Цветовете сигурно са полудели | webcafe.bg
Webcafe

Цветовете сигурно са полудели

Кристина Пайташева
24.02.2012, 15:52 (обновена 27.02.2012, 10:04)
цветове

Снимка: © Spa Realia

Ако количеството зелено ти е малко? Хапвай повече зелени храни, носи повече зелени дрехи и аксесоари

"Три имена. Дата на раждане. И номера на сутиена", закача ме Милкана още от вратата. По него можело да се изчисли асцендента. Обаче съм отишла при нея да си говорим не за зодии, а за цветове.

Милкана прави тъй наречените цветочислови анализи, които се изготвят на базата на трите имена, датата, месеца и годината на раждане. Накрая се получава своеобразен цветен индивидуален хороскоп.

„Кога падна, че още куцаш?", ме пита Милкана преди съм седнала. „Вчера", отговорих. „Ами, да, вчера беше двойно червен ден, нормално", още от вратата за краката ме подхваща тя. „Червен ден ли?!", си казах на ум, докато тя дяволито ме гледа и ме кани да си избера чай, докато търси чаша. Портокал с канела звучи доста добре, а тя без да иска вече ми е поднесла прекрасна оранжева чаша...

"Моля те, започни отначало, защото червения ден, освен с истеричен „код червено", наводнения и трагедии, с нищо позитивно не го свързвам", я моля аз... Но всичко по реда си.

Цветове и хора

Милкана Мескин е художник. Завършила е „Текстил" в Академията. Старите цивилизации са й любими като явление. Познава ги от История на изкуството. Всеки цвят значи нещо, с цветове са се лекували, с цветове са правели ритуалите и жертвоприношенията си.

От 1998 г. обаче се пали по-силно по комбинацията между числата и цветовете и започва да чете много в тази посока. Случайно попада на един анализ, от който заимства и го доразработва. Той представлява индивидуален нумерологичен анализ, като всяко число има вибрация в цвят и в звук и съответното проявление в живота. Това са излъчвания на електромагнитни вълни, тъй като самите ние сме част от електромагнитен спектър и трептим в параметъра на бялата светлина.

Точно там са седемте цвята, които познаваме. В езотериката те се отнасят към седем чакри, а в живота - към седем реалности с различно материално проявление.

Всъщност у всеки един от нас присъства целият спектър от цветове в различно съотношение, като в определени ситуации човек реагира по различен начин на средата. Базата данни цветове, заложена в нас, е само първопричината за поведението ни, като всеки цвят обхваща различни сфери от живота. При този анализ човек получава информация, която може да му служи цял живот. Всеки цвят може да е добър и лош. Фактически разигравката между количеството цветове дава нюансите на характера, като всеки цвят е свързан с всички останали.

Много хора я питат какъв е техният цвят. Но както спектърът е съставен от седем цвята, трептенията на тези цветове са абсолютно паралелни на човешките трептения. Във всеки един от нас са заложени седемте цвята, но в различно количество. Затова в отделните ситуации му влияят различно. Например в една червена зала, човек, който има повече червено, би могъл да стане много избухлив.

Червено за енергия

Тъй като червеният цвят подтиква към действие, хората, които имат по-голямо количество от червената вълна, са по-динамични като натури и имат нужда от много движение. Когато обаче тази енергия не се изразходва, не е изключено да се появи нервност и избухливост в поведението. Освен това при по-дълго статично положение, тази енергия може да рефлектира с обратен ефект във вид на апатия и отпадналост. Двойно червеният ден, с който Милкана ме посрещна, бил перфектен за активно физическо натоварване, като например едно пролетно почистване или активна тренировка

Оранжево за емоция

Хора, среда, емоция, близост. Това са характеристиките на оранжевия цвят. Обикновено хората с висок процент оранжево нямат нужда от много време за сближаване. Те са изключителни екстроверти. Оранжевото се свързва и с любопитството да се правят нещата, без страх от провал. Използва се, когато искаме да засилим емоционалното, както и междуполовото общуване. Този цвят е паузата, балансът между червеното и жълтото.

Жълто за концентрация

Жълтото е свързано със слънчевия сплит, с принципите на човека, неговия мироглед и това как възприема света. Засилва мисълта и концентрацията. Хората с голямо количество жълто имат услужлив интелект и в моменти, в които се изисква по-силно умствено натоварване, те се мобилизират много по-успешно. И обратно, в случаите, когато не е необходимо толкова да се мисли, тези хора могат успешно да се отпуснат.

Зелено за баланс

Перфектната везна. Ако оранжевото е баланс, то по-успешният вътрешен баланс е зеленото. Той дава усещане за изключително спокойствие. В същото време ускорява процесите и ако човек иска да засили нещо, просто трябва да му даде повече зелена сила. Зеленото характеризира развитието и растежа. Ако количеството зелено ти е малко? Хапвай повече зелени храни, носи повече зелени дрехи и аксесоари. При цветоточисловия анализ, ако се установи, че даден цвят е в по-малко количество, човек винаги може да си го набави чрез храни, дрехи, интериорни решения и т.н.

Светло синьо за изразяване

Този цвят е свързан с гърлото и въздуха, с дишането и със словото като начин да изразяваме личността си. Хората със силно изразен син свят много умело си служат с думите и знаят точно кога какво да кажат. Освен това синьото се свързва с вярата и духовното търсене, то отпуска физическото тяло. Този цвят ни учи да не сме мнителни.

Индиго за интуиция

Индигото е свързано с интуицията и хората със засилено индиго са интроверти.

Лилаво за идеи

Хората със засилено лилаво имат самоувереността да достигат до всевъзможни нестандартни и иновационни открития, които да прилагат в работата си. Освен това имат способността да получават информацията, която им е необходима и когато им е необходима.

Цветен календар

Цветният календар, който е направила Милкана, е на принципа на вибрацията на цветовете и съчетаването им. Във всеки ден от месеца един определен цвят има много силно влияние. И когато при анализа този цвят е в по-малко количество, той може да бъде набавен именно в този ден в голям процент. Всъщност календарът дава възможност, на базата на данните от анализа, човек да си построи един много ползотворен стереотип, в който да няма неудобни моменти, а да бъдеш в хармония, да се движиш изцяло по течението и да знаеш върху какво да акцентираш.

Милкана дава за пример този месец, който е посветен на цикламата и залага на творческата активност. Цветът на месец март е златото и се свързва с натрупаната от предишните животи мъдрост. В този месец е добре да приемаш всичко, което се случва като най-доброто, което е възможно да се случи, да бъдеш отстъпчив, мек и благороден, да се вслушваш повече във вътрешния си глас.

И да дерзаем до април, който ще бъде червен, и ще ни призове към активно действие.

Oще: анализ  календар  цветове 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 26.02.201212:56

Ау, че интересно ...

Срещу най-малко 30 лв. на час, колкото в долу-горе заплатата на българина за 8 часа, Милкана може да ви направи:

ВИДОВЕ УСЛУГИ:
· ИНДИВИДУАЛНИ ЦВЕТОЧИСЛОВИ АНАЛИЗИ / ЦЧА /
· ПРОГНОСТИКА
· ИНДИВИДУАЛНИ АРТ РЕШЕНИЯ, БАЗИРАНИ НА ЦЧА
· ИНДИВИДУАЛНИ ТЕРАПИИ, БАЗИРАНИ НА ЦЧА
· ЦВЕТНИ КОНСУЛТАЦИИ
· СЕМИНАРИ
· ЦВЕТНИ ПАРТИТА И ВСИЧКО ЦВЕТНО, СПОРЕД ВАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ И НУЖДИ!

А Милкана дали прави масажи?
Със "щастлив край" естествено.

Тези услуги малко приличат на предаванията на Канал 3 ...
По мириса на пръднята ми, да отгатнат на колко години съм опознал женските ласки. И кой ден от седмицата е било.
   

оценка

+0 -0