Бойкономика 2012 | webcafe.bg
Webcafe

Бойкономика 2012

Петър Николов
02.01.2012, 11:28 (обновена 05.01.2012, 18:14)
Бойко Борисов, Народно събрание, парламент, ГЕРБ, премиер

Снимка: © Sofia Photo Agency

В Бойкономиката всичко е стабилно. Защо? Защото така казва премиерът.

Какво е Бойкономика? Икономика, строена в две редици около държавата. И каквато ни я рисуват премиерът и министрите (му) в голямото изприказване по празниците.

Но... празниците приключиха. Гробището за коледни лампички в Китай вече се пълни с угасналите светлинки - вече отпадъци - от цял свят. 2012 започна. Трета година кризата не е проблем, а състояние.

В Бойкономиката всичко е стабилно. Защо? Защото така казва премиерът. А отговорът е още по-лесен - финансовата стабилност се дължи не на някакво особено мъдро управление и далновидност, а на валутния борд. Макар и мек. Но благодарение на него, от 2000-а година, когато България постигна за първи път излишък в бюджета, все сме си финансово стабилни.

Иначе няма как да сме по-зле - в ЕС има 27 държави и България е най-бедната и с най-лоши показатели от всички тях. През декември от Дойче Веле преброиха, че страната ни е на дъното на 21 класации.

Ще припомним няколко от последните места: по жизнен стандарт, качество на живот, минимална работна заплата, доходи, пенсии, кредитиране на малки и средни предприятия, производителност на труда, износ на иновативни стоки, управление на отпадъците, усвояване на средства от ЕС, качество на здравните услуги, свобода на словото, конкурентоспособност на висшето образование, интернет достъп в ЕС, енергийна ефективност, продължителност на живота.

Детската смъртност в България е два пъти по-висока от средната за ЕС. На първо място сме по смъртност в ЕС от сърдечно-съдови заболявания.

Веселяците

На тази база и повсеместни прогнози за рецесия в Европа, подгласникът по оптимизъм на Борисов - вицепремиерът Симеон Дянков, има забавна прогноза за растежа на българската икономика през 2012 г. - 1% в най-лошия вариант, 2.5% - в най-добрия. Лошата новина е, че в краткосрочен план (1-2 години) прогнозите на българския финансов министър все не се сбъдват.

Утежняващо неверието ни обстоятелство е фактът, че между юли и септември 2011 г. (предпоследното тримесечие) растежът в еврозоната е 0.2%, а в 27-те членки е 0.3%. Над две трети от износа на България е за ЕС и въпреки че отбелязва ръст с над 30% от началото на 2011-а, салдото си е все в наш минус.

До края на редовния мандат на ГЕРБ остават година и половина. Половината не я броим, защото изборите са през лятото на 2013 г. В година на избори, както ни е научила традицията, нищо смислено не се случва, само се режат ленти.

Но и в оставащата една година - т.е. тази, също нищо няма да се случи. Представената през пролетта на 2011 г. стратегия на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) фокусираше българската икономика върху "ускорено развитие" на няколко сектора до 2020 г.: информационните технологии и аутсорсингът, чистите и биотехнологиите, свързани с хранителната и земеделската индустрия, здравеопазването и туризмът.

Със сигурност след това папките са били прибрани в чекмеджетата, мероприятието - отчетено като добър пиар ефект, и всичко е по-старому. Къде са стимулите за тия сектори? Всъщност, къде са самите сектори? Достатъчно е да погледнем структурата на износа от България, където доминират суровините и горивата на "Лукойл", за да разберем, че никакви ги няма. А може и от ГЕРБ да си ги пазят за новия мандат, който се канят да спечелят - нали Борисов се кани да се пенсионира като премиер на 60 години?

Омръзна ни да пишем. А тях не ги ли е срам да говорят

Ако някой има интерес да чете намерения, на портала за обществени консултации на МС е Националната програма за реформи на Република България 2011-2014 г.

Единствената реформичка, която реално се очаква да стартира т.г., е в заплащането на държавната администрация. И тя ще се забави до 15 март, както се оказа от постановлението за изпълнение на бюджета. Макар и министърът на финансите Симеон Дянков да не обяви какъв ще е фискалният й ефект.

Е-правителството остава на хартия - там само се сменят отговорните заместник-министи. Нито една от информационните системи на ведомствата, за които се говори и пише от две-три правителства, не е изцяло готова. Повече от това няма какво да кажем.

Всъщност има. Чакаме план за е-управление от Естония. В края на ноември по време на визита на естонски експерти у нас, те обещаха да ни предложат конкретен план за ускорено въвеждане на е-правителството в България. Дано не мухляса в нечий чиновнически файл.

Реформата в здравеопазването, където не всички болници би трябвало да сключват договори с НЗОК, също се отложи за есента на 2012 г. Колко ли още частни лечебни заведения ще се появят дотогава...

Вместо да се ускорят процедурите по фалити на фирми, (а тази година прогнозите са за увеличен брой на фалитите) да се създаде търговски съд и да се отпуши по някакъв начин междуфирмената задлъжнялост, Борисов и Цветанов се чудят как да криминализират носенето на запалителни материали?!!!

Твърдо - последни ще сме

Съдейки по бюджет 2012, България ще продължи твърдо да стои на всичките последни места във всичките 21 класации. Къде по-просто би било вместо да ни обещават ръст на доходи и пенсии с еди-си-колко процента, Борисов и сие просто да кажат: "Целта ни в края на мандата е да не сме последни по доходи в ЕС, а вече да сме на предпоследно място - Румъния да е след нас!"

Но нито Борисов, нито предишните - тройната коалиция, или по-предишните - двойната коалиция, дават такива обещания. По-удобно е за всички тях да поставят обещанията си в координатната система на България. Мащабиране в системата на ЕС ще спука всички медийни балони на всяка власт, в това число и на Бойкономиката.

На 18 януари на премиера Борисов и вицепремиера Симеон Дянков им предстои ключова визита в Германия. Пратениците от България ще молят Берлин да не си прибира мотрисите "Сименс-Дезиро", за които БДЖ са натрупали 24 млн. евро задължения, тъй като не обслужват кредита.

Освен това ще се опитат да убедят канцлера Ангела Меркел да се съгласи да бъде намален наполовина - от 20 на сто на 10%, делът на съфинансиране от България на проектите по оперативните програми на ЕС. Помнейки неотстъпчивостта на Меркел и принципната й позиция по българското членство в Шенген, едва ли ще е възможно.

БГ тарикатлъци: "Подкрепяме, ама не плащаме..."

Нещо повече. През декември българските управляващи дадоха ясен знак за българската не-солидарност към общата европейска заплаха, каквато е дълговата криза. Те гласно отказаха България да внесе каквито и да било пари в новия спасителен фонд. За него Германия дава 41.5 млрд. евро, а държавите извън еврозоната, сред които и България, би трябвало да съберат липсващите 50 млрд. евро.

Подобни номера от сорта: "Подкрепяме, ама не плащаме!" са си чиста проба байганьовщина. Ако ще е така, то нека публично обявим, че еврозоната не е цел за България.

Впрочем, Румъния съобщи на ЕК с конвергентната си програма за 2011-2014 г., че преразглежда сроковете за приемане на еврото. Букурещ се отказа от заявената по-рано цел за приемане на единната европейска валута от 1 януари 2015 г. Според едни по-ранни прогнози на ранния Дянков нашата цел беше 2013 г. Сега?

Но така е в Бойкономиката - налага се да бъдем стоици. Рисувайки кръг в галерията Стоя (оттам - и стоици), където събирал последователите си, Зенон казвал: "Това, което знам, е вътре в кръга, а това, което не знам, е по края му..." Т.е. човек трябва да се простира според чергата си - да е в равновесие с това, което зависи, и с това, което не зависи от него.

За премиера, както вече разбрахме от изявлението му на 31 декември, кризата е "трап", който трябва да прескочим. Само да ни покаже овчарския скок...

Oще: 2012  бойко борисов  бойкономика  българия  държави  ес  класация  криза  празници  реформи  стратегии 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

28 newmind | 06.01.201214:42

ВСЕ ПО-СКЪПО СТАВА ДА СИ ЧЕСТЕН В БЪЛГАРИЯ! В КОМБИНАЦИЯ С ДРАМАТИЧНА ФИНАСОВА КРИЗА,ТОВА ПРЕВРЪЩА ЧЕСТНИЯ В АХМАК СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА МАЙКА !

Държавата главен герой за унищожаването на малкия бизнес. Бийте ги малките за да останат само големите-това е принципът!

Касовите апарати със СМС или как държавата обогатява определени фирми за сметка на белия малък бизнес! Такива касови апарати няма никъде в големите и цивилизовани европейски държави! А КАСОВИ АПАРАТИ И КЪМ КАФЕ АВТОМАТИТЕ ТОВА Е ПОРЕДНОТО МАЛОУМИЕ и върховна лукавост НА ЛУКАВАТА ДЪРЖАВА ! България спокойно ще влезне в ГИНЕС с такива придобивки и свързвания към НАП! Последни по доходи и първи по рестрикции,регулации и непрекъснат тормоз на работещия честно човек!

Поредният пример за закон който толерира монополистите и е против малките в случая фирми. Поредният пример за рекет с помоща на законодателя...докога?

На вниманието на журналистите . Няколко дребни сметки, ако имат смелост и журналистическа съвест би трябвало да зададат няколко въпроса на Вдянков и шефа на НАП Стефанов, т.к. цифрите са меко казано фрапиращи. Посочените суми са по-малки от тези които ще са реално, но доста ясно се очертава тенденцията.
А ето ги простите сметки:
1) 185 000 фирми по два касови апарата средно(и това е минимум)=370 000 апарата.
Средната цена за "ъпгрейд" на стар апарат е не по-малко от 270лв.(проверено) т.е. 370 000 x 270= 99 900 000лв.Новите касови апарати струват по 400 лв.Реално касовите апарати са и над 400
000. Ако се включат и вендинг автоматите,нищо чудно да станат над 500 000 !!! Сметнете си сами в този случай!

До сега 60 000 касови апарата или една пета от обшия им брой вече имат GPRS връзка.

На пазара за касови апарати основните играчи са трима, т.е. до 31.03.2012, по законов път им е осигурен/гарантиран/продаден минимален оборот от по 33 300 000лв. Сега се появиха още фирми които предлагат касови апарати,но колко от тях ще ги има след 10 години? Това е свързано със сервиза на тези нови апарати. Най-печеливши ще бъдат големите три фирми,

Разбира се НАП-ЛАП Усмивка може да решат след година да направят нови изисквания към касовите апарати да станат и с видео наблюдение за да се вижда дали омразния частник пуска пустите касови бележки Усмивка След година може отново да се сменят касовите апарати с такива с видео наблюдения Усмивка Бой по частника :-)
2) За ежемесечна връзка до НАП отново законово е осигурен/гарантиран/продаден чист доход от по 6лв. на апарат(за абонамент- СИМ карта от мобилен оператор), т.е. 370 000 x 6= (2 220 000лв./месечно, или годишно 26 640 000лв). И познайте- фирмите са отново три или годишно от въздуха и подарено от мизерниците монополистите си разделят по 8 880 000лв.
ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!
За останалите- очаквайте следващата година застрахователите- те да са на ход. Първо действие с ГО мина, второто, което предстои е за задължително застраховане на имотите.Банките ги уредиха "насила" да прибират заплатите на хората, та те си траят за момента Чакат си реда.

П.С.1
Ако някой си мисли, че някой друг, който до този момент не е пускал касови бележки ще започне да го прави само защото е свързан към НАП е честно казано слънчасал или висш чиновник,който цял живот не е излизал от кожения си кабинет.
П.С.2
От друга страна държавата можеше да направи жест и тези допълнителни разходи да се приспаднат от сумата на ДЪЛЖИМИЯ ДАНЪК (подоходен или корпоративен), а не от облагаемата основа, което също не се направи.
Мярката е скъпоструваща и нискоефективна.
П.С.3
Големите далавери не се правят чрез касови апарати, а чрез монополи и продажни политици и администрации, както и с участието на специалните за свои хора и фирми закони .
П.С.4 Единственото нещо което е гарантирано е увеличаване на РАЗХОДИТЕ НА НАП . Защото ще трябват нови хора-инспектори, нови компютърни оператори, нови помещения и компютри които да ОБРАБОТВАТ ТЕЗИ ЕЖЕДНЕВНИ смс отчети. Ще трябват режийни за заплати,поддръжка на техниката и амортизация на компютрите, на недвижимите обекти където се помещават новите чиновници. Уж шеше администрацията да се съкращава? Ще трябват нови софтуерни програми, нови курсове за преквалификация на персонала....от другата страна малките фирми ще гаснат и ще се заличават от белия свят !Умната държава си пази кравите от които пие мляко. Царят е гол!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 13:40

27 Хейтър | 06.01.201209:16

А, да, забравих - също така си и неграмотен! И ти ли ще говориш за стада, селяко недоклатен?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 13:40

26 Хейтър | 06.01.201209:15

Митри, а всъщност си идиот! Тотален! А освен това си и вреден боклук!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.01.2012, 15:40

25 Павел Митри | 05.01.201216:08

Хубаво пишете статии
лесно е в днешно време човек да лъже хората
и още по лесно е да им говори това което искат да чуят
но за жалост в тва число са както правителството така и тия които пишат такива статии

истината е че монетата си има две страни
истината е че в момента в България има много хора които си лапат девидентите от стотиците обществени поръчки и програмите за развитие по мярки 121 312 и т.н
аз самия в момента участвам в програма и виждам че има и начини..
имам как да станат нещата но разбира се е доста по лесно да седнем и да си пишем в сайта тва дето си го говорят хората 22 години вече
аз ще ви кажа как се нарича това - нарича се народопсихология..
нарича се манталитет.. мироглед или както искате си го наричайте вие

да лапат пари хората на Герб
но кога не е било така.. и още повече искам да попитам.. КЪДЕ НЕ Е ТАКА?!
а да на запад.. на запад драги мои корупцията е легализирана чрез закони за лобизма..
и не че американците трябва да са ни пример в тия бурни времена в които все повече ще излиза наяве чия е вината за световното положение в момента..
който си мисли че в една развита силна икономика лобизма не съществува..
който си мисли че политиката се води с честност и запретнати ръкави и че всичко ще е по равно за всички.. мнного се е объркал..
корупцията за която говорите я има навсякъде с разликата че там я няма по ниските етажи а само горе.. а тук я има навсякъде...
и за тва и е по осезаема за обикновения човек..

за справедливост.. съм съгласен че в много отношения за 2 години не успяха да го овладеят това..

за дефицита.. и за тва че добре че бил борда... борда го имаше и при предните правителства с разликата че те правеха дефицит 2 3 пъти по голям от сега
а именно в основата на бюджетния дефицит се крие големия проблем - европейската дългова криза..
за тва.. радвам се че сме далеч от него..
за това кой кво е направил.. наистина не ми се говори.. със стадото е трудно да се говори на един език.. дори когато им покажеш нещата черно на бяло заведеш ги в новия ни парк с шадравани.. опера театър или нов музей.. път .. пречиствателна станция и квото и да е.. ама квото и да е
(давам за пример тия неща защото те се тиражират в медиите но съм и ги видял с очите си.. )
та дори тогава хората пак излизат с - е да направили са го ама кой знае колко пари са глътнали от това

аве селяни крепостни такива..
радвайте се че имате нещо ново което не се е бутнало толкова години
радвай се че имаш повече от вчера
а не че не е повече от това повече което на тебе ти се иска

аз мисля че главния проблем е черногледа на хората и невъзможността да оценяват каквото и да било
защото една дръжава представлява много сложен механизъм за чието развитие мисля е нужен повече от мандат или два..
и то при управление на 90 100 процента..
а ние в момента кретаме на 40 50 примерно образно казано..

герб имат подкрепата на редица ИНТЕЛИГЕНТНИ хора..

и ще ме извините но половината гласове на БЪлгария..
колкото и да има купувани.. абе се има 1 милион ...ИДИОТИ както ни наричате които сме гласували за тях и сме им дали доверието си

мойте уважения аз мисля че не съм идиот..

надявам се че същото важи и за вас.. но не показвайте обратното с манталитета на бабите си
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.12.2011, 10:51

24 Peicho Peichev | 05.01.201201:53

Това си го знаем,но все пак :http://gzhelyazkov.blog.bg/zabavlenie/2012/01/04/kameryn-kym-merkel-molia-ne-mi-davaite-za-primer-bylgarite.876882
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

23 newmind | 04.01.201214:24

Дали не е време за държавата да заработи в полза на народа? Дали не е време държавата да направи такива правила които да раждат справедливост, а не корупция,обезверяване и липса на развитие? дали не е време да се стимулират изрядните хора и фирми, а не да се глобяват и вдигат данъците? Дали не е време държавата да се покръсти в християнските ценности? Дали не е време на края на лукавата държава!?


ЛУКАВАТА ДЪРЖАВА !!!
---------------------------------
"Тази зима може всички да бъдат спокойни. Обитателите на дома ще продължат да живеят в сградите в Нови хан", каза шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева, пред БНР. "Отец Иван декларира и аз съм убедена, че той ще изпълни своето обещание доброволно да премахне тези сгради, така че всички разходи ще бъдат за НЕГОВА СМЕТКА или за СМЕТКА НА ДАРИТЕЛИТЕ", допълни тя.


Край на сагата с приюта на отец Иван? Дали?

Извинявайте , но много социалистическо надяване! Вервате ли си в МРРБ?! Или важното е да отчетем дейност?

Край ще има тогава когата отец Иван заведе своите деца и хора в нужда в новия дом, а това ще стане....неизвестно кога,защото държавата до сега е показала хиляди пъти,че на нея не може да и се вярва! Всяко нещо на държавата "ЩЕ" означава нататък във времето, да му мислят тези след мен!

Ще видите ,че и след една година ще има нов репортаж,че отново са дошли от ДНСК и отново приюта е пред разрушаване.....защото за построяването на нов приют ше са необходичи минимум 2 500 000 лв. МИНИМУМ ! А ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ!

Сега забележете как държавата си опорочава сама дейността с решаването на едно малоумно решение /да се разрушава приюта/ с друго малоумно незаконно решение /да не се разрушава докато се построи нов/ като МРРБ и ДНСК преминаха през /трето малоумно временно решение/ да се вкарат децата във фургони ЗА ДА СЕ СПАЗИ ЗАКОНЪТ ЗУТ ! СПОРЕД КОЙТО СГРАДИТЕ СА НЕЗАКОННИ, според съда е потвърдено,че са незаконни и последващите действия на малоумните на ДНСК беше издадена заповед за принудително разрушаване !?!!

ЗУТ като един малоумен закон разпорежда всичко незаконно да се разрушава! В живота обаче има стотици примери,които не са за разрушаване вкл. и държавни незаконни обекти!

Сега вече ДНСК е неизрядна и не спазваща правилата т.к. законът ЗУТ не се спазва и сградите няма да се разрушат, това според кои разпоредби на законът е? Къде в ЗУТ е казано,че лиляна Павлова определя устно коя сграда е за разрушаване и коя не? Това показва отново само едно,че има субективно разрешаване , а не законно и ГЛАВНОТО, ЧЕ ЗУТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ И ДА СЕ РАЗРЕШИ ДА СЕ УЗАКОНЯТ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ СГРАДИ!!! Това покзва,че ЗУТ не работи за хиляди случаи от живота! Тези съществуващи /незаконни според ЗУТ/ сгради са толкова опасни, колкото и бъдещите с тази разлика,че бъдещите са едни имагинерни сгради за които се изискват МНОГО ПАРИ!

Държавата за сетен път показа само едно - че няма нормални закони и че няма прагматично мислене!

В същото време Плевнелиев непрекъснато говори,че ще е прагматичния президент! :-)
...но той толкова много говори,че вече няма значение какво говори :-) ... същото прави и Лилито Павлова :-) която обеща,че ще даде земя от онази която е в шубраците и където биха снимали филми на ужасите... дори и теоретично ще минат няколко години само за инфраструктура до това място, а когато няма финансиране и нормални закони? На отец Иван не му трябва дива земя и напразни обещания, а реални сгради и нормални закони,регулации....и милиони левове! А павлова сега ще харчи от народните пари за да изгради специален офис,който ще се оборудва и ще има на щат секретар,който да координира изваждането на документите за построяването на новите сгради....ако се намерят пари от дарители! Що за глупаво решение на Лиляна е това? И от къде на къде ще харчи народни пари за нещо което има много п-просто разрешение- узаконяване на съществуващите сгради! както правителството узакони незаконните писти на ЮЛЕН на Банско така да узакони и приюта на отец Иван!

В същото време се говори,че трябва да се спазват правилата, а е очевадно,че правилата не се спазват,сега държавата в лицето на ДНСК не ги спази! ЗАЩОТО ПРАВИЛАТА СА МАЛОУМНИ !!!!

ВЕРНОТО ЗАГЛАВИЕ Е: Сагата с приюта на отец Иван продължава,без реални гаранции,без срокове и без финансиране от държавата!Сега държавата не спазва ЗУТ т.е. е закононарушител!

Държавата за поредн път приложи един от чиновническите си трикове да отлага едно решение не от загриженост , а вследствие прекалено големия обществен шум! Само това спаси ЗА СЕГА отец Иван !

Ако държавата имаше прагматично мислене щеше да узакони сградите, ако трябва и след петорна експертиза от строителни инженери,че сградите са функционални и безопасни, защото ако са опасни, децата трябва незабавно да освободят приюта! Сигурен съм обаче че сградите са безопасни поне колкото новото строителство! Най-голямото Варварство е да се разрушават функционални сгради във време на драматична финансова криза и да се опорочават даренията на хиляди хора, аз също съм дарявал за този приют и съм силно огорчен от липсата на държава и ново Мислене. Държавата показва за сетен път,че е под действията на Лукавия !!!

Сега предстоят да се приемат поредните 42-поправки в ЗУТ за 10 години и сега е времето да се промени ЗУТ в полза на народа , а да не е срещу народа и срещу случаите от живота в които ясно се показва,че в този вид ЗУТ не работи! Трябва да се даде възможност да се проучи всеки проблемен случай дали може да бъде узаконен.първо държавата има полза от това защото имаме стотици незаконни обекти на държавата и общините. например почивната база на Министерски съвет в чашката на яз.Искр, например Проходът на републиката,например 500 км. пътища в цяла българия ,например стадиона в Пловдив и т.н......Стига лукавост от страна на държавата!

Дано Новата година ни донесе - нормален ЗУТ, Истински Прагматични политици, които мислят с главите си и носят отговорност не на думи, а с писмените гаранции и
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 13:40

22 Хейтър | 04.01.201213:46

Аз пък се чудя, какво има за чудене! То е съвсем ясно и възможностите са само 2 - или не са интелигентни, или са същите престъпници!
Е, да, има и трети вариант - хибрид между първите две.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.03.2011, 11:42

21 tanq | 04.01.201211:32

Много правилно казано.чудя се как интелигентни хора гласуват за боботиквата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2012, 01:16

20 StreetArt | 04.01.201201:42

Скъпи сладури от WebCafe, не Ви ли омръзна да плюете без да казвате нищо ново?

Вече май просто не е актуално да се изтъкваме какви интелектуални гиганти сте всички и колко Бойко ни е под нивото.

Ок, човека си го знаем. И? И какво?

Не ми казвайте как не е станало това и онова, кажете КОЙ и как ще се нагърби и ще ги направи. Станишев? Сакскобургготски? Костов? Доган? Х-мен?

Кажете някой, дайте му трибуна и стига мрънкане като фолкаджийки на швейцарската граница. Ауу колко е тъпо в България. Тъпо е.

Кажете кой, как, дайте трибуна на нови хора ако искате.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.06.2011, 01:24

19 Mladen Marinov | 04.01.201201:14

Хей, мамка му! Не ми пука какво е било и какво е!
Статия като тази не би трябвало да казва нищо ново за мислещите...
Само че се чудя защо се джавкате какво е било и кои го е сътворил?!? Вече е сторено! И да - именно ние сме позволили подобни идиоти да ни управляват!
Тревожи ме че не виждам да се обсъжда някакъв план за спасение, не чета смислени предложения, няма обща идея какво искаме да постигнем... и най лошото е че няма и една идея как и в какъв ред да го постигнем!!!!
Е... после политиците са ви виновни.... а като обещаваха глупости вие (всъщност всички ние) къде спахте!?!?
Хайде дайте по-конструктивно!

"И най-лошият план е по-добър от най-добрата бъркотия." - не помня от кого бе цитатът.
   

оценка

+0 -0