Телевизия - чук | webcafe.bg
Webcafe

Телевизия - чук

Драго Симеонов
21.03.2012, 17:06 (обновена 06.02.2015, 20:45)
ЧУК

Обществото се кове, докато е сънено - и сутрешен блок

Знаете го сигурно вица за милиционера, който навремето отишъл в магазин за телевизори и започнал да оглежда изложената стока. "Черно-бял или цветен търсите" - попитала го продавачката. "Ама вие и цветни ли имате - изненадал се милиционерът - Тогава дайте един червен". Така горе-долу си представят някои кръгове в БСП телевизията, та затова са си наумили да си направят своя.

Милиционерщината отдавна е част от родните канали, та дайте барем да си спретнем един червен. Идеолозите на проекта смятали да привлекат "интелигентната, мислещата и все още чувстваща публика" с новини на всеки час, ограничено количество, но качествени документални филми за политика и история, както и популярни емблематични игрални филми от съвремието и (обърнете внимание) близкото бъдеще.

Защо описаната публика ще кисне пред екрана в очакване на този алтернативен ентъртейнмънт - не е ясно. В раздадения на соцдепутатите план се споменава още, че "притиснатите от държавата медии сега са наковалня. Предлаганата тук телевизия ще бъде чук".

Има нещо умиляващо наивно в желанието червените да имат свое парче от театъра, наречен новини. И нещо болезнено глупаво в представата им как да запълнят останалата част от програмата на новата медия. "Интелигентната, мислеща и чувстваща" публика отдавна не разчита на телевизията, а за останалите политическата и историческа документалистика е  твърде постно зрелище.

При други обстоятелства не бихме обърнали никакво внимание на темата, но честно казано намираме за неустоимо вдъхновяващо да определиш бъдещия си ТВ-проект като "чук". Дори авторите на фразата не си дават сметка колко са прави. Всичко в този бранш опира до начукването на зрителя.

Ето защо предлагаме няколко идеи, които на този етап липсват от програмните планове, а без тях - уви - схемата няма да е достатъчно успешна. Най-напред ефирът задължително трябва да започва със сутрешен блок. Не си телевизия, ако нямаш такъв.

Не е трудно - сложи двойка водещи (секунда разсейване и щяхме да напишем "чукове"), които да разлистват вестници и да препитват големците по живототрептящите теми. Обществото се кове, докато е сънено. Просто подборът на големци ще следва друг принцип.

Втора стъпка - сериал. Носталгията по старите ленти не е достатъчна. Трябва нова продукция. И това не е толкова сложно. Българските сериали не търсят оригиналност, всичко опира до продуктово позициониране и обстановка. В БСП имат свой диапазон от стоки и производители, така че не би било проблем. Останалото ще е политдекорът на "Позитано" 20.

Трето - вечерно шоу. Малко престоял хумор, скечове с политическия враг и гост на диван. Червен. Диванът, искаме да кажем. За госта се подразбира.  Та ето няколко малки трика за разнообразяване на новата проектотелевизия.

Само от едно се опасяваме. Да не би към момента на реализацията й отношенията между БСП и ГЕРБ рязко да са се стоплили, та и в програмната схема на червения канал Бойко Борисов да присъства точно толкова често, колкото и навсякъде другаде. Не за друго - просто този тв-чук вече сме го гледали.

Oще: бойко борисов  бсп  бсп си прави телевизия  идеолози  медии  новини  партийна телевизия  партия  позитано 20  проект  телевизия  филми 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.09.2011, 12:05

20 axsbf | 29.03.201211:01

"с новини на всеки час, ограничено количество, но качествени документални филми за политика и история"
Какво може да дойде в чугунената глава на псевдокомуниста - чук, разбира се Усмивка
А и цитатът от статията недвусмислено показва, че новините ще бъдат манипулирани (да се разбира - обработени чрез демагогия и пропаганда, някъде и чрез дезинформация - помиярите червени добре го умеят това!), качествените документални филми вероятно ще бъдат от сорта на "На всеки километър" (или миля, нали сега и помиярите са евро и атлантически ориентирани Смее се ), "Осмият" (в новите серии - 48 мият - конгрес на столетницата), "Следите остават" (дано и прокуратурата да прогледне и ги види, барем окаушат няколко помияра) и все такива. Не оспорвам художествените качества на посочените филми. За времето, когато са създадени, вероятно са били ценни, а към момента дават информация за тогавашните технически и художествени възможности на киното в Бг.
Но като цяло напъните на червените помияри да направят нещо като ТВ повече ми прилича на: едни не много легални пари ще си ги изперем в новата пералня - Телевизия, която ще създадем". Защото все още имат много пари, които някак трябва да си легализират.
Да се очаква в скоро време:
БСП Казино - за привличане на не толкова мислещата и интелигентна част от обществото.
БСП социална кухня - за допълнителен стимул на наивните стари хора, които вярват в несъществуващи идеали.
БСП кафе - за пройдохи и губивремковци, които имат достатъчно пари да си ги пилеят по цял ден.
БСП - пиано бар - за елита - Ру.пет.водки, Кр. Премяната, намазалата масълце на филийка Масларова, поразяващата уста (сигурно ще гълта уискито направо от бутилката). С любезното участие на Лили Иванова - доайен на певци, бардове и трудадури от началото на новата ера, както и безброй сменили цвета недомислици в изкуството, които обаче имат по няколко апартамента, вилички и местенца, получени от бай Тошовото управление.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.11.2011, 13:00

19 Govedo13 | 25.03.201221:31

@"Този който го Трият"
Това за даването на власт не е в ръцете на хората. Ако беше нямаше НРБто да е толкова зле колкото е.
Кратка история от не чак толкова далечното минало>
Ако беше щяха да го забранят. Спомням си когато избраха Боко преди горе долу 3 години, хубаво лято, жега, 9-10 български организации в Германия молим/ревем/настояваме да ни направят повече от 4 избирателни пункта, първо ни срязаха от немска страна, но нали сме умно племе намери се някой,който да познава европейското право и сряза немците много лошо с прецедент,който е позволил на Гърците да си отварят секции.Немското външно ни представи безплатно терен както и пълно офис оборудване, нашите простаци от НРБто трябваше само да пратят по 1 тюфлек чиновник на секция/др е задължение на партиите-познахте еми това не се случи.
Въпреки това ние чинно организирани като немци направихме групи за да си организираме по лесно/евтино пътуване. 300/400 км по-късно като една малка армия затворихме един от богаташките квартали на Мюнхен. Организирахме се и цената за път беше 1 евро за студенти-работещите ни платиха билетите, само и само да имаме достъп до гласуването.
И по интересното>
към 11.00 след 4-5 часа чакане успяхме да влезнем, имаше 2 секции в зависимост от фамилното име, аз бях в секция 1, приятелката ми в секция 2.
Всяка секция имаше книга където се вписват броя гласували, в книгата на първата секция аз бях номер 2200 и нещо, приятелката ми беше номер 2500 и нещо-повече от 3500 души бяха гласували в Мюнхен до 11.00
Квартала беше блокиран а секцията е работила до 20.00, спокойно може да се предположи че дори и с слабо присъствие поне 4000 души са гласували в Мюнхен, ако сме реалисти някъде към 6000.
Ето данните от НРБто>
http://www.zlatenvek.de/index.php?option=com_content&task=view&id=370&Itemid=92
Според официалната статистика в Германия са гласували около 6000 души ОБЩО.
В този момент аз почнах да се интересувам как да си взема немско гражданство.
Това е края на историята-истина или не- аз вярвам главно на очите си.
Поуката оставям на вас.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

18 MacAllister | 23.03.201222:06

Да бе Шебек, да Тъжен всички сме се надявали, лъгали, сигурно и ти, но всичко е един тюрклю гювеч от БКП и пионерски морал и възпитание (щото далеч не е нужно да си бил в ДС, за да ти е малко акъла) явно само г-н Никой ни е алтернативата - да узреем до разбирането, че вместо да се чудим на кого да даваме власт като нямало за кого да се гласува, може всъщност да обърнем другия край и да започнем да я отнемаме.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

17 Mile Manolov | 22.03.201220:16

левото крило на БКП ще даде мегдан за изява на лидера на десното крило на БКП. Що да не даде?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 22.03.2012, 15:57

16 Шебек Хасан | 22.03.201217:50

Няма да са 40 г., а 20, ако продължава така.
Боби, не са виновни хората. Всеки народ е като малко дете. Елита му, или в нашия случай пасмината набедена за такъв, го възпитава и насочва в определена посока. Това става чрез образование, или липса на такова, чрез медии, институции, църква или липса на такива, личен пример, добър или лош и т.н, и т.н. Въобще липсата на нещо също дава определен тип "възпитание". Една страна, защото нашето не е държава от 20 години насам, възпитава "материал". На нея граждани не са й нужни. Освен това дори тази жалка страна не се управлява от българите. Когото и да подхванат по тая схема резултата ще е подобен на нашия. Нито сме по-добри, нито сме по-лоши от останалите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

15 Bobby_gBG | 22.03.201217:03

14 Govedo13 | 22.03.201216:46

Знам че съм прав за това не се и прибирам в НРБто често- само на почивка от време на време и да видя родата.
Тъжно но факт- НРБто ще загине геройски в следващите 40 години
----------------------------------------
Тъжно и жалко, но за съжаление си прав...

Овчите народи не заслужават да имат държава, и рано или късно я губят. А българите (като цяло) за съжаление сме се доказали каго тотално стадо, пълно обаче с егоистични индивидуалисти...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 12.11.2011, 13:00

14 Govedo13 | 22.03.201216:46

Знам че съм прав за това не се и прибирам в НРБто често- само на почивка от време на време и да видя родата.
Тъжно но факт- НРБто ще загине геройски в следващите 40 години.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

13 peta_wawa | 22.03.201216:40

И няколко класически концерта, трио Българка, Теодоси Спасов, пряко от помпената станция, докато пеят и свирят на водата Усмивка ...
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 22.03.2012, 15:57

12 Шебек Хасан | 22.03.201216:34

Govedo13, много си прав. За съжаление. Чуди се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

11 Thea Atanasova | 22.03.201216:29

Очаквам с нетърпение червената телевизия, искам да включат следните предавания: "Бразди", "Адрес 4000", "С бъклица и дрян"... Смее се
   

оценка

+1 -2