Глад за преференция | webcafe.bg
Webcafe

Глад за преференция

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
28.09.2014, 19:31 (обновена 19.11.2016, 20:41)
преференция

На мода са преференциите, редом до промоциите в супермаркетите

Седмица преди парламентарния вот истинска кампания отсъства. Няма кандидати със синя кръв, които да ни оправят за 800 дни, никой не обещава да опаше цялата страна с магистрали или поне да върне България на хората. Един Бареков дава 1 млн. работни места, но и то не било съвсем така, а по-скоро трябвало да се приема като метафора.

Като че на никого не му се ще да поема отговорност. За сметка на това по телевизора, в пощенските ни кутии, по билбордите на магистралите, че и в социалните мрежи на мода са преференциите, редом до промоциите в супермаркетите. Почти като „купи 2, получи 3 - избери Номер 9, пък стисни зъби и гласувай за Партия 134 (не я търсете, такава няма).

На европейските избори Любимец 15 показа, че всичко е възможно - измести Сергей Станишев и остави Петър Курумбашев извън парламента - и този в София, и този в Брюксел.

До ден днешен някои хора от БСП настояват, че това не е било случайност, а добре организирана операция с цел да се отстреля 5-та в листата - интелектуалката Достена Лаверн, която си беше чиста парашутиска по критериите на левицата.

За всички, които не вярваме в успеха на партизанското движение обаче, това си беше чиста тъпотия на електората.

Интересно на кое от двете се надяват Георги Кадиев и Страхил Ангелов - червените бунтари, на които Столетницата отреди непрестижните 9-то и 14-то място и които сега агитират мажоритарно.

На десния фронт ситуацията е коренно различна. Преференциите са патроните на реформаторите, с които те стрелят по самите себе си.

Вече сме поръчали пуканките в очакване на десния екшън, който ни чака на 5 октомври.

А в крайна сметка какво значение има дали 5% от гласуващите около 50 на 100 от имащите право на глас, ще си изберат определен кандидат? Нали уж политиката беше отборна игра? Цялата тази работа с преференциите много прилича на измиване на ръцете - нали искахте повече пряка демокрация, ето ви я. Ако успее да се промуши някой добре, ако не успее още по-добре - значи преференциите не работят и ще ги махаме за другите избори.

Къде остана политиката само не разбрахме?

Oще: вот  георги кадиев  гласуване  партии  петър курумбашев  преференциален вот  преференциално гласуване  преференция  страхил ангелов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.