Цецка Цачева и промените в ЗЕС | webcafe.bg
Webcafe

Цедката на Цецка

Йовко Ламбрев
07.01.2010, 21:54 (обновена 17.12.2014, 11:20)
Цецка Цачева

Снимка: © Бгнес

Точно се появиха някакви признаци за разумност и отстъпки от страна на МВР по отношение на искането за директен интерфейс за достъп до трафичните данни на комуникационните и интернет доставчици. А и има индикации, че точно в тази част исканите промени в Закона за електронните съобщения (ЗЕС) не се приемат еднозначно дори в средите на ГЕРБ, макар и вече да минаха твърде гладко на първо четене именно с гласовете на техните депутати и Атака. Всъщност дори и да минат на второ четене, има прилични основания да бъдат отхвърлени като противоконституционни впоследствие, което в никакъв случай няма да донесе точки на никого. Т.е. разумно е проблемът да бъде решен именно сега между двете гласувания на законопроекта.

И точно сега Цецка Цачева – в качеството си на председател на Парламента – и в чиято технологична компетентност си позволявам да се съмнявам дълбоко – се изказва в подкрепа на законодателни промени, които погазват напряко конституционната защита на неприкосновеността на личната кореспонденция. Госпожа Цачева нямала нищо против да й влизат в имейла, ако това щяло да гарантира сигурността й, включая тази на семейството й.

Прекрасно! Имаме сделка! Да изтъргуваме малко свобода за евентуална сигурност!… 

И каква грозна ирония е, че днес тези думи са произнесени пред медиите именно покрай честване на паметта на Христо Ботев в Борисовата градина… човекът, който приема да замени свободата единствено със смърт…

Oще: зес  свобода  цецка цачева 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.01.2010, 00:07

1 1912 | 08.01.201011:42

Леля Цецка си стои пред компютъра. По едно време излиза съобщение:”Имате поща”. Става и излиза до пощенската си кутия и я отваря, но няма нищо.”Сигурно вече са ми я проверили” - помислила си леля Цецка.
   

оценка

+0 -0