Реконтра на "какво да правим с националистите?" | webcafe.bg
Webcafe

Какво да правим с толерастите

Николай Дренчев
11.05.2011, 11:10 (обновена 13.05.2011, 07:58)
Толерантност

Снимка: © Getty Images

За тези, които не намират думата в тълковния си речник, ще я поясня: "толераст" е човек, проповядващ толерантност, с цел извличане на користни облаги. Различава се от действително толерантния човек (включително толерантния националист) по това, че толерантността, която уж проповядва, не му е вътрешно присъща.

Толерастите лесно се познават се по крайно нетолерантното им отношение към инакомислещите.
Наскоро някаква авторка зададе въпрос: "Какво да правим с националистите?" Опита да внуши, че ние, националистите, сме проблем на обществото, социално зло, което дебне небдителните граждани в мрака.

На фона на нищо (лошо) неизвършено от националистите се дават препоръки какво да бъде отношението: "за национализма (да) се пише и говори така, че да не остава никакво съмнение в това, че... действията и стремежите на националистите са недопустими и осъдителни"!?

Ами ако думите и действията на националистите са допустими и неосъдителни? Ако са благородни и безкористни? Ако са разумни, премерени и навременни? Ако сме загрижени, защото добре познаваме ситуацията в страната и пулса на народа ни? Пак ли ще воюват с нас? Защо?!

Трябва ли им враг, с който да плашат подопечните си, за да ги докарват сплотени пред урните? Не ги ли е грижа, че ако винаги ни критикуват "априори", както в приказката за лъжливото овчарче накрая ще пропуснем да се вслушаме в гласа им, дори ако някога кажат нещо разумно?

Какво да правим ние с толерастите - майсторите на злобата, омразата, внушената вина и харченето на чужди пари? Добре разбираме мотивите им - става дума за пари. Зад всичките толерастки лозунги, по-плитко или по-дълбоко стои идеята че данъкоплатците (български или европейски) трябва да плащат.

И ние - данъкоплатците - плащаме. Давахме пари за каквото се сетиха да ни поискат. То не бяха десетилетия (безполезно) включване, не беше (ромски) театър. Ние все плащахме, а те ставаха все по-нагли, крадливи и безнаказани, искаха ни още и още, и си го взимаха - денем - с политически средства, а нощем - с криминални.

И когато днес ние, българските националисти, поставяме проблема - толерастите ни сочат с пръст и заклеймяват като обществен враг. Никога ли не им хрумва, че милостта към престъпника е жестокост към жертвата?! Защо вечно ние трябва да плащаме и да даваме - парите, труда си, здравето си, живота си? Те са наши и на нашите деца!

Никой друг няма право да разполага с тях, най-малко - въпросната авторка. Аз, като български националист, не искам от нея тя да ме храни, да ми плаща тока, водата, осигуровките и здравеопазването. Нека и тя се опита да бъде достатъчно толерантна, за да не иска от нас да плащаме на циганите за циганиите им.

Ако иска да бъде полезна - вместо заканително да ни размахва пръст - нека да отиде в гетата и като майка Тереза (или отец Иван от Нови Хан) да ограмотява, образова, лекува. Така ще заслужи нашето уважение. Ако тя не иска да го направи, да не ни кара ние да го правим. Животът си е наш и приоритетите е редно да си ги определяме сами.

Най-странно, нагло и безочливо, будещо възмущение в мен, а вероятно и във всеки нормален човек, е отношението на толерастите към децата. Към циганчетата. Как позволяват, как оправдават блудствата, изнасилванията и забременяванията на деца? Какво бъдеще според тях има 12 годишна майка, та гледат на тези случаи не с възмущение, а с умиление?

Освен че й е отнето детството и образованието, животът й е предначертан в коловоза - безработица - просия - мизерия - социални помощи. Очевидно детето не разбира "свойството и значението на извършеното", както и дълбочината на посегателството върху живота му. Защо се пречи на специализираните служби (социални и прокуратура) да си свършат работата? Нима с едно забременяване на дете не се осъществяват една камара състави на Наказателния кодекс?

По адрес на националистите от ВМРО м.г. шефът на един известен толерастки комитет (БХК) каза: "Аргументите им, доколкото ги имат, са в твърдението им че законите са еднакви за всички".

Драги толерасти! Ако вие смятате, че законите не са еднакви за всички, ако мислите, че законите не важат за вас и вашите подзащитни, то ние не сме съгласни. Ако вие твърдите, че законите са само за нас и оспорвате валидността на законите над вас - то всякакви дебати са безмислени.

Време ни е да погледнем към рапирите!

Oще: бхк  дебати  закони  националисти  толерантност  толерасти 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.11.2010, 06:37

246 Николай Дренчев | 14.05.201107:17

Темата на статията не беше "какво да правим с циганите"? Историята познава много примери как много по-диви, свирепи и свободолюбиви племена са поемали по пътя на прогреса, а циганите не са нито толкова свирепи, нито толкова далече от цивилизацията. Несоциалните елементи сред тях бързо и лесно могат да се вкарат "в правия път", без особени усилия, без кръв, без катаклизми.
За да уснеем да направим това - трябва да извадим от схемата изкарващите пари от бедността на циганите и противопоставянето им на българите - т.е. да изхвърлим толерастите.
Темата посочваше истинския (според автора) проблем - толерастите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 06:37

245 Николай Дренчев | 14.05.201107:08

Очевидно толерастите съществуват и крайно нетолерантно, без никаква грижа за обективната истина и достоверността на аргументите на опонентите им пропагандират своята користна, финансово подплатена истина.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 06:37

244 Николай Дренчев | 14.05.201107:02

А пък аз си мислех че толерасти няма! Мислех си че толерастите са само теоретична конструкция на автора. Смее се
Какво виждам обаче в коментарите - знамето на толерастията и гордо се вее и развяващите го съвсем не се срамуват от това.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.05.2011, 20:12

243 Николай Дичев | 13.05.201120:14

Абсолютно точно казано !!! Скъпи толерсти опичайте си акъла, да не ви го опечем ние !!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

242 YOLE | 13.05.201118:50

Евгени Донев , Според мен трябва Вие толерите да свършите мисионерската работа . Поради разбираеми причини яхвайте по едно магаре и тръгвайте по катуните ,изпълнете си дълга , паметниците Ви ще са от нас .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

241 Mile Manolov | 13.05.201118:21

Мани го краля Тиква... избори идат и треа метне некой на лъвовете ^^
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

240 Bobby_gBG | 13.05.201117:51

Ей ги и резултатите от действията на толерастите:

http://news.ibox.bg/news/id_2098908112
Прахосали сме парите за интеграция на ромите

Бойко Борисов обясни, че са констатирани редица нарушения.

Голяма част от средствата за интеграция на ромите са похарчени за административни разходи, наеми на помещения, командировки, заплати на ръководители по места като често координатори са били директорите на фондации.

Резултатите от проверките са дадени на прокуратурата, каза премиерът Бойко Борисов. Поне в 10 прокуратури са дадени нарушенията, тъй като злоупоребите са извършени в няколко града.

Едно от най-фрапантните нарушения е, че с пари за интеграция на ромите е купен автомобил. Колата била закупена дори на името на физическо лица, а не на организацияИ следващото:

12/05/2010
Нова акция „Медузите“ във Варна разкри източване на общината чрез цигански фондации

Целта на операцията е изземване на документи за източване на община Варна и на средства на варненските данъкоплатци за периода от септември 2008 г. до днес, уточни Цветанов. Кражбата ставала предимно чрез дейността на фондации за интеграции на ромското малцинство, в която основно действащо лице е зам.-председателя на ОбС в града и областен лидер на ДПС Янко Станев


------------


Е именно заради това ние повече не щем да плащаме пари за усвояване от толерасти, защото те циганите никога и по никакъв начин няма да ги интегрират!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

239 Bobby_gBG | 13.05.201117:16

Енвгени:

Иначе, прав си, с пари стават нещата! Само че, с пари и баба знае... Въпросът е, с малкото пари, с наличните възможности да измислим нещо, което да подобри положението!
--------------------

Еми явно толерастите не ставате за тая работа, защото мерките които предлагате струват много пари, и искате да става както баба знае, ама държавата няма пари за да стане по вашите методи.

И така какво правим тогава, като не можем да си купим мира и спазването на законите на циганите? Продължаваме по вашите толерастични методи да вземаме парите на пенсионерите и от здравеопазването и да ги даваме на циганите докато всички измрат, и останат само циганите?

Не мерси. Национализма и крайно дясната политика ще се разрастват все повече, колкото повече толерастите се опъват и задържат нещата да се разрешат сега с умерен национализъм, след години ще бъдат разрешими само с краен национализъм и малко кръв, а след 30 години и кръв няма да ги спаси, само че тогава кръв ще се пролее и то много...

И за това ще сте виновни точно всичките толерасти, задето не сте предприели адекватни мерки навремето, и сте попречили на останалите далновидни хора да ги предприемат.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.09.2010, 17:11

238 Stupido | 13.05.201117:10

уеуе що коментар що чудо!! Шокиран

искате ли малце съчки у огино?
те ви: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/13/1089266_amnesti_interneshunul_romite_v_bulgariia_produljavat/?ref=chromeext

иначе толерастите принципно не думат льошаво само че уеко са закъснели с желанията... коньо вече е у ряката...

демек десните редици ке се увеличават, независимо аресва ли им или не на толерастите...

причини ногу - що имаше да се каже се каза...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.08.2010, 15:10

237 Astarot | 13.05.201116:25

Евгени, точно турците и Германия не ги давай за пример. Да, много по-полезни за обществото са от циганите у нас, но да не забравяме, че турците не са цигани. А и германците наливат толкова пари в тази интеграция, колкото ние не можем и да си помислим. Но не е това основният въпрос. Основният въпрос е възможна ли е интеграцията (мулти културна и мулти етническа държава) и грешна ли е асимилацията? Баба Меркел не отдавна обяви мултикултурният подход, който Германия прилага спрямо турците за ПЪЛЕН ПРОВАЛ. Фактите във Франция са абсолютно същите, макар франсетата сами да са си виновни за това, че векове са експлоатирали арабите и са им налагали културното си влияние. Сега влиянието им се явява минус, тъй като за повечето араби и западно-африканци френският е втори роден език и имиграционната вълна е логична. Примерът с Белгия също не е удачен, тъй като двата етноса са близки и могат грубо казано да се причислят съответно към холандци и французи. Белгия е не по-различен случай от Молдова примерно.
Проблемът е, че разни провалили се "интегратори" като Сарко и Меркел най-лицемерно ни говорят глупости, в които самите не вярват, но им е доста политически удобно да ги ръсят. А в същото време алчните "правозащитни" организации ни залагат логически капан, чрез задачата "Интегрирайте ги и ги направете европейци, но им запазете бита и културата". Подобен логически абсурд е изгоден само и единствено за тези организации, защото докато ние си блъскаме главата в стената, опитвайки се да намерим логиката в нелогичното, те прибират парите, които ЕС ни КАРА да им даваме... Както написах, по-рано, тези организации НЯМАТ ИНТЕРЕС задачата "интеграция" да получи решение.
А как ги интегрират австрийците и италианците всички знаем. Ама на Берлускони никой няма да си направи труда да му дудне по този въпрос, щото ще си го премести от едната к--ва в другата...
Та когато имаш задача със сгрешено условие, я задраскваш и съставяш нова. И сега тук въпросът е "Да интегрираме циганите или да им запазим бита и културата?" Ако е първото, се започва яка сеч на права и помощите започват да се раздават на принципа на магарето и моркова, в краен случай и на тоягата. Ако пък битът и културата им са толкова ценни, спираме им помощите, изолираме ги в гетата и оставяме естественият подбор да си каже думата. Който оцелее, оцелее. Който иска да учи и да работи, да ходи.
Но да ни се задават задачи без решение и след това да ни се дудне, че не можем да ги интегрираме и да ни се меси Сульо и Пульо във вътрешната политика не е приемлив за нас вариант.
   

оценка

+0 -0