МВР, вместо да се бори с престъпността, се бори с падащия рейтинг на министъра си | webcafe.bg
Webcafe

До 5 години затвор за Ежко Ежков заради четените СРС

Адвокат Николай Хаджигенов
07.12.2010, 12:32 (обновена 08.12.2010, 08:01)
Цветан Цветанов

Снимка: © БГНЕС

За първи път в България министър на вътрешните работи разсекрети СРС...

Не мога да пропусна уникалното "правно" творение на министъра на вътрешните работи Ежко Ежков, който за първи път у нас разсекрети СРС (за който не знае, МВР засекретява дори делата за уволнение на обикновените милиционери, в които няма нищо секретно). Нещо повече, изтупа се в НС и от трибуната ги прочете, след което обяви, че лекарите са виновни?

Съгласно, чл.145а ал.1 НК: "Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.

Квалифициращият състав (утежняващи обстоятелства) предвижда за длъжностни лица наказание от 1 до 5 г. лишаване от свобода. Бидейки министър, ЕЕ е длъжностно лице.

Понеже всяка сутрин слънцето не изгрява заради мене, както го прави заради ЕЕ, ще си позволя дребен анализ: никой, не може и няма право (не напразно е престъпление) да произнася присъди, освен съответния наказателен съд!

Не напразно има досъдебна фаза, в хода на която се събират доказателства, както за евентуалната вина на обвиняемия/те, така и оневиняващи доказателства (досега няма повдигнати обвинения). След това, прокуратурата на база събраните доказателства, решава дали и на кого да повдигне обвинение или да прекрати преписката.

Ако изготвят и внесат обвинителен акт в съда, в хода на съдебното следствие се проверяват събраните доказателства и се събират нови и едва тогава съдът се произнася с присъда, която може да бъда оправдателна! След което някой обжалва или прокуратурата протестира присъдата, като доста често обжалванията стигат до Върховния съд. Затова се нарича правосъдие! Ежко Ежков обаче събра всичко в едно. Пак добре, че не прати униформените да изпълнят "присъдата" му на момента.

Това, което направи ЕЕ в парламента, е израз на тотална умствена деградация и импотентност. Това се нарича опорочен процес! Сега, дори да са виновни наистина, силно се съмнявам, че ще ги осъдят. А, ако го направят, съдът в Страсбург със сигурност ще осъди българската държава за пореден път!

Всъщност, става очевидно и за незрящите, че МВР вместо да се бори с престъпността, се бори с падащия рейтинг на ЕЕ. Повдигат се множество, чисто правни въпроси... Един от тях ми харесва особено много: МВР са длъжни да предотвратяват престъпленията, т. е. да ги спират преди да са се случили, дори и с риска да загубят малко рейтинг.

Това не се случва никога и никъде у нас. Многократно и на всички нива в МВР вдигат рамене и казват буквално: ако стане, ще дойдем? Демек, ще дойдат да преброят труповете и евентуално да дирят тепърва извършителя. Написал съм безброй такива жалби, включително до трима главни прокурори, както можете да се досетите, абсолютно безрезултатно.

Обобщение: Ако "онези" в МВР са слушали 20 часа разговори в ефир, как плодът е бил жив и обсъждат убийството  му, защо деянието не е предотвратено?

Ако подслушаните разговори са проведени наистина 24 часа след смъртта на плода, тогава за какво беше всичко това?

Независимо от отговора на горните въпроси, министърът на вътрешните работи трябва да бъде уволнен незабавно и да му бъде потърсена наказателна отговорност!

П.С. За всичко останало някой ден на неговия казан ще има отделна смяна дяволи.

Oще: бебе  горна оряховица  мвр  министър  нк  нс  полицай  срс  цветан цветанов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.10.2010, 17:28

11 evkalipt | 09.12.201013:16

Адвокатина, и аз ще попитам като Бойко, Гоце - да си сезирал някого за Доган, за откраднати стотици милиони, за нещо друго или най-малкото за това, че Гагаузов си нарушаваше сам заповедта срещу пушенето, заради което уволни момичето направило му забележка...Вие от БСП наистина дори и не симулирате желание за право - вие го рушите по всякакъв начин.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

10 Pavur Pezev | 09.12.201011:44

Ма той Цвъ.много избирателно ги чете пред парламента тия осересета-що не чете прочете некое осересе на Галеви,Ал.Петровци,Барети,Маргини,Мургини,ами на нек'ви нещастници,дето правили нелегални аборти... Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.12.2010, 22:08

9 Тодор Несторов | 08.12.201022:28

Ще рече, преди да осъдят някого /в съда/ ще трябва да положат изключителни усилия за доказване, че данните не са изфабрикувани. И най-малкото съмнение в това опорочава нещата и поставя под въпрос професионалната компетентност на министъра и подслушвалите. Накратко, пак шум.
От какво ли опитват да отклонят общественото внимание този път?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.12.2010, 22:08

8 Тодор Несторов | 08.12.201022:14

Може да не ви харесва, но, фактите са такива: Или Цветанов разсекретява СРС-та, или прочита на публично място натъкмени - ако не са СРС-та "данни", тоест, клевета и става...Ха познайте, де, какъв Намига
Сори, г-н министър, сгафи. Провалът на Петър Стоянов на последните му президентски избори бе окончателно оформен от оповестяването на едни секретни данни. Кой не знае, че "данни" се фалшифицират все по-лесно? Не беше толкова отдавна скандалът с думите на Петър Младенов, ако помните - Станко ли беше, "с танковете" ли беше...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

7 Anton Andonov | 08.12.201021:12

Просто смях, никой никоий не може да осъди. А тая дума сезирам си я наврете в...по 56 пъти на ден я чувам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 15:16

6 emo13 | 08.12.201013:38

Адвокат е синоним на плазмодий, който гради кариера върху човешкото нещастие...Най-грубо казано Много щастлив Браво, Ванко! Ако имаше повече сини Ванковци, червените начковци отдавна щяха да бъдат забравени! СеееДеееСееее!!! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 10:06

5 vanko1 | 07.12.201017:35

Пълен селтик, бате, се крие, Много щастлив анархо-либерал по душа, който не вярва в никоя власт и вярва в здравото синьо Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 16:47

4 Начко | 07.12.201016:53

vanko1, нека ти кажа две думи за прякора си. Начко ме наричат от 1990 година, когато от 40 души в нашия курс в техникума аз единствен подкрепях БСП. Подкрепях ги по убеждение. Години по-късно, десетилетия, оттеглих подкрепата си от тази партия, понеже установих, че БСП няма нищо, ама нищо общо нито със социализма, нито с левите политически идеи въобще. Остана ми само прякорът, който нямам намерение да сменям - дори професорите в института ме знаеха като Начко.
Интересно ми е що за човек се крие зад псевдоним, копиращ дословно псевдонима на пропаднал селски рап-изпълнител, който в момента излежава присъда за склоняване към проституция и трафик на бели робини.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 10:06

3 vanko1 | 07.12.201015:32

Много щастлив Много щастлив Бранителят на тази власт тъкмо беше почнал да липсва и ето - дава обаче правилен призив, да се сезира прокуратурата за незаконните действия на ЕЖА! Да се сезира, и аз за това призовавам, подозирам, че бранителят си пази партийна книжка на БКП, а вероятно и стаж в органите на реда и сигурността от времето, когато бяха народни... Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 16:47

2 Начко | 07.12.201014:08

Накратко: Николай-лай-лай, керванът си върви...

Надълго: айдукат х.Генов, вместо да николаете насам-натам, сезирайте прокуратурата за извършените неправомерни (незаконни, противоконституционни...) действия, след което да бъде стартирано досъдебно производство и при установяване на наличие на квалифициран състав от НК да бъде повдигнато обвинение на лицето, именувано по паспорт Ежко Ежковmuhihihihi Пак казвам - айдукат сте, наясно сте как стават нещата. Аз също имам известна представа, но понеже не съм част от правораздавателната система, мога да си позволя лукса да вярвам, че мнозинството от работещите, кхм, "работещите" във въпросната система са корумпирани човешки отпадъци, деградирали безсъвестни типове, безскрупулни кариеристи и/или обикновени некадърници - това е моето основание да не се възползвам от възможностите, които законът ми предоставя за действия в тази посока. Вие обаче като активен участник в правораздаването сте лишени от подобен лукс, ерго редно е да демонстрирате на живо, както се казва, вярата си в силата на закона.
И нещо по-лично: надзърнах в блогЪТ (и аз неграмотно, като Вас) Ви и установих две неща - първо, страдате от честолюбие (съветвам Ви да не го бъркате с чест) и второ - някак прекалено силно мразите полицията. Едно от възможните обяснения - твърде вероятно, впрочем - е, че в миналото сте били отхвърлян/изхвърлян от системата на МВР, не се наемам да гадая за причините.
Лично аз с интерес ще следя развитието на делото срещу Ежко Ежков (какви имена дават хората на децата си, да му се не види!). Ако е нарушил закона - следва да бъде наказан подобаващо. Ако се окаже, че е невинен - тайно ще се надявам х.Генов да бъде наказан подобаващо, като му бъде отнета възможността да упражнява айдукатската професия и бъде назначен за съдия, поради достигане на нивото на, кхм, компетентност muhihihihi muhihihihi
   

оценка

+0 -0