Четвъртинка любов | webcafe.bg
Webcafe

Няма сродни души - а парченца любов

Ива Миткова
23.08.2010, 13:22 (обновена 23.08.2010, 13:47)
любов

Прекрасно е да се обичаме различни...

Понякога светът ми се върти около тях - мъжете на моя живот - идващи, отиващи си, интелектуалци, прекрасни,  обикновени идиоти.

А понякога светът ми спира да се върти - тогава съм само аз и моето усещане за жена.
Всички имаме такива моменти, в които не ни е до мъже - чувстваме се огорчени или преситени, или самодостатъчни. Това третото е прекрасно усещане - не ти се налага да разбираш никого, да правиш компромиси с нищо, да се извиняваш - без да си виновна. В тези случаи си само ти и света - без гръб, който Той ще ти обърне през нощта.

Мъжете и жените не се разбират. И защо ти е разбирателство, ако то се гради само на компромиси. То е провокирано от единствения, от най-големия страх - страхът от самотата.

Цял живот търсим половинки, сродни души, четвъртинки любов. Намираме ги по някое време, после ги губим, търсим, пак намираме, разочароваме се, обезсърчаваме се - и накрая се примиряваме с подобие на обич, което ни кара да правим компромиси...

А всички тези любовни скандали, спорове и дни на мълчание се изличават само с една единствена мила дума, докосване в съня ни, жест на обич.

И любовта е като живота - редуват се добри и лоши моменти, но стигне ли се до равносметка, първо си спомняме хубавите моменти, а трудностите преминават през мислите ни само като сянка. В крайна сметка "и това ще мине..."

Не вярвам в сродните души. Как могат две различни по своята природа души - каквито са мъжката и женската, да бъдат сродни. Те могат да бъдат близки, обичащи се, въпреки своята различност, близки, но не и сродни.

Всички онези глупости за половинките ни, за допълването - всичко е захаросана измислица. Вярвам в любовта, не в допълващото се цяло. Не е нужно единият да се претопява в образа на другия.

Прекрасно е да се обичаме такива, каквито сме - различни.

Oще: жени  мъже 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.08.2010, 00:38

1 Николай Георгиев | 14.01.201101:59

Обичам да цитирам един от любимите ми писатели - Робърт Хайнлайн. Човекът си го е казал простичко - Правото на избор е единственото реално право, което притежаваме.
Жените имат нужда да си починат от мъжете, мъжете имат нужда да си починат от жените. Полувреме и после пак отначало. Ако се усмихнеш, може да го видиш и като захарен памук
   

оценка

+0 -0