Втората татуирана любовница на Джеси Джеймс пише писмо на Сандра Бълок | webcafe.bg
Webcafe

Когато любовниците атакуват

Webcafe.bg , The Daily Beast
28.04.2010, 19:10 (обновена 30.04.2010, 21:08)
Сандра Бълок

Снимка: © БГНЕС

В писмото си любовницата на Джеси Джеймс моли за прошка "от дълбините на сърцето си" и приканва Бълок да подаде ръка...

"Скъпа Сандра... Сигурна съм, че се чудиш защо ти пиша..." - така започва писмото, все едно подателката и получателката са приятелки от години.

Вероятно Сандра Бълок не се чуди, тъй като автор на писмото е Мелиса Смит, втората татуирана любовница на Джеси Джеймс, а получателката в лицето на носителката на "Оскар" скоро ще бъде негова бивша съпруга.

Смит изпраща по факса високопарно извинително послание до Бълок само три седмици след като връзката й с Джеймс излезе на бял свят. Очевидно тя не е могла да почака дори и миг - до степен, в която дори да не е внимавала в правописа.

В бележката Смит моли за прошка "от дълбините на сърцето си" и приканва Бълок да подаде ръка, "по телефона или лично," за да продължат разговора. Не е много ясно колко примамливо е било това предложение за актрисата, която напоследък прекарва по-голямата част от времето си в търсене на добър адвокат по разводите.

Копие от бележката на Смит, с извития й, подобен на учителка от основно училище подпис отдолу, незабавно бе публикуван от TMZ.com. Сякаш е писан именно с тази цел.

Писмото е класика в малката, но изискана колекция от писания, изпратени от любовници до съпруги - вероятно най-неловкият съществуващ жанр в кореспонденцията. Творенията в тази категория са лишени от всякаква яснотата относно целта си: писмата в стил "Скъпи Джон", бележките за край на отношенията, електронните писма в 2 часа сутринта на Линдзи Лоън за Саманта Ронсън...

Когато Другата жена подаде ръка на съпругата, нейните намерения често са много по-сложни, като обединяват в жестокост, вина, съжаление и - поне в случая на Смит, която обикаля из Лонг Бийч с тениска "Team Sandra" - унизителен кариеризъм.

"Не мога да разбера защо някой смята, че би било от полза по какъвто и да е начин да напише писмо на жена, чийто живот е взривила," казва Лиза Грюнвалд, редактор заедно със съпруга си Стивън Адлер на две антологии на американската кореспонденция.

Грюнвалд коментира, че писмото от любовницата до съпругата е нещо рядко и ценно. Тя и Адлер не са открили дори едно в повече от 400-те писма, които са събрали за книгата "Women's Letters". Жените е доста по-вероятно от мъжете да пишат писма за връзки, които са се провалили, коментира тя, но дори и тогава е изключително необичайно да се подхожда към изневярата по толкова прям и личен начин.

Все едно някой шофьор да ти възстанови катастрофата на забавен каданс, обяснявайки: "Нека ти покажа как и къде те ударих. Не исках, но виж(!), виждаш ли как тази броня чупи капачката на коляното ти? Това беше точката на максимален контакт.

Като висша проява на низост, писмото на Смит до Бълок по нищо не може да се сравнява с бележката на младата Брук Хъндли до съпругата на спортния анализатор от ESPN Стив Филипс от миналата година, в което тя говори за "голямото рождено петно на неговия чатал," и обяснява, че Филипс "обича да бъде с мен, защото съм по-страстна и имам стремеж наистина да постигна нещо в живота си."

Смит също така не може да се конкурира с певицата Алиша Кийс, която миналата есен туитваше с много многоточия за връзката си с продуцента Суис Бийтс, за да научи целият свят - включително съпругата му Машонда.

Машонда реагира бързо чрез Twitlonger - услуга, която позволява на потребителите да се разпрострат извън лимита от 140 знака: "Мисля, че след година и половина, в която си крила тази връзка, и се държеше все едно тя не съществува, е време да се изправиш с лице към нея, щом така открито говориш за това... Нямаш представа колко болка съм изпитала заради тази връзка."

В опита да получат последната дума съвременните любовници обикновено не са толкова директни, предпочитайки открити писма или коментари пред медиите. По този начин предполагаемата любовница на Тайгър Удс, Джейми Гръбс се обърна към съпругата на голф-шампиона, Елин.

След избухването на скандала около Тайгър, Джейми проплака пред списание "Extra": "Не мога да опиша колко се разкайвам, че съм наранила семейството му."  По-нататък в интервюто тя изразява сериозни съмнения, че би се върнала при Уудс, ако има тази възможност.

През 2008 г. пък Ашли Дюпре се извини на Силда Спитцър по време на интервю пред Даян Сойър, заявявайки, че ако би могла да каже нещо на бившата съпруга на американския губернатор, то би било: "Съжалявам за болката, която сте изпитали."

Признанието на прегрешението на Смит е в класическия формат от три абзаца. То съдържа както елемент на смирение ("Знам, че това писмо най-вероятно ще си остане без отговор..."), така и сериозно разкаяние ("...никога няма да си простя"). Тя не упоменава изрично секса, разграничавайки се от първата му любовница (и вероятно неонацистка) Мишел "Бомбата" Макгий. Вместо това говори за своето "поддържане на отношения с женен мъж," за което тя изключително "дълбоко съжалява."

Това не са думите, които Алис Кепел би написала на съпругата на Едуард VII - кралица Александра. Или които Ребека Уест, Амбър Рийвс или Маргарет Сангър биха изпратили до Ейми Катрин Робинс - съпруга на техния любовник Хърбърт Уелс. Но не прилича и на Ейми Фишър, застанала на вратата на Мери Джо Ботафуоко с пистолет връка.

Кой знае, може пък Бълок да й се обади.

Oще: любовница  оскар  писмо  сандра бълок 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.