ФБР в отбора на педофилите | webcafe.bg
Webcafe

ФБР в отбора на педофилите

webcafe.bg, по The Week
04.06.2013, 16:46 (обновена 10.06.2013, 10:09)
PC

Снимка: © Getty Images

Имат ли право агентите да използват детско порно за примамка?

Трудно е да не си на страната на Федералното бюро за разследване. Те не могат директно да ударят всеки изрод, който си пада по детска порнография - нямат нито времето, нито ресурсите за това.

Поради тази причина и ФБР обикновено се цели нагоре по педофилската верига - в собствениците и администраторите на сайтовете, които предлагат порноснимки и видео с участието на деца. След това информацията от сървърите и финансовите транзакции позволява на агентите да стигнат до домовете на тези, които са си платили за гнусното съдържание.

Наскоро по време на заседание по дело за пеофилия стана ясно, че бюрото е направило следващата крачка. ФБР атакувало сайт за детска порнография в Небраска, но специалистите установили, че системата до този момент не е запазвала достатъчно данни за 5-те хиляди негови потребители. Затова агентите поели контрола на портала и в продължение на месец (от ноември до декември 2012 г.) той функционирал, сякаш нищо не се е случило.

През това време хиляди снимки с изнасилени деца били споделяни и обилно коментирани от педофилите. "Тази тема е събрала 7850 четения за седмица, което е страхотен комплимент за момичетата", коментира един от тях под снимки, в които две деца биват брутално изнасилени. "Исусе, каква наслада би ми донесло да нараня това дете", писал друг от извратеняците в една от темите.

Междувременно агентите тихо стояли от другата страна и събирали IP адреси - без по никакъв начин да спират споделянето на нови и нови снимки и видеоклипове, както и публикуването на подробни съвети за това как се отвлича дете пред училище и подобни.

Това не е нещо ново - ЦРУ процедира по същия начин със страниците на джихадистите: завладява ги и след това събира информация за посетителите им.

Цялата операция малко прилича на идеята на службите да пуснат „контролирани" оръжия и да следят как се придвижват те от наркобанда в наркобанда.

При това положение, обаче, ФБР или някак е придобило разрешение да следи целия Интернет трафик на потребителите на сайта, или по-скоро е допуснало изображенията да излязат и извън педофилската мрежа. Така агентите са се превърнали, макар и за малко и уж с добра цел, в дистрибутори на детско порно.

Въпросът е дали ако си жертва или родител на изнасилено дете ще приемеш контролираната от службите (зло)употреба на кадрите, в които се виждат най-потресаващите мигове от един млад живот - даже и с цел повече престъпници да бъдат заловени.

Всеки път, когато изображенията биват споделени, това е нов удар по достойнството ти - деца свидетелстват пред съда, че не биха могли да се чувстват спокойни, докато знаят, че файловете с отвратителните сцени все още са някъде из Интернет. Предават ли те ФБР, ако не изтрият веднага съдържанието на педофилския сайт? Трудно е да кажем "не".

Казва много и фактът, че не е известно ФБР да са продължили да прилагат тези методи. Те буквално развързват ръцете на адвокатите при евентуално дело - ако наистина гледането на педофилско съдържание е престъпление (тъй като насърчава сексуалните посегателства над деца), то защо агентите не са го прекратили веднага?

Страшно е даже само да си помислим, че правоохранителните органи ловят педофили, като използват за примамка снимки на деца, но, на всичкото отгоре, по случая в Небраска все още няма масови арести. Тоест службите даже не могат да говорят за цел, която е оправдала средствата...

Oще: данни  педофили  порнография  фбр 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.09.2010, 16:26

1 Georgi Genkov | 06.06.201311:48

смешен плач, няма друг начин да заловиш престъпник в тази ситуация, какво да стпрът сайта, та гадовете да продължат да си споделят материалите в друг, вместо да го изловят, може ли да са ви толкова плитки мозъчетата.
   

оценка

+1 -0