Писмо до всички родители, които не ваксинират децата си | webcafe.bg
Webcafe

Писмо до всички родители, които не ваксинират децата си

Webcafe
23.03.2017, 12:47 (обновена 26.03.2017, 09:00)
Ваксина

Снимка: © Gettyimages

"Благодарим "от все сърце" на родителите, които не искат да ваксинират децата си срещу МОРБИЛИ"- така започва писмото на родителите на шестмесечното бебе от Анкона, Италия, прието в критично състояние в инфекциозната болница

"Благодарим "от все сърце" на родителите, които не искат да ваксинират децата си срещу МОРБИЛИ"- така започва писмото на родителите на шестмесечното бебе от Анкона, Италия, прието в критично състояние в инфекциозната болница.

Става въпрос за шестмесечно бебе, което е твърде малко, за да бъде ваксинирано. Ваксината за морбили се прави между 9 и 12 месечна възраст.

Идеята за писмото е на педиатъра на болното дете и на родителите му като посланието е разпространено и във Facebook. "Като не ваксинирате децата си, насърчавате разпространението на болест, която през 2017-та година би трябвало да бъде изчезнала" - пишат възмутените родители.

Само през 2016 година в Италия има 844 нови случая. Казусът с шестмесечното дете показва добре тънката разлика между свободата и слободията.

Истината е, че вирусите не може да се предават и развиват, ако попаднат в имунизирана среда. В противен случай страда цялото общество. Първите заразени са най-слабите, онези, които имат слаба защита заради крехката си възраст.

Миналият януари в Милано в ясла са регистрирани 12 случая на морбили. Две от заболелите деца са били още пеленачета. В същия район умря дете на година и половина, с тежка форма на левкемия, която обаче би била лечима, ако не беше хванало морбили.

Американската писателка Еула Бис, автор на книгата "Ваксини и имунитет" заявява "Имунитетът е споделено пространство, градина, за която се грижим заедно".

Но въпреки научните аргументи, очевидните данни, много родители се подвеждат по антиваксърската култура. Тя се опира на страховете на хората, и играе върху емоциите, които пречат на разума да вземе връх. Тази инициатива на майката и бащата на болното дете е по-силна от хиляди цифри, макар и силни и убеждаващи.

Един от най-силните аргументи срещу ваксината от морбили, е че преди време всички са боледували и никой не е умрял. Но дали е така наистина? Само в Италия преди идването на ваксината са умирали по 200 деца на година. Но въпросът е много банален, нека антиваксърите да убедят родителите на болното дете, че децата не трябва да се ваксинират.

Oще: ваксина  морбили  родители 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

53 Дракон с кисело зеле | 25.03.201716:43

Една невярна и глупава теза може да е изложена на пет страници. Опровергаването й обаче винаги довежда до написването на двадесет страници. Ако трябва да се отговори изчерпателно, няма да стигнат и сто. Този проблем го видях практически още като студент на изпита по „История на Русия” навремето. На мой колега се падна въпрос за управлението на руския император Александър ІІІ и той започна изложението си с думите „През 1900-та година кралят бил убит в Новоросийск.” Професорът естествено изпадна в ярост и закрещя: „Колега, първо не е през 1900 г., а през 1894 г., второ не кралят, защото в Русия крале няма и не е имало никога, а императорът, трето не е убит, а си умира нормално и разбира се не в Новоросийск, а в двореца „Ливадия” в Крим. И аз питам за управлението, а не за смъртта му!” На една невярна и смешна теза изложена с осем думи, професорът трябваше да отговори кратко с петдесет и шест думи – седем пъти повече. А, ако трябваше да е изчерпателен му трябваха десетина страници писмен текст. Но това не е всичко. Колегата се окопити и зададе контравъпрос: „Така твърдите Вие. Докажете го.” Тук професорът се хвана за сърцето и излезе да пие „Валидол”, а ние останалите изпитвани се хванахме за стомасите, които вече ни боляха от смях.

https://begem0t.wordpress.com/fortrolls/
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

52 Harry | 25.03.201715:18

Не г-н SamVaims , повечето заразни болести изчезнаха заради по-добрата хигиена на живот, човечеството се научава от опита си, доста преди да се появят ваксините. например, вместо да цитирате уикипедия - инструмент на глобалистите за оглупяване на овцете, поровете сам, например как е изчезнала черната бубонна чума през 18 век, преди Едуард Дженер още, и я няма, не съществува, без да е имало ваксина за нея.

Но ми отговорете със свои мисли, на въпроса: Как така с повсеместното ваксиниране против туберкулоза, все още я има? Имаше я и когато всички бяхме ваксинирани, от 3 поколения, а сега се завръща, още по- вирулентна?

Мислете с главите си, не с телевизорите си и с уикипедия!

На немислещите се крепи световното зло.

Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

51 AlahAkbar | 25.03.201712:51

Мен би ме било срам да съм на едно мнение с доказани идиоти и тролове. 7 е вече в тоя списък, нека си хортува с дъртака, гети, пезев рогоносеца и мазен иван.

Бедний Хари, за теб надежда няма съвсем...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

50 Дракон с кисело зеле | 25.03.201711:48

драстичен спад в интелектуалното ниво на човечеството - нещо ясно видимо в САЩ, там повечето деца са малоумни, не могат да запомнят дори таблицата за умножение, камо ли да мислят абстрактно, не обучават собствени инженери...
---
Написано в темата, в която антиваксер показа, че не е способен на елементарни сметки. Лол.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

49 SamVaims | 25.03.201709:15

@Harry "..ясна и последователна мисъл, разбираема и логична."
Излишната дума тук е "логична".

@Harry "болести, почти непознати в ерата преди масовите ваксинации."
Това, че са били непознати изобщо не означава, че не са съществували. Помисли какво е било нивото на медицината преди 100 години. Лекарите не са имали технологията, знанието и умението да ги диагностицират. Диагноза от типа "Легна болен и умря" е била често срещано явление.

@Harry "подозирам че сегашните ваксини са така обогатени и дозирани, че освен полезността, им са добавени свойства да причиняват хринични и дългосрочни увреждания на "стадото", с цел намаляване на продължителността и качеството на живот, рязко съкращаване на световното население"

И защо така подозираш? Истината е, че откакто има общодостъпна медицина, ваксини, антибиотици, дезинфектанти и лекарства, населението на земята се е увеличило от 2 млрд. на 7 млрд. души. Не знам дали са помогнали за нарастването на населението, но очевидно не са попречили.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

48 Harry | 25.03.201708:40

Това ясно се вижда ако сравните моя текст на човек с малко и социалистически ваксини - ясна и последователна мисъл, разбираема и логична.

А вижте как пише Прасчо, млад човек ваксиниран с новите западни модерни ваксини, дарени ни от "демокрацията" - объркана и неподредена мисъл, неясна, трудно четима, на места неразбираема.

Никак не е случаен фактът, че дислексията също както аутизма, затлъстяването и астмата, вече е епидемия в САЩ.
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

47 Harry | 25.03.201708:34

И да поправя Прасчо, той манипулира с числата, защото в множеството на жертвите на ваксинарския бизнес смята само умрелите, но не и десетките милиони увредени, но живи, останали с мозъчни увреждания аутизъм, дебилство, олигофрения, както и с алергии и астма - болести, почти непознати в ерата преди масовите ваксинации.

Не съм против принципа на ваксините, но подозирам че сегашните ваксини са така обогатени и дозирани, че освен полезността, им са добавени свойства да причиняват хринични и дългосрочни увреждания на "стадото", с цел намаляване на продължителността и качеството на живот, рязко съкращаване на световното население, драстичен спад в интелектуалното ниво на човечеството - нещо ясно видимо в САЩ, там повечето деца са малоумни, не могат да запомнят дори таблицата за умножение, камо ли да мислят абстрактно, не обучават собствени инженери... Има статистики за траен спад в интелигентността на младите американци, като периода съвпада с ерата на масовите и задължителни ваксинации.
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

46 Harry | 25.03.201708:22

От пространните обяснения излиза, че жертвите на ваксините са повече от заболелите неваксинирани. Много щастлив

Другият ми въпрос е: След десетилетия световно ваксиниране на няколко поколения, болестите би трябвало да са изчезнали... от къде се взимат сега бацилите, които разболяват неваксинирани деца??? Няма логика!

Или ги пускат контролирано от лабораториите на фарма мафията, за да раздвижат бизнеса, да накарат стадото залитнало по "антиваксаризъм" да се върне в правата вяра, защото корпорациите иска "икономически растеж" ...

И защото бацили на победените болести има само в лабораториите на мафията в бели престилки!

Sic!
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

45 deowin | 24.03.201716:10

>Формулата, естествено, не означава нищо сама по себе си, без прилагане на данните, получени от статистическите изследвания по въпроса

Първо, доста съмнително е дали изобщо разбираш какво означава формулата отвъд това, че е комбинация от букви и някакви други знаци, май математически, май си ги виждал в алгебрата във втори клас.

Второ, статистически данни има купища.
Не, наистина. Огромни купища.
Погледни, например, данните от изследването в Куба (от всички държави), които реферирах преди (goo.gl/nEDnpG). Изследването обхваща 9 години и над 45 милиона отделни ваксинации. Това е в Куба, бедна държава с 11 милиона население. Сещаш ли се какви изследвания с колко хора са провеждани в развитите държави? Да, мога да ти намеря примери, ако ме убедиш, че би имало някакъв смисъл, защото хора като теб първо казват "нямаме данните от статистически изследвания", а като им завреш точно тези данни във фейса категорично отказват да ги приемат.
   

оценка

+5 -1

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

44 deowin | 24.03.201716:01

>дали еволюцията няма да отсее именно глупаците, увредили си имунната система с по 20-30 ваксини?

Ако съдим по статистиката на смъртните случаи, причинени от ваксини откакто са въведени преди повече от половин век, и смъртността преди това от болестите, за които човечеството днес има ваксини, изводът е доста ясен - природата се е справяла прекрасно с отсяването на неимунизираните преди да измислим ваксините. Говорим за десетки милиони човешки животи годишно, които са били успешно отсявани преди, докато днес тези хора оцеляват. Половин век история на ваксини, съчетани с огромната им популярност и широко разпространение, ни дават достатъчно данни (милиарди ваксинирани хора, десетки хиляди изследвания над стотици милиони), за да сме доволно уверени относно липсващите отрицателни ефекти от ваксините.
   

оценка

+5 -1