Според статистиката рецесията е повлияла на бебетата, казината, лоялността към търговските марки и дори на даренията в църквите | webcafe.bg
Webcafe

В кризата: По-малко хазарт, повече домашно насилие

Webcafe.bg , По източници от чуждестранни медии
11.05.2010, 16:54 (обновена 12.05.2010, 18:36)
Индийчета

Снимка: © Getty Images

Във времена на криза се е увеличило насилието върху деца - все повече зачестява т.нар. синдром на разтърсеното бебе...В Индия обаче, където мизерията си е мизерия, няма статистика за такива случаи

Според статистиката рецесията е повлияла на бебетата, казината, лоялността към търговските марки и дори на даренията в църквите.

Влияние на рецесията

В църквите: Според изследване на LA Times след икономическия срив много църкви в Калифорния буквално са пуснали кепенците. Рецесията остави милиони хора без работа, обезцени имотите, пресуши пенсионните сметки. Логично е тя да се усети и в подносите за дарения в църквите в цялата страна.

Много конгрегации са отчели рязък спад на даренията и са съкратили част от персонала и работното време на свещениците. Една църква във Върмонт дори е обявила търг за един от прозорците си със стъклопис на Tiffany, който е на повече от 100 години, за да не затвори приют за бездомни. Според специалистите сравнително малък, но безпрецедентен брой църкви са обявили банкрут и са затворили врати.

„Годината беше тежка за църквите - заяви Саймън Мей, изпълнителен директор на Националната асоциация на църковната администрация - дружество с идеална цел със седалище в Тексас, което изгуби 10% от членовете си заради съкращения в църквите. - Подразделението ни във Финикс беше на път да затвори врати заради съкращенията на църковни служители."

В домовете: Най-грозните последици на кризата включват увеличаване на случаите на домашно насилие и зачестили прояви на така наречения синдром на разтърсеното бебе.

Според анализа на 512 случая на травма на главата в детските отделения на 4 болници (в Питсбърг, Пенсилвания, Синсинати, Охайо, Кълъбмъс, Охайо и Сиатъл, Вашингтон), случаите на тежко насилие над деца са зачестили. От 1 декември 2007 г. болниците приемат средно 9,3 деца, жертви на домашно насилие на месец - цифра, която е много по-висока в сравнение с данните от 2006 г. (а процентът на тези случаи между 2004 и 2006 г. е бил постоянен).

В лоялността на клиентите: Когато става дума за лоялност към марките по време на криза, излиза, че не сме чак толкова лоялни, ако се вярва на проучване на comScore.

Сайтът изследва промяната в отношението към различни категории потребителски стоки, в това число медицинската козметика, лекарствените продукти без рецепта, облеклата, хранителните стоки, домашните потреби и домакинската техника. В условията на продължаващата икономическа криза процентът на потребителите, които купуват предпочитаните от тях марки, рязко е намалял в изследваните категории. През март 2010 г. по-малко от 50 процента от анкетираните са заявили, че купуват марката, с която са свикнали, независимо от цената.

На масите за блекджек: Според проучване на USA Today рецесията е ударила тежко и казината в САЩ. Американската хазартна асоциация обяви спад от 5,5% в приходите на казината за изминалата година. През 2008 г. тази индустрия е отчела приходи от 32,5 милиарда долара. Само в рамките на 12 месеца финансовият удар е в размер на 1,8 милиарда. Спад в приходите е отчетен в 8 от 12-те щата, в които хазартът е законен.

„Няма как да го кажа завоалирано - обяви изпълнителният директор на Търговската асоциация Франк Фаренкопф. - Миналата година беше тежка. Хората нямат пари за нашите продукти."

Харесва ми думата „продукти" в този контекст. Сякаш става дума за чук или чифт панталони, които можеш да си купиш от магазина. Ако трябваше да използвам по-популярен и не толкова маркетингов език, бих обобщил горното заключение по следния начин: „Хората имат по-малко пари, които да профукат за хазарт."

Oще: влияние  дом  криза  насилие  пари  рецесия  хазарт  църква 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.01.2010, 13:36

1 r_p_mc | 11.05.201018:14

интересно ми е какво ще докладва пресаташето на "Джак Даниелс", примерно... алкохолик пий едно
   

оценка

+0 -0