Ангелите от Овчеполци | webcafe.bg
Webcafe

Ангелите от Овчеполци

webcafeЕва Мартинова
20.04.2016, 11:40 (обновена 23.04.2016, 10:34)
ангел калеев

Снимка: © bTV

Митко и Ангел, битият и жертвата. И двамата равно употребени.

Един ден в България ще има само Митковци от Овчеполци и Ангели от Овчеполци. Цигани и патрЕоти.

Разровете се под мръсната пяна от емоционалните излияния на кабинетните моралисти, костюмираните и зализани ромски лидери и нежните, но безполезни душици с хаштаговете за толерантност, знамената по профилните снимки и надеждата за световен мир.

Разровете се, ако не ви е гнус и страх от истината и ще видите, че и двамата са жертви - и циганина, и пишман националиста.

На единия баща му е изгонен от майка му, на другия и двамата му родители са изгонени от държавата. От нея като територия и от нея като грешно работеща машина.

Митковците е ясно защо се множат. През това време Ангелоподобните също стават все повече и повече, фиксирани като психопати в миналото, в Левски, в Ботев и т.н., защото настоящето им е мащеха или приемен родител, както искате.

Чистата и свята република за тях е като оазис за умиращия от жажда, като принца на белия джип за нимфетката, като девиците за джихадистите.

Всички са чували за тях, но никой никога не ги е виждал. Оазисът в крайна сметка е кална локва от отпадни води, принцът е дебел сутеньор, а девиците са безпокойната пустош на вечността.

От късметите в цинковата кофа на живота в България Ангелите от Овчеполци получават раждане на село в западнал район, родители-икономически емигранти и не много загрижени за съдбата на внучето баба и дядо.

"Националист съм и защитавам гордо държавата си" не ме дразни, не ме кара да презирам Ангелите с революционни татуси - кара ме да ми се реве. И за циганина без образование, но с добро сърце, също.

Ангел, който рита Митко, е наритан от държавата, унижен е от нея, но иска да я защитава. Тъпа, жестока, подсъдна "защита" на един сирак с живи родители, който си мисли, че циганите са му виновни, че е неудачник. А той е неудачник, защото не е имало кой да му каже кое е правилно и кое е грешно. Не е имало кой да го обича.

Родителската нежност за хиляди български деца е размазано лице по скайп и банков превод веднъж в месеца.

Дистанционна любов от Италия, Гърция, Испания, Германия, Англия.

Любов от майната си, която се консумира само, ако интернет доставчикът е свестен. И представа си нямате докато вие слагате хаштаг "толерантност" колко много деца живеят под мотото: "Семейството умря, да живее Интернета!"

Дядото на Ангел каза по телевизията, че родителите му сигурно не знаят какво е направило момчето им... Уж семейства, а никой с никого не говори, не се търсят, има парични преводи вместо "обичам те", пари вместо "Как си, майко, тревожи ли те нещо".

Александра от Провадия, убита заради златните си накити, умря преди да дочака майка й да се върне от гурбет. Христо от Червен бряг, по-известен като "биячът от Околовръстното" също е общувал най-вече с баба си, стана ясно от телевизионните репортажи.

В село Бръщен всички настоящи третокласници са с родители-емигранти.

В Ловеч дори има програма "Другото поколение", работеща с деца, които казват "Лека нощ, мамо" не с отваряне на вратата на спалнята, а с един клик с палчето по таблета. Пуста разлъка... Сърце не дава, немотия дава...

А битият Митко стана след побоя герой. "Евророма" сезира прокуратурата, бившият кмет на селото се изрепчи, че настоящият си отмъщава на ромите, депутатът от ДПС и лидер на "ДРОМ" Илия Илиев (разследван за присвояване на над 3 милиона лева от обществени поръчки) се снима с наританото циганче и написа във Фейсбук:

"Днес 18.04.2016, 17.30 часа, село Овчеполци.

Тук сме с бития Митко пред родната му къща в село Овчеполци и още много приятели от гр.Пещера и гр.Пазарджик, с които му дадохме кураж, на него и неговата майка, да продължим процеса заедно срещу нападателя му Ангел Калеев. Митко, разбира се, е много уплашен и притеснен. Категорично нямаше намерение да подава жалби и да наеме адвокат по случая, дори ни се оплака,че ако го нападнат пак, няма никакви пари, за да си зареди ваучер и да се обади на полицията.

Разбира се, ние се погрижихме за това той и неговото семейство да бъдат спокойни, защото всички ние сме с него. Тук имам предвид и всички Вас, приятели, които от вчера показахте огромна активност и съпричастност към това безпомощно момче!

Както всички знаем вече, нападателят Ангел Калеев е арестуван, благодарение на активността ни! Това ме вдъхновява, че когато сме активни и обединени - нещата се случват! Нека да продължим, все така и занапред, когато имаме проблеми или сме дискриминирани - да подаваме сигнали и да бъдем всички заедно срещу проблемите!"

Удобният Ангел е виновният Ангел. Както казваше Ал Пачино в "Адвокат на дявола": "В нашата фирма убиваме с любезност".

Жалко лицемерен текст под гнусна снимка, която трябва да е нещо като мултивитамин за сваления имунитет на разследвания депутат.

Но, ако в тази трагедия на абсурда актьорите са ясни, то режисьорите потъркват доволно ръчички, покрити с бурките на властта.

Онези, дето говорят за "устойчиви стратегии за развитие", а единствената им отлично развита стратегия е тази да крадат и да се "нареждат" до девето коляно.

Онези, за които корупцията е мръсна и лоша само на дневна светлина и пред камери. Онези, които повтарят "да върнем българите в България", докато децата им се окопават в най-богатите корпорации.

Не сатанизирайте патрЕотите със стокхолмски синдром, Ангелите от Ада, защото моралът им при изпълнение на държавните поръчки е колкото морала им при изпълнение на мокрите поръчки.

Не мразете заложниците, защото те са похитени от първата глътка въздух от парфюмираните костюмари-лицемери, за които интеграцията е изпразнена от смисъл, но пълна с далавера дума.

Митко и Ангел. Битият и жертвата. И двамата равно употребени. След три дни и двамата ще бъдат забравени.

Oще: ангел калеев  батка  батка с бухалка  бухалка  митко  мутра  насилие  овчеполци  патреоти  патриоти  патриотизъм  цигани 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

8 TheRock | 20.04.201617:16

gothic | 20.04.201613:14
Пак Левски го е казал:
"Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си"
Левски до Панайот Хитов, писано презмарт
или април 1868 г.
http://www.vasil-levski.org/3-2.htm
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

7 TheRock | 20.04.201617:12

Ако Ангел беше прочел този завет на Левки нямаше да се вбесява, че циганчето иска да е равно на него!
Ама той нито е чел, нито е разбрал за какво точно е дал живота си Левски и как е виждал България!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

6 TheRock | 20.04.201617:10

Дракон с кисело зеле | 20.04.201617:07
Жертва е "биячът", жертва на такива като Боко - Тиквата и Пеевски - сФинята!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

5 TheRock | 20.04.201617:08

Така е!!!
Проблема е, че нашите патрЕоти не знаят заветите на Левски, а той - Апостолът за Свободата е рекъл:
"В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци].

В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република."

Левски до чорбаджията Ганчо Милев
в Карлово, 10.05.1871 г.
http://www.vasil-levski.org/1-4.htm
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

4 Дракон с кисело зеле | 20.04.201617:07

Егати празните приказки.
И не, впрочем, биячът не е жертва.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

3 peta_wawa | 20.04.201616:54

Ех, Великден дойде рано за журналята. Ха честито, упражнявайте се.
По колко начина може да се каже нещо добре известно отдавна.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

2 gothic | 20.04.201613:14

"Много е тъжно явлението, че в редица страни, национализмът се е превърнал в "лекарство" за хора с тежки комплекси. Когато нямаш никакво лично постижение, с което да се гордееш и почваш да се гордееш с произхода си. Абе, гордей се с нещо което ти самия си направил с двете си ръце или с мозъка си, остави произхода - за произхода заслуга има най-вече баба ти, че не е пуснала на някой сърбин, грък или турчин, ама това си е нейно постижение, не твое - не отнемай на жената славата!
А ако все пак ще размахваш произхода си в лицата на хората, хвани го опознай, чети, вникни в епохите от тази наша история, още чети, опознай културата, пак чети, та поне да разбереш с какво точно може да се гордееш, ако въобще ще се гордееш. И научи тоя пуст правопис, че всеки патриотизъм започва от владеенето на родния език. И спри тая bradva и sekira, че границата между наивитет и малоумие е тънка. И пробвай да обичаш България без злоба и комплекси - недей да прехвърляш личните си страдания върху нейния образ. Ако някой те ебава тебе, не значи, че ебават българите. Ако Пенка, Гинка и Калинка не ти пускат и караш втора девственост, вината не е в Евросъюза. Ако нямаш работа и доходи, спомни си какво е образованието ти, а после обвинявай световната конспирация, илюминатите и Щатите. Принадлежността към дадена група, която и да е тя, не те прави и няма да те направи по-значима личност, отколкото си. Човек отговаря само за собствените си дела и само те го правят значим."

Николай Козарски
   

оценка

+4 -3

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

1 pixie | 20.04.201612:53

Хубаво казано. Е, и? Само констатации и силни приказки, ама само приказки. И единственото, което наистина правим е да търпим и да си траем, ама иначе мнооого се възмущаваме.
   

оценка

+1 -1