"Биг Брадър Фемили" свърши | webcafe.bg
Webcafe

Море от злоба

Стефан Червенков
13.06.2010, 11:08 (обновена 14.06.2010, 15:08)
кузмови, биг брадър

Снимка: © Биг Брадър

Победителите в "Биг Брадър Фемили" - семейство Кузмови от Пловдив

Най-сетне поредният епизод на телевизионното позорище „Биг Брадър Еди-какво-си" свърши.

Победители са приличащият на Фестър Адамс - Веселин Кузмов и съпругата му Ели. Живи и здрави, дано печалбата им донесе щастие.

Не мога да не забележа обаче какви океани от злъч и омраза, обилно „подсладени" със завист, се изливат по техен адрес. Какъв бил той, каква била тя, какви им били децата, кучетата и съседите.

Истината е, че причината за цялата тази злоба не е простотията или ниската култура на Веско. Нито фактът, че Ели имала снимки на синините, останали й от побой, в телефона си.

Причината е, че те в момента са победители, а хилядите дребни хорица, пишещи коментари по форуми и звънящи по радио предавания да си кажат мнението, не са. Дори може да са губещи, ако са били толкова тъпи и са пращали смс-и в подкрепа на някое друго семейство, надявайки се, че ще си поделят наградата с победителите.

А, повярвайте, такива наивници има много.

Истината е, че не можем да понасяме когато някой печели каквото и да било, а ние няма как да топнем пръстче в меда. Огледайте се, припомнете си - имало ли е в България победител, в какъвто и да е формат, в каквото и да е състезание, който да не се е удавил в море от злоба? Не, нали?

От тази гледна точка, който и да бе победил, същата злъч щеше да се излее и по негов адрес, независимо заслужено или не.

В която и да е надпревара - спортна, политическа или риалити.

Така че, честито на печелившите, дано парите им донесат щастие. Честито и на хората, които не се давят в собствената си отрова, защото са малко.

А на другите само мога да им предам думите на простия и груб Веселин: „Обичайте се!"

'Щото само с мразене до никъде няма да я докарате.


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2010, 09:42

3 marsn | 08.07.201010:53

"Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
1875, П. Р. Славейков
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.04.2010, 19:25

2 darcas | 15.06.201001:19

Аз им завиждам благородно. Да са живи и здрави, и децата им и кучетата. А на тези, които се изяждат от злоба - сори. глупчо
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.06.2010, 20:01

1 Милена | 14.06.201020:08

Факт...давим се в морето от злоба! Чудя се :'Кога ли ще настъпи мометът,в който и последният човек ще се потопи...?'
   

оценка

+0 -0