Страх и омраза в София | webcafe.bg
Webcafe

Страх и омраза в София

Якоб Яков
02.04.2013, 10:50 (обновена 04.04.2013, 07:13)
Волен Сидеров  на митинг на Атака

Снимка: © Sofia photo agency

Страх ме е, че въпреки, че се казвам Якоб Яков и в документите ми пише гражданин на Република България, хора като вас няма да го зачетат като аргумент, когато един ден станете нещо повече от чучело на ДПС

Напоследък силната активност на националистическите движения и сипещите слюнка от екраните крайнодесни елементи започна да ме притеснява дори в съня ми.

Бидейки човек от смесен брак, с малка частица еврейско у мен, запечатана в личните ми документи, започнах да се притеснявам за т.нар. етнически мир. Сигурно прекалявам, сигурно преувеличавам, сигурно прекалявам с алкохола напоследък и параноята ме е обзела.

Беше сън. Просто кошмар или нещо подобно. Аз бях във военна част, готвеща се да отпътува за бойното поле. Денят беше слънчев, а всички ние, млади хора в тъмнозелени униформи се разхождахме из Пловдив, където освен лятното настроение, във въздуха витаеше и мирисът на барут.

Жената от интендантството, която ни придружаваше, имаше бялото лице на Ане Франк и същите черни къдрави коси. Когато стигнахме до военния стол, там всичко беше подготвено за нас - обречените. Знаех, че отиваме на война, но не знаех срещу какво. Попитах най-близкото войниче:

Къде отиваме, защо ни изпращат?

Циганите в Бургас са превзели града. Излезли са от гетото и дерибействат.

А докато разглеждах детайлно интериора в залата, в която се намирахме, видях портрет на Волен Сидеров. Човекът, който държеше реч, приличаше на онзи необразован и елементарно мислещ човек, който ми обяснява в истинския живот по "АлфаТВ" какво е либерализъм и колко лошо е то за чистия българин.

Събудих се, облян в пот. Беше три през нощта. Успях отново да заспя и друг кошмар ме споходи. Беше някаква долина в Странджа, в която бях част от партизанска група, бореща се за свобода и равноправие. Влезнахме в някакъв град в полунощ, защото чух звън на градски часовник.

Семейство турци ни прие и ни настани в мазето. Всички те носеха жълт полумесец избродиран на ръкавите им. Спомням си, че в това семейство нямаше мъже, само няколко възрастни жени и децата от женски пол.

Стояхме в избата до сутринта, когато отгоре се чу тропот на ботуши и хора със същите зелени униформи бяха бяха насочили оръжие срещу нас от входа на избата. Разстреляха по мургавите от четата, а мен вързаха и пратиха на разпит, на който ме пребиха. Тук се събудих отново, напрегнат, с избила студена пот по челото.

Обзе ме страх да заспя отново. Сънищата изглеждаха твърде реални. Твърде истински, твърде възможни. Задремвайки отново, със страх, се помолих на Господ, който и да е той, да не ми минават такива мисли през главата, като за по-сигурно минах през кухнята и ударих едно малко.

Един човек, психологически нестабилен, подържан със сигурност като необходимото зло от определена политическа партия, бореща се за незнайно какви права и съмнителни свободи започва да набира все повече и повече подръжници.

Започва да излиза и извън контрол. Развява знамето на, прикрит зад национализма, националсоциализъм. Проповядва илюзионни решения за проблеми, застояващи вече четвърт век.

Обществото търси виновник, изкупителна жертва, а този човек по най-безцеремонния и елементарен начин, зад маската на националите интереси, поднася на тепсия едни български граждани на други български граждани, като прикрито им казва колете, бесете стреляйте - аз ще ви превърна в мъченици на моята кауза.

Върти кампании по интернет, създава частна телевизия, създава репресивен апарат от свой подръжници, които вилнеят наляво и надясно и се опитва да яхне народното недоволство със способите, използвани от почти всяко тоталитарно управление, преди да се възкачи на власт.

Страх ме е от вас, хер Сидеров или Волен ефенди. Страх ме е, че си вярвате, страх ме е, че вече не играете ролята, която ви бяха отредили. Страх ме е, че вече се вживявате в собствената си омраза, породена от комплексите ви за малоценност и липсата ви на образование.

Страх ме е, че вашите подръжници говорят открито за отнемане на изконни свободи от трибуната на вашата телевизия, като обвиняват свободата на словото за повечето проблеми в държавта, че говорят открито за цензура и налитат в области, които не са им по образованието и акъла, и пълнят главата на зрителите с фикции, от които после ще страдат.

Страх ме е, че въпреки, че се казвам Якоб Яков и в документите ми пише гражданин на Република България, хора като вас няма да го зачетат като аргумент, когато един ден станете нещо повече от чучело на ДПС.

Oще: атака  движения  дпс  националисти  софия 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.09.2011, 21:28

85 Лудколю Деликолев | 05.04.201323:15

Хехехе, ийудеин се бил напил. Сигурно някой гой го е почерпил....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

84 deowin | 04.04.201323:10

Thea, Thea..
По същата логика Кака Мара също има какво да крие, но не може да се скрие от същността си на.. бебе с диплома?
А същността на Levitt, която той също подло крие, е тази на стая с фотьойл?
Гениално.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

83 Thea Atanasova | 04.04.201322:52

Прасчо, нека не забравяме, че снимката показва малко или много човека, който е на нея. И тъй като аз нямам какво да крия, показвам реално себе си. А ти какво показваш? Нищо! Значи ти криеш себе си и то под маската на... Прасе!?!?
Има ли нужда да ти казвам, че не можеш да се скриеш от себе си.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 15.03.2011, 23:01

82 Кака Мара | 04.04.201321:47

Охо, коментираният от мен коментарна паяка е изртит.... Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

81 deowin | 04.04.201321:05

>СЛАВА ЕМУ

И аз харесвам големите, нелетящи птици, но чак да ги възхвалявам ми се струва прекалено Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.03.2011, 23:01

80 Кака Мара | 04.04.201320:52

Паяка, нямах никаквонамерение да се обаждам, но за вторипът виждам да ме упоменаваш като някакво превъплъщение на господина Дочев. Все пак, както е рекъл Рачко Пръдлето, "човек за едното красно име живей..".Така че, айде по-полека- параноята си е параноя, може и да ми се разминава мнението с това на много от редовните списуватели в този форум, може и да съм решила да несе обаждам много- много , че логореята тука е страшна, ама все още не ми е диагностициран Синдром на Gilles de la Tourette..айде, моля, да не се обиждаме .Параноята си е параноя, ама пък да ми спрягат разни кукувейци името с това на разни откачалки... а, по- кротко!!
кака ти Мара
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2010, 20:02

79 азът | 04.04.201319:15

@ panopsihikum

И аз не знам, овцо мила защо си правя труда, ама ето http://rechnik.info/%D0%B6%D0%B8%D0%B4
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

78 Frida | 04.04.201318:20

олии, пак са ми изтрили постчето, стават общо три.
щото в тях писах, че всички, които се отнасят сериозно и с уважение към лицето отгоре, са същите антисемитски фашистки буклуци. и че тая пасмина толкова са се самозабравили, че си говорят както им дойде без да спазват елементарно приличие, при което лъсват черничките им фашистки душички.
ако пък някой иска да си играе на милиционер гони зоза, изобщо да не си прави илюзия, че ми пука. светът е демокрация - като не е уебкафе, ше си намеря уеб-боза с баклава и тулумби, ай си
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.02.2011, 18:45

77 Georgi Tashev | 04.04.201317:23

Егоистичен евреин като всички останали. Общото между всички тях е, че не помагат на никой друг, освен на себе си! Проблема на автора си е лично негов и ако не му харесва, да ходи в Америка. Там няма Волен.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

76 YOLE | 04.04.201315:22

Досега много уважавах Венито, но, откакто ми стана ясно, че е гола вода, представяна за еликсир, нека никой да не му го подава повече във сичкия смисъл.
   

оценка

+0 -0