Все по-нова година | webcafe.bg
Webcafe

Наздраве за бъдещето, което ни се случва

Венко Димитров
30.12.2010, 12:48 (обновена 03.01.2011, 17:07)
2011

Наздраве за бъдещето, което ни се случва!

Webcafe.bg честити новата 2011-а на всички свои читатели! Пожелаваме здраве и късмет и верни на принципа, че читателите един ден стават и наши автори, даваме думата на един от тях.

Традиция е, още отпреди да измислят телевизорите, българинът да посреща Новата година на маса, гледайки телевизия, освен ако не пътува за "Пирогов" с откъснати от пиратка пръсти. Ако следваме последните тенденции, ето какво може да очакваме в програмата до десетина години:

"Годишни награди за мъж, силикон и бизнес-ангел на годината", обединени в едно.

Всъщност наградените не печелят нищо - събитието е повод  мъжът бизнес-ангел да се похвали с инвестицията си и да трампи силикон с други инвеститори. Предаването е полезно със своя филантропичен характер, като предоставя на простолюдието досег с хайлайфа.

Има и специална награда от журито (собственик на верига свинеферми и ресторанти за вегетарианци, Мистър Перука и Мисис Ботокс, почасов хотелиер и кредитен милионер, участващ в церемонията чрез телемост или Skype, за по-евтино) за хюманрайтър на годината.

Хюманрайтърът е фешън евфемизъм за виртуални драскачи, сътрудници на Държавна сигурност, които въпреки доносите са се запазили хора (има данни, че след консумация на хипермаркет продукти в промоция, някои агенти си сменили животинския вид неволно).

По традиция, награденият бива ритуално замерван с кетъринг, докато раздава столевки на просещите в новогодишната нощ деца. (Столевката е най-малката банкнота, поради липсата на обезпеченост със злато (БНБ е отдавна приватизирана) и се равнява на 0.2 стотинки от времето на социализма, но пък самият акт е с морално-етичен характер.

Банкнотите са покрити с патриотични лозунги и съдържат традиционни фолклорни гайтани, вместо метални нишки. По-заможните могат да си закупят банкнота-картичка с актуални хитове и чудотворна икона на задната страна. Монети в обращение няма, продават се само на нумизмати, като новите серии са излети от мощи.

Приз може да получи и блогър, който е видян на живо от поне един друг човек.

"Никой не вярва в твоята слива" - аграрно-еротично съзтезание с образователен характер. Подходящо за всички възрасти. Водещи Пъччев, Храчков и няколко скочубри, които лифтинг не ги лови.

Обикновено върви всеки делничен ден, като в прайм тайма залага на еротиката, а на всеки кръгъл час дава награди на хора от екипа. След полунощ се говори и за земеделие.

Притежава добре развита мрежа за екобиопродукция със собствена марка, както и мърчандайзинг - диетични чипсове с логото на предаването, както и само лого на предаването, но в комплект с безплатен ваучер за традиционни спа процедури - публична баня в неделя и клизма.

Уикендите мутира в следобедно предаване за лайфстайл земеделие.

В празничното издание участват политици, които ще си припомнят времената, когато още са стартирали кариерата си в най-печелившия бизнес (политиката, ако не може да се сетите). По-народните от тях може да си вземат и душ в ефира.

"Ануален обзор" - равносметката за случилото се в политическия, социалния и културния живот през годината с участието на Председателката на Съюза на футболните съпруги, Детските радиочалгахорс и Доайена на травеститите.

С оптимистични репортажи за пенсионери със спряно парно или живеещи на улицата, които все пак се справят някак. Има и пряко включване от  няколко столични заведения, където съпрузите на съпругите, в духа на спиртсменството, си извоюват призовете за най-отличил се - Най-дълго неиграл футболист, Най-много изпил (сумарно през годината или по време на тренировка), Най-бърз автомобилен съзтезател (задължително е да не си автомобилен съзтезател, а  желателно да нямаш книжка и да си с над 2 промила), Най-голям побойник. Накрая Доайенът на травестите пее "Тиха нощ, свята нощ", а радиохористите мятат модерен гьобек.

Не може да се мине и без високопатриотична програма, която да надъхва за словото на Президента, Премиера и Омбудсмана. Разкаяли се иманяри пускат в частните си музеи на половин цена, докато пеят просълзени химна.

Чужденци, за предпочитане светлокожи и светлооки, отдават дан на Българщината от някоя механа. Може и японци, но ако са изрусени. Всичко това прекъсвано само от реклами на Родни, Български и Народни продукти, по традиционни рецепти от средата и края на XX век.

Пускат се и цитати от видни Възрожденци, но понеже текстовете им са обект на авторско право, се декодират само чрез изпращане на sms. С sms-и се събират и средства за закупуването на силиконов макет на фолкпевица за мироопазващите ни контингенти, в държави, които младите не са и чували, но една част от тях желае да иде да ги омиро-опази. Паралелно върви и MMS кампания, в която млади момичета директно изпращат свои снимки и видео на миротворците, за да им вдигат и без това високия морал.

Кулминацията е, когато се прекъсва новогодишната програма с новината, че от морето е изплувала частица от Светия кръст, всички вдигат наздравица, а финансовият министър обещава да вземем кредит от Световната банка, за да го популяризираме по света като Българския кръст.

Президентът, Премиерът и Омбудсманът излизат преоблечени като Тримата влъхви, но с калпаци, дръпват по едно (слово или питие - според манията си) и пеят "Ода на радостта" на български, под звуците на националния химн, който тече на огромни видеостени на няколко европейски езика.

Под тях, народонаселението танцува както може, и пие, к'вото си носи, а свежи репортери взимат live интервюта в "Пирогов" от онези с откъснатите пръсти и ги карат да помахат с ръка (или с две, ако имат) на драгия зрител.

През Новата година ще следват повторения,  прожекции в молове и по стадиони, за да си припомним емоцията от празничната нощ, DVD-та, за да си кътаме спомени, вместо някакви си пари, било то и патриотични, и рингтонове, за да ни преследва радостният дух навсякъде.

И така до другия път. Наздраве за бъдещето, което вече ни се случва! Амин и аман.

Oще: българи  жури  нова година  политици  програми  столевка  телевизия 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

1 Anton Andonov | 02.01.201120:49

Страшна статия Усмивка
   

оценка

+0 -0