. Адвокатът на Уди Алън - Елкън Абрамовиц, казва, че до ден днешен режисьорът отрича обвиненията в сексуален тормоз.

Дилън разказва, че Алън се опитал да се свърже два пъти с нея чрез писма. Първият път бил в колежа, когато пристигнала пратка за нея - голям кафяв плик, пълен със снимки на Алън с Дилън. "Трябваше да се досетя, че е от него, но не познах почерка му - имаше фалшиво име на подател, Лимън. В писмото пишело: "Мислех, че ще искаш да имаш тези снимки на нас двамата. Искам да знаеш, че аз все още мисля за теб като за моя дъщеря - и дъщерите ми мислят за теб като за сестра. На Сун-И й липсваш. Баща ти".

По повод писмото, друг от адвокатите на Уди Алън - Шийла Ризел, го нарича "личен въпрос", и добавя, че той е човек, който обича всички свои деца и трябва да бъде уважаван за това.

Вторият съпруг на Миа - Андре Превлин, казва по повод на осиновената й дъщеря Сун-И, чиято връзка с Уди Алън започна още докато той живееше с Миа и впоследствие се омъжи за него: "Тя не съществува за нас".

Синът на Фароу - Флетчър, който сглобява своя първи компютър на 13 години, е заличил Уди Алън от всички снимки на семейството, както и от семейните видеа, така че никой от тях да не го види отново. Така ще можем да ги гледаме и да си спомняме хубавото и да не си припомняме лошите моменти, казва Флетчър.

По думите му връзката на Уди Алън със Сун-И се е отразила на всички в семейството. "Това срива представите ти за света, както и това кое е допустимо и кое не. Някои от нас излязоха извън релси, казва Флетчър. Той споменава Ларк, който умира на 35 и добавя, че ръцете му (на Алън - бел.р.) са "изцапани с кръв".

Орт разказва за последвалата дълга, интензивна и грозна съдебна битка, която последва. Със съдебното производство и изслушванията тя се проточва повече от четири години. Въпреки че Уди Алън харчи милиони долари за адвокатски хонорари, той губи две искания за попечителство и две обжалвания. Той наема частни детективи, но и това не помага.

Папката за случая на Дилън в нюйоркската администрация за грижата за децата не може да бъде открит. Но може да послужи за червен светофар за всеки, който е решил да осиновява деца.

Днес Фароу е далеч от целия този медиен цирк. Тя се е фокусирала върху Африка, където е посланик на добра воля на УНИЦЕФ и на още 20 мисии, особено в региона на Дарфур и на Чад, която е в съседство. До нея в тези пътешествия е синът й Ронън Фароу, който разказва за радостите и премеждията, които му е донесъл животът с майка му и семейството му. "Гордея се със семейството си, казва той. Видял съм проблеми, бил съм в нужда, но обикновено си казвам: Добре, какво ще направиш по въпроса?"

 

 

Oще: деца  дилън  миа фароу  семейство  уди алън 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.10.2013, 20:19

7 John Isnerr | 06.10.201320:21

http://eenevski.wordpress.com/
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

6 Harry | 06.10.201312:10

Фрида, а според теб колко деца да осиновиш не е налудничаво? Усмивка
Лудите се раждат такива, определени обстоятелства отключват болестта, и колкото и деца да осиновиш или да не осиновиш, нищо не променят!
Уди Алън е луд човек, опасен за околните, най-вече за децата, творчеството му е объркано, неразбираемо, скучно, бездарно, птеренциозно. Храктерно за психично болен дегенерат, какъвто е. Еврейският Холивуд и еврейските медии го наложиха за гениален и талантлив, което е престъпление към човешката култура.
А той си е луд и сексуален извратеняк.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

5 Frida | 05.10.201322:10

аз пък смятам за налудничаво да осиновиш 9 деца, при положение, че имаш свои биологични.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

4 Harry | 05.10.201318:35

Уди Алън e извратен дегенерат, това се знае отдавна но понеже е от избраните, не го лови закон, също като друг педофил, Роман Полански, и медийте са техни и защитават всеки свой.
А филмовото му творчество е бездарно и налудничаво и само еврейските медии го превъзнасят за велик.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 05.10.201301:45

К'ви са тези простотии евринът я е пипал туй се знае, очаквах, че след 20 години ще има фактичски действия и директни обвинения, само, че едно е да го нахакаш на Полански друго на Уди Алъна. Оказа се най-тривиалното: Миа Фароу просто е закъсала за кинти и пуска изтърканата шпертплатова плоча на историята си с кларинетистът аматьор с който не са женени, а пртньори. Ами те за туй са партньори да се преебават. Искала Франк Синатра ами да го е стискала по силно за микрофона, вместо да отказва да играе във филмът "Детективът" с него .
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.08.2013, 10:35

2 ElenaStoyanova | 05.10.201300:12

Харесвам стила на статията - излагане на факти без оценки и диагнози.
Това показва респект към всички участници (автора,обектите на информация и читателя).
Нека да припомня,че диагнози,без стратегия за лечение са само думи без смисъл.
С респект,
Елена
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.08.2011, 12:34

1 Мария Георгиева | 04.10.201318:55

Колко много думи....Авторът би могъл да каже просто,че Уди Алън е подозиран за педофилия.Към собствените си деца.Отвратително престъпление е,независимо чии са децата.
   

оценка

+0 -0